All-Connects

Rijstijlanalyse wintermaanden

Rijstijlanalyse: voorkom ongelukken tijdens wintermaanden


In de gladde wintermaanden is een ongeval met een van je bedrijfswagens snel gebeurd en nog sneller wanneer je chauffeurs roekeloos rijden. Als zaakvoerder of fleetmanager kan je dankzij All-Connects het rijgedrag van je werknemers analyseren en bijsturen. Lees er meer over in deze blog.


Meer auto-ongevallen in wintermaanden

De wintermaanden gaan gepaard met kortere en donkerdere dagen, vriestemperaturen, regen, ijzel en sneeuw. Al deze factoren maken een autoritje vele malen gevaarlijker. En dat vertaalt zich ook in de statistieken, want in de winter vinden er aanzienlijk meer auto-ongevallen plaats.


Een ongeval is steeds zeer ongewenst. Als het dan nog eens om een ongeluk met een bedrijfswagen gaat, kan dat eveneens problemen opleveren voor je zaak. De werknemer kan soms wekenlang buiten strijd zijn en ook het voertuig kan een tijdje aan de kant staan.


Een zaakvoerder kan het zich niet altijd zomaar veroorloven om een voertuig en dus een werknemer minder op de baan te hebben. Je kan dus alleen maar hopen dat je chauffeurs en werknemers op een verantwoorde manier rijden.


Hoe sneller en meer onverantwoord de chauffeur rijdt, hoe hoger het risico op een ongeval. Uiteraard geldt die logica het hele jaar door, maar in de winter nog net dat ietsje meer. Gelukkig is er vandaag een manier om de rijstijl van je werknemers te analyseren.


Rijgedrag-analyse met Track & Trace

Dankzij de Track & Trace-oplossing van All-Connects kan je nu het rijgedrag van je werknemers analyseren. Zo installeren we in ieder bedrijfsvoertuig een tracker, die tijdens het rijden de rijhandelingen en –vaardigheden van je werknemers registreert.


Alle geregistreerde informatie wordt vervolgens door de tracker doorgegeven aan het overkoepelende systeem. Als fleetmanager of zaakvoerder kan je tot slot alle data in realtime bekijken in een app op je smartphone, tablet of computer.


Leid je uit de statistieken af dat één van je werknemers toch gevaarlijk of onverantwoord rijgedrag vertoont? Dan kan je de chauffeur tijdig bijsturen waar nodig, want het kan best zijn dat hij misschien zelf geen idee heeft van zijn gevaarlijke rijstijl.


Parameters

Rijstijl-analyse werkt aan de hand van een aantal parameters. Zo houdt de tracker minutieus bij of je werknemer:
 

  • zich aan de maximumsnelheid houdt,
  • te bruusk remt,
  • te scherpe bochten neemt,
  • of te hevig versnelt.


Deze parameters zijn vooral belangrijk in de gladde wintermaanden. Wie snel rijdt, abrupt remt of  kort door bochten gaat, verhoogt de kans op een slippartij aanzienlijk. Eens je begint te slippen, is het vaak te laat om nog bij te sturen.


Het systeem kan de werknemer zelfs tijdens het rijden wijzen op zijn of haar foutief rijgedrag. Zo krijgt de chauffeur bij het overschrijden van een bepaalde parametereen automatische alert.


Ook kan je het Track & Trace-systeem verbinden met mobileye-techonologie, die voetgangers en fietsers automatisch detecteert. De technologie maakt de chauffeur attent op de aanwezigheid van een zwakke weggebruiker in de nabijheid van het voertuig.


Connect met ons

Wil je het rijgedrag van je werknemers analyseren? All-Connects werkt steeds op maat van de klant. Daarom overlopen we graag met jou al je noden en wensen in een gratis en vrijblijvende brainstormsessie. Je kan hier makkelijk met ons contact opnemen.


 
Contacteren

Niet zeker waar te starten?

Vul jouw gegevens in en we contacteren je voor vrijblijvend advies op maat

Naam
E-mail