API integraties in de transportsector

Lancering integratie FLEET.PRO met TRANS.EU FREIGHT EXCHANGE

Stroomlijn je bedrijfsprocessen met een slimme API en werk op 1 beheerplatform

Door gebruik te maken van integraties kan je de functionaliteiten van onze vlootbeheersysteem FLEET.PRO uitbreiden en daarbij in veel gevallen je bedrijfsprocessen verder stroomlijnen. Simpel gezegd, integraties kunnen je tijd besparen omdat je in plaats van data in verschillende systemen in te voeren, dit maar één keer hoeft te doen.

Hetzelfde voordeel geldt voor het bewaren van een overzicht op je wagenpark: als de informatie op één centrale plek beschikbaar is, hoef je niet tussen applicaties te schakelen om een​​ glimp op te vangen van wat er momenteel met je vloot en chauffeurs gebeurt. Daarom bieden we onze klanten de mogelijkheid om onze FLEET.PRO applicatie te integreren met dé toonaangevende IT-systemen in de transport- en logistiekesector, en diverse andere externe digitale tools.

Een belangrijke integratie die we in deze blog belichten is de koppeling met TRANS.EU – een internationale vrachtbeurs en logistiekplatform dat verladers, expediteurs en vervoerders samenbrengt. Verladers kunnen via dit platform volledig geautomatiseerd transporten te bestellen, ladingen bewaken en transporttarieven vergelijken op basis van de huidige marktprijzen. TRANS.EU helpt ook om vervoerders te vinden wanneer de vaste onderaannemers niet in staat zijn om het transport uit te voeren, door een online veiling te publiceren. Bovendien is er ook informatie over vervoerders, met betrekking tot hun reputatie en geloofwaardigheid, aangeboden voertuigen, verzekeringen, onderscheidingen en specialisatie. Rapportagetools en bestelsjablonen zijn ook beschikbaar.

Expediteurs gebruiken TRANS.EU om het volledige proces van het accepteren van transport en het verzenden van bestellingen naar vervoerders te automatiseren. Op het platform kunnen expediteurs ook vracht koppelen aan reguliere vervoerders, transporttarieven voor routes vergelijken en de locatie en status van de lading volgen. Vervoerders die TRANS.EU gebruiken, kunnen profiteren van een vereenvoudigde bevestiging van vrachtaanbiedingen door aannemers, een eenvoudig prijsofferteproces inveilingen en ladingmonitoring, inclusief statusbepaling. Bovendien kan een chatfunctievervoerders helpen de communicatie met klanten te beheren op basis van huncontext en een archief van hoogtepunten te creëren.

Door de FLEET.PRO integratie met TRANS.EU te activeren, kan je automatisch alle relevante gegevens, zoals bijvoorbeeld elke voertuiglocatie, type, capaciteit, huidige bestuurder en andere nuttige informatie over je wagenpark, rechtstreeks zonder manuele tussenkomst vanuit FLEET.PRO naar het TRANS.EU platform laten sturen.

Wat moet je doen om de API integratie in te stellen?

Om deze geautomatiseerde integratie tussen FLEET.PRO en TRANS.EU te activeren, log je eerst in op TRANS.EU en klik je vervolgens op de naam/logo van FLEET.PRO. Voeg ten minste één voertuig toe als je dit nog niet hebt gedaan. Bij  het onderdeel Telematica wordt gevraagd een provider toe te voegen. Selecteer hier FLEET.PRO in het zoekvak. Als dat is gebeurd, open je de FLEET.PRO applicatie, en ga je via het menu naar de instellingen. Klik op ‘Trans.eu-integratie’. Kies een gebruikersnaam en wachtwoord en kopieer deze gegevens vervolgens naar het relevante veld van het keuzemenu telematicaprovider in TRANS.EU. Voilà, de integratie is compleet, en je bent nu klaar ervan te profiteren.

FLEET.PRO integreert naadloos met jouw andere pakketten

Andere transportgerelateerde platformen waarmee FLEET.PRO via een API sleutel reeds integreert:

SupplyChainPlatform

·        Project44

·        Gefco

·        DHL

·        Shippeo

·        Sixfold

Logistiekplatform

·        Trans.eu

·        TimoCom

·        LKWWalter

Brand/deviceplatform

·        ThermoKing

 

Heb je een vraag over FLEET.PRO API integratie?

Als je meer wilt weten over deze integratiemogelijkheden of het FLEET.PRO-platform wilt uitproberen, bel even naar 03 289 55 35 of stuur een mailtje naar HELP@all-connects.be

Stel ons je vraag

Ben je na het lezen van deze blog nieuwsgierig geworden naar welke tracking en digitale oplossingen All-Connects aanbiedt? Stel ons je vraag en we beantwoorden je zo snel mogelijk.

eBook
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.