Check in at work. Zijn er nog vragen?

6 vragen beantwoord over Checkin@work

| maart 2022 |

1 | Wat zijn de gevolgen als ik met mijn aanwezigheidsregistraties niet in orde ben met de wet?

Zowel aannemers als onderaannemers zijn verplicht zich te houden aan de Checkin@work regelgeving, en de boetes voor het niet naleven zijn niet min: het start bij een bedrag van 600 euro, maar kan al snel oplopen naar € 6.000. En dat is enkel voor het vaststellen van de inbreuk. De administratieve boete kan je nog eens tussen € 300 en € 3.000 extra kosten. Bovendien zal men je nog hogere boetes opleggen als er regelmatige overtredingen geregistreerd worden. Ook de werknemer zelf kan een fikse geldboete krijgen (€ 60 tot € 600) indien hij/zij zich niet correct registreert.

2 | Hoe zorg ik er als ondernemer of onderaannemer voor dat ik altijd in orde ben met Checkin@work?

Je kan op een bouwwerf elke persoon die zich aanmeldt manueel registreren, en vervolgens in de online tool van het RSZ ingeven. Dit betekent wel inzet van personeel, vergt extra administratieve handelingen en er kunnen fouten gebeuren.  

Gelukkig bestaan er slimme digitale oplossingen voor bedrijven die de registratie willen zo efficiënt en correct willen organiseren, en erop willen kunnen vertrouwen dat ze geen doelwit zijn voor boetes.

Afhankelijk van je activiteit (hoofd- of onderaannemer), of je eigen voorkeur, zijn er deze mogelijkheden:

1. Een Checkin@work prikklok op de werf (al dan niet aangesloten op een draaipoort) waar iedereen die toegang wil tot de werf zich kan aanmelden. Je kiest zelf op welke manier je een arbeider/bezoeker zich kan aanmelden: RFID badge, Dallas key, Construbadge, bedrijfsbadge, QR code, identiteitskaart, TobeLisa badge. Dus zowel de werknemers van de hoofdaannemer als alle onderaannemers en hun personeel registreren zich zo bij Checkin@work.

2. Een BlackBox in de werfvoertuigen met bestuurdersidentificatie via Dallassleutel. Deze oplossing biedt je nog meer voordelen waaronder berekening van mobiliteitskilometers en gewerkte uren, maar ook of je bedrijfswagens in het weekend niet onrechtmatig worden gebruikt.

3. De mobiele Checkin@work app op de eigen smartphone, via je rijksregisternummer of je LIMOSA-nummer. Dit is de perfecte oplossing voor zelfstandige of KMO die zich op een eenvoudige en snelle manier willen aanmelden.

De juiste keuze hangt af van je specifieke situatie. De prikklok is interessant voor grotere werven met weinig ingangen.  Checkin@work via het wagenpark is bedoeld voor bedrijven die reeds een track & tracesysteem hebben bij All-Connects, of die naast de Checkin@work ook op zoek zijn naar manieren om hun werking verder te verbeteren met bijvoorbeeld tijdregistratie, vlootoptimalisatie, en materiaalbeheer. Ten slotte is er de Checkin@work app: een zeer gebruiksvriendelijke en snelle manier voor bijvoorbeeld architecten, zelfstandigen in de bouwsector, interimkantoren, stagaires, … Via de app op de smartphone kan je jezelf of een collega zonder smartphone aanmelden en hoef je vooraf niets te ondernemen.

3 | Hoe moeten werknemers van onderaannemers of werknemers vanuit het buitenland zich aanmelden?

Dankzij onze mobiele Checkin@work app die gratis beschikbaar is in Google Play en de App Store kan je een login aanvragen en snel van start gaan met je aanmeldingen. De standaardtaal is ingesteld op het Engels, maar de gebruiker kan gemakkelijk switchen naar het Nederlands of het Frans. Personen die tewerkgesteld worden door een Belgische onderneming identificeren zich in hun profiel met hun Belgisch rijksregisternummer; alle anderen gebruiken hun LIMOSA document. Eenmaal correct geregistreerd in de app kan je met de app de werf QR-code scannen en word je automatisch bij Checkin@work aangemeld.

4 | Is de combinatie van verschillende aanmeldmogelijkheden mogelijk of is dit geen goed idee?

Het kan inderdaad zeer nuttig zijn om de prikklok te combineren met de mobiele app. De prikklok is sowieso dé meest volledige oplossing die toelaat dat iedereen op een gebruiksvriendelijke en snelle manier zich kan aanmelden. De app kan dan gebruikt worden door personen zonder badgelezer (zoals derden), of mensen die de bouwwerf willen betreden via een ingang waar geen prikklok staat. Zo moeten ze niet op zoek gaan naar de juiste ingang, die zich misschien helemaal aan de andere kant van een gigantisch grote werf bevindt.

5 | Wat gebeurt er als de Checkin@work aanmelding niet lukt?

  • Mislukte aanmelding prikklok: als de ID niet correct gescand werd, of niet herkend wordt door Checkin@work, krijgt de gebruiker een rood lampje te zien en mag hij de werf niet betreden. Bij een tourniquetopstelling zal de poort gesloten blijven. De gebruiker moet zich op dat moment aanmelden bij de werfverantwoordelijke.
  • Mislukte aanmelding in het voertuig: Via een LED lampje dat in het voertuig gemonteerd wordt, kan je laten zien of de registratie al dan niet is gelukt.
  • Mislukte aanmelding mobiele app: Op het moment dat je op de op je aanmelding bevestigt, krijg je te zien of je registratie al dan gelukt is.

6 | Heb ik als hoofdaannemer altijd een beheersoftware nodig voor de aanwezigheidsregistratie, ook als ik enkel met de mobiele app werk?

Het LIVE.connects beheerplatform is het hart van Checkin@work aanwezigheidsregistratie. Alle data (profielinformatie, kaartlezersidentificatie, aanmeldingen, alerts, …) worden hier verzameld. Onze technologie connecteert alle betrokken onderdelen die nodig zijn om het Checkin@work proces te automatiseren:

1. De hardware: prikklok of blackbox

2. De connectiviteit via het mobiele GSM netwerk

3. De software die in de achtergrond alle geautomatiseerde processen uitvoert die nodig zijn om de data te veilig te versleutelen, te checken, te ontdubbelen, door te sturen naar het RSZ, …)

Krijg vrijblijvend advies

Zijn met deze blog jouw vragen beantwoord en ben je klaar voor om met ons te praten over Check@work? Bel ons voor een verkennend gesprek: 03 289 55 35, of neem hieronder online contact met ons op. We leggen je uit hoe Checkin@Work voor jou kan werken en sturen je vrijblijvend een voorstel uit dat 100% op je noden is afgestemd.

Deel deze blog:

Stel ons je vraag

Ben je na het lezen van deze blog nieuwsgierig geworden naar welke tracking en digitale oplossingen All-Connects aanbiedt? Stel ons je vraag en we beantwoorden je zo snel mogelijk.

eBook
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.