All-Connects

Geofencing ingezet om hoteldieven te vatten

Track & Trace met geofencing ingezet om hoteldieven te vatten


Auto-inbraken

In Nederland werd enige tijd geleden een onderzoek opgestart naar de vele auto-inbraken op de parkings van een hotelketen. Bijna wekelijks kwamen vanuit het hele land klachten binnen over opengebroken auto’s van hotelgasten. Een bewakingscamera filmde toevallig de auto van de daders; waarop het kenteken en logo van een autoverhuurbedrijf duidelijk te zien waren.

Track & trace

Met toestemming van het betreffende autoverhuurbedrijf werd een track & trace systeem onder het voertuig van deze huurder geplaatst. Alle locaties van de betrokken hotelketen werden vervolgens in het systeem ingevoerd als ‘geofence’ zone, een virtueel hek waarbij direct een sms alarm wordt doorgestuurd op het moment de getrackte auto deze zone inrijdt. Het gebruikte Track & Trace systeem is compact, gemakkelijk te installeren en heeft een duurzame batterij die toelaat het voertuig lange tijd te monitoren, ofwel in realtime ofwel door de rittenhistoriek achteraf te bekijken.

Analyse

In dit geval werden de data na enkele weken geanalyseerd en men ontdekte een bepaalde regelmaat in activiteit. Daarop werd besloten om een observatieteam uit te sturen op een vrijdagnacht. De auto vertrok om half twee ’s nachts en werd op afstand gevolgd, waarbij men via de smartphone elke 5 seconden een update van de locatie doorgeseind kreeg.

Heterdaad

De autodieven reden naar een hotel in Amersfoort en het observatieteam keek toe terwijl de drie dieven een auto openbraken. Binnen de minuut was de klus geklaard en vertrokken de drie met de gestolen spullen terug. Op basis van deze observatie en dankzij de hulp van Track & Trace met geofencing functie kon de politie de daders aanhouden. Aan de hand van de verzamelde gegevens konden tientallen inbraken aan deze dievenbende gelinkt worden. Moderne technologie op een intelligente manier gebruikt om misdaad te bestrijden! 
Contacteren

Niet zeker waar te starten?

Vul jouw gegevens in en we contacteren je voor vrijblijvend advies op maat

Naam
E-mail