Antidiefstalsysteem: TT-alarms & alerts van All-Connects

Met ons INCERT label voor Track & Trace (TT) alarmen ben je bij All-Connects aan het juiste adres voor een anti-diefstal of na-diefstaloplossing. De Track & Trace technologie is handig om allerlei alerts in te stellen voor bijvoorbeeld onderhoud, keuring, bandenwisssel, ...

Wat is een incert gekeurd TT alarmsysteem auto?

Bij het afsluiten van een autoverzekering kan de verzekeraar bepaalde eisen stellen in verband met de diefstalbeveiliging van je wagen. Welke deze diefstalbeveiligingsvoorwaarden  zijn kunnen verschillen van verzekeraar tot verzekeraar. Deze voorwaarden zijn afhankelijk van zaken zoals bijvoorbeeld de aankoopwaarde van je voertuig, het merk, de aanwezigheid van een garage, je woonplaats, … In quasi alle gevallen zal je verzekeraar vragen dat de diefstalbeveiliging door een gecertificeerd INCERT inbouwbedrijf gebeurt.

Wanneer je kiest voor deze diefstalbeveiliging wordt er een INCERT gekeurd alarm in je voertuig geplaatst dat geconnecteerd is met een erkende meldkamer. Deze meldkamer bewaakt vanaf dat moment je voertuig 24 uur per dag, 7 dagen op 7.

Wat kan ik met een TT alarm doen?

Of het nu gaat om het beschermen van je voertuigen tegen diefstal, of je bent vergeetachtig en wil liever dat je meldingen krijgt wanneer je voertuig precies op onderhoud moet, een TT Alarm is hierbij een grote hulp. Na de plaatsing van je alarm kan je ervoor kiezen om meldingen via sms en/of e-mail te ontvangen. Daarnaast kan er ook een verbinding gemaakt worden met een erkende meldkamer die steeds bereikbaar is in geval van een alarmsituatie.

All-Connects beschikt over het INCERT label, met certificaatnummer MB-0111. Wij zorgen voor deskundig advies over de keuze van het alarmsysteem specifiek voor jouw behoeften, een professionele plaatsing door eigen installateurs ter plaatse of in een door jou gekozen werkplaats en we leveren het  vereiste bewijs voor de verzekeraar. Na de plaatsing van het alarm in je wagen(s) zorgen wij voor de connectie met een erkende meldkamer. Op dat moment ontvang je de INCERT lidkaart  met persoonlijk paswoord. Vanaf dit moment bewaakt de meldkamer bewaakt je wagen(s) 24u per dag, 7 dagen op 7.

Wat is het verschil tussen een TT1, TT2, TT3 en TT4 antidiefstalsysteem auto?

TT1 alarm


TT1 antidiefstal autoalarm

basisalarm “tracking on demand” | voordien CJ0 autonoom
zonder bestuurdersherkenning | zonder verhinderen van herstarten

Het TT1 alarm is een systeem waarbij het alarm kan worden gegenereerd op initiatief van de eigenaar of van de bestuurder van het voertuig wanneer deze de diefstal van het voertuig vaststelt. Deze persoon kan dan zelf de bewakingscentrale verwittigen met wie een abonnementscontract werd afgesloten. Vanaf dat moment wordt de Track & Trace procedure gestart.

TT2 alarm


TT2 antidiefstal autoalarm

alarm met automatische diefstalmelding | voordien CJ0 geïntegreerd
met bestuurdersherkenning | zonder verhinderen van herstarten

Het TT2 alarm is hetzelfde systeem als het TT1 alarm, met als toegevoegde waarde dat bij diefstal het alarm naar de bewakingscentrale automatisch gegenereerd wordt, zonder tussenkomst van de eigenaar of bestuurder. Hierdoor kan de centrale veel sneller de Track & Trace procedure opstarten.

