Zorgeloos op vakantie? Vergeet niet je mobilhome te beveiligen.

Je hoorde het de afgelopen maanden wel vaker dat er een merkbare stijging is in de aankoop van onder andere motorfietsen. Maar ook mobilhomes en campers zijn de laatste tijd érg populair. Nu corona een stokje steekt voor de reisplannen van velen, gaat men naar een andere manier op zoek om toch van een welverdiende vakantie te kunnen genieten zonder al te veel risico’s te nemen.

Maar met meer mobilhomes op de baan, zijn er meteen ook meer doelwitten voor inbrekers. In deze blog bekijken we wat je kan ondernemen om je mobilhome te beveiligen en zorgeloos op vakantie te vertrekken.

Parkeer op camperparkings

Hoewel het niet altijd anders kan, is het verstandig om zoveel mogelijk op speciale camperparkings te parkeren. In tegenstelling tot het parkeren langs de weg, zijn deze parkings vaak voorzien van een hek – wat het moeilijker maakt voor inbrekers om je mobilhome te bereiken. Daarnaast zijn veel van deze parkings voorzien van beveiligingscamera’s, wat dieven afschrikt. In geval van diefstal kunnen de beelden van pas komen om de dader op te sporen.

Verstevig je ramen en deuren

De ramen en de deuren zijn de meest toegankelijke ingangen naar je mobilhome. Vooral klapramen zijn makkelijk open te breken. Een oplossing hiervoor is een metalen profiel, dat je langs de buitenkant over de rand van het raam schuift.

Een inbraak gebeurt ook vaak gewoon via de deur. Hoe ouder je model, des te groter de kans dat je deur enkel over een enkel slot in het midden beschikt. Dit maakt het helaas heel gemakkelijk om in te breken. Daarom raden we aan zeker een extra slot op de deur te bevestigen. Let wel op dat wanneer je je in een noodsituatie bevindt, je toch nog veilig en snel naar buiten kan.

Plaats een alarm

Afhankelijk van welk type mobilhome je aankoopt, kan het zijn dat je verzekeringsmaatschappij* je verplicht om een alarmsysteem te installeren. Algemeen geldt dit voor de modellen met een kostprijs van €100.000 en hoger. Zo zijn er alarmen met bestuurdersherkenning, startverhindering, connectie met een meldkamer of een combinatie van deze specificaties. En daarvoor kan je bij All-Connects terecht. Wij geven je advies en de juiste prijs.

Alerts and alarms

Meer informatie over onze TT alarmen vind je hier. Ben je niet zeker of je verplicht ben om een alarmsysteem te laten installeren? Vraag dit dan zeker even na bij je verzekeringsagent.

* Afspraken hierrond kunnen verschillen per maatschappij.

Valt je voertuig niet onder de verplichte categorie, maar wil je toch dat gerust gevoel hebben dat je camper goed beveiligd is? Dan is onze TAG.WiFiworld de oplossing. Deze superperformante sensor is compact als een creditcard en kan daardoor makkelijk in je autocar verborgen worden. De TAG.WiFiworld is zeer betrouwbaar met meer dan 95% dekking (bereik) en een batterij die slechts om de 3 tot 4 maanden opgeladen moet worden, afhankelijk van het aantal positiebepalingen per dag. Bij diefstal van het voertuig kan je de locatie dankzij de tag tot +- 40 m nauwkeurig bepalen. Meer weten over de TAG.WiFiworld? Download dan hier de brochure of contacteer ons voor een offerte.

Connect met ons!

Wil je meer weten over welk TT-alarm het best werkt voor jou, of wil je een demo van de TAG.WiFiworld? Twijfel dan zeker niet om ons volledig vrijblijvend via deze link te contacteren. We nemen zo snel mogelijk contact met je op, om samen de beveiliging van jouw nieuwe aankoop te bespreken.

Deel deze blog:

Stel ons je vraag

Ben je na het lezen van deze blog nieuwsgierig geworden naar welke tracking en digitale oplossingen All-Connects aanbiedt? Stel ons je vraag en we beantwoorden je zo snel mogelijk.

eBook
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.