TT3 alarm


TT3 antidiefstal autoalarm

alarm met verhindering tot herstarten | voordien CJ2-autonoom
zonder bestuurdersherkenning | mét startblokkering

Het TT3 alarm heeft dezelfde functionaliteiten als het TT1 alarm, met toegevoegde waarde dat het herstarten van de wagen verhinderd wordt. Zodra de motor van de wagen afgezet wordt, immobiliseert het systeem dus het voertuig om zo te vermijden dat de dief opnieuw kan weg rijden.

TT4 alarm


TT4 antidiefstal autoalarm

alarm met hoogste beveiligingsgraad | voordien CJ2 geïntegreerd
mét bestuurdersherkenning | mét verhindering van het herstarten

Bij dit alarm zijn alle functionaliteiten van de andere TT alarmen inbegrepen: bij een TT4 alarm wordt de alarmcentrale automatisch verwittigd en verhindert het systeem het herstarten van het gestolen voertuig na stilstand.

Antidiefstalsysteem

Waarom is de installatie van een antidiefstalsysteem via een TT-alarm installateur een slimme zet?

Bijna dagelijks verschijnen dit soort meldingen in de media. Dit vormt zonder twijfel voor elke bedrijfsleider een nachtmerrie. Diefstal van vrachtwagens, opleggers of aanhangwagens maar ook deelladingen uit vrachtwagens en bedrijfswagens zijn geen goed nieuws voor je bedrijf. Zo kost het je veel geld om de voertuigen terug te vervangen zodat je personeel kan verder werken, maar ook je verzekeringspremies schieten de hoogte in. Het is dus een kwestie van ‘voorkomen is beter dan genezen’.

Ter vervanging van de Assuralia gekeurde alarmen CJ0 en CJ2 kwam er het INCERT label, waarover All-Connects beschikt. Naast deskundig advies over de keuze van  het juiste alarmsysteem dat jij nodig hebt, zorgt All-Connects voor een professionele plaatsing door eigen installateurs ter plaatse of in een werkplaats naar keuze. Na de plaatsing van het TT1, TT2, TT3 of TT4 autoalarm leveren we ook het vereiste bewijs van de plaatsing aan je verzekeraar.

Alarm voor auto

Uitbreiding van een TT alarm met andere track & trace functies

De registratiesystemen met alarmfunctie van All-Connects zijn in de bouw- en transportwereld maar ook bij ondernemingen met een groot bedrijfswagenpark veel gevraagd. Maar hoe werkt het precies? Op elk voertuig wordt een unit met gesofisticeerde registratiesoft- en hardware geïnstalleerd. Na de werkuren kan de unit in de alarmmodus geschakeld worden die een instant alert verstuurt als het systeem iets abnormaals detecteert.

Per voertuig kan je een beveiligingszone of Geofence instellen. Zodra het getagde materieel buiten een zone komt - zoals bijvoorbeeld een bouwwerf, een bedrijfsterrein of een havenlocatie - wordt automatisch een sms en/of      e-mail verzonden naar bevoegde personen. Meer nog, ze kunnen via een erkende alarmcentrale de voertuigen op afstand verhinderen te starten.

Wat kan ik er mee doen?

  • Alarm ongewenst gebruik of diefstal van een voertuig/materiaal/rollend materieel
  • Alerts bij ongeprogrammeerde beweging, een temperatuur die te hoog/te laag is, een snelheidsovertreding, een deur die open/dicht gaat, een overtreding van de zone van het geofence gebied
  • Snelle interventie mogelijk dankzij directe alert via sms of email
  • Gerichte en efficiënte communicatie met de bestuurder
  • Remote anti-startsysteem
  • Naast de standaardalarmen kan de gebruiker ook extra persoonlijke alerts instellen


CONNECT MET ONS

Heb je interesse in een TT-alarm of een track & tracesysteem van All-Connects? Wij werken steeds op maat van de klant. Daarom overlopen we graag met jou al je noden en wensen in een gratis en vrijblijvende brainstormsessie. Je kan hier makkelijk met ons contact opnemen.

Stel ons je vraag

Ben je na het lezen van deze blog nieuwsgierig geworden naar welke tracking en digitale oplossingen All-Connects aanbiedt? Stel ons je vraag en we beantwoorden je zo snel mogelijk.

eBook
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.