All-Connects

Track and Trace vermijd vertragingen

Track & trace-systeem: vermijd vertragingen door winterellende


Met de winter die voor de deur staat kunnen we ons binnenkort ook weer verwachten aan een flinke portie mist, ijzel en sneeuw. Daardoor kan je mogelijk te kampen krijgen met vertragingen. Ontdek in deze blog hoe je dankzij een Track & Trace-systeem slim kan omgaan met files en onvoorziene situaties.


Waarom is winterellende op de weg een probleem voor vele bedrijven?

Sneeuwval en ijzel op de baan bemoeilijkt het werk van velen. Een vrachtwagenchauffeur heeft moeite om met zijn zwaar geladen vrachtwagen een brug op te rijden. Een bezorger raakt dan weer moeilijk door de sneeuwsmurrie die zich op de weg heeft opgestapelt. Deze situaties eisen veel kostbare tijd op.


Chauffeurs volgen in veel gevallen een planning met daarop de locaties die ze die dag moeten bezoeken en op welke tijdstippen ze deze moeten bereiken. Uiteraard hebben vertragingen gevolgen voor de opgemaakte planning. Zo zal te laat arriveren op de ene locatie ook betekenen dat de chauffeur te laat zal zijn op de locaties die volgen, waardoor leveringen te laat zullen aankomen en processen worden vertraagd.


In situaties waar chauffeurs voor een geruime tijd in het verkeer vast staan, is het belangrijk dat de managers op de hoogte gebracht worden van de vertragingen. Zij kunnen dan op hun beurt de andere betrokken partijen verwittigen. De manager kan helaas moeilijk een correcte inschatting maken van de nieuwe aankomsttijd.


Hoe biedt een track & trace-systeem de oplossing?

Te vaak te laat komen kan je klantrelaties negatief beïnvloeden. Kies daarom voor een oplossing waarmee je vervelende situaties gewoonweg kan vermijden. Met een track & trace systeem weet je altijd precies waar je voertuigen zich bevinden. De gegevens die verzameld worden, kan je met behulp van een app – die je zowel via pc, laptop, tablet of smartphone kan raadplegen – in realtime of nadien bekijken.


Heb je bijvoorbeeld een discussie met een klant over een levering die te laat was? Dan kan je makkelijk aan de hand van de verzamelde gegevens de aankomsttijd controleren.


Hoe werkt het track & trace-systeem precies?

Een Track & Trace toestel wordt in het voertuig geïnstalleerd en staat in contact met de applicatie. Deze app registreert de gegevens, waarna de manager vanop een smartphone, tablet, laptop of pc in realtime kan volgen waar het voertuig zich precies bevindt.


Op die manier kan de manager zien waar het voertuig precies stilstaat en hoelang het daar al staat. Daardoor kan hij aan de eindbestemming alvast een seintje geven dat de levering later zal aankomen dan verwacht.


Ook kan er op deze situaties ingespeeld worden door bijvoorbeeld één van je andere voertuigen de levering te laten uitvoeren. Zo zullen klanten in de meeste gevallen zelfs niet doorhebben dat er een wijziging gebeurde in de vooraf opgestelde planning.


Een voorbeeld uit de praktijk

Een grote drankleverancier die veel festivals en evenementen van drank voorziet stuurt dagelijks zijn vijf voertuigen de baan op om te gaan leveren. Voertuig X staat al snel vast in het verkeer door een ongeluk. De manager, die geregeld controleert of alles nog volgens de planning verloopt, merkt het stilstaande voertuig meteen op. Hij maakt contact met de chauffeur en kan besluiten dat deze zijn bestemming niet op tijd zal bereiken.


Via de track & trace op voertuig Y kan hij zien dat deze zich wel op een haalbare afstand van de eindbestemming bevindt. Hierdoor kan hij snel contact opnemen met de chauffeur van voertuig Y, waardoor de klant geen hinder zal ondervinden van de vertragingen van voertuig X. De klant zal op die manier zelfs niet weten dat er een wijziging gebeurde in de planning.


Hoe kan een track & trace-systeem helpen misverstanden te vermijden?

Een Track & Trace systeem is niet enkel handig wanneer de weersituatie het transport bemoeilijkt. Het kan ook een grote hulp zijn om te bepalen of een te late levering te wijten is aan het te laat vertrek van je chauffeur, of het drukke verkeer op de baan.


Het systeem werkt namelijk met een GPS, die GPS-broodkruimels achterlaat. Aan de hand daarvan kan de manager achteraf ook nog bekijken waar en op welke tijdstippen het voertuig zich precies ergens bevond. Is je chauffeur te laat vertrokken? Dan kan je dit achteraf snel achterhalen om op die manier misverstanden te vermijden.


Connect met ons!

Ben je overtuigd van de voordelen van een track & trace-systeem van All-Connects? Het kan zelfs naast de standaardfunctionaliteiten nog verder worden gepersonaliseerd op maat van jouw noden. Neem volledig vrijblijvend contact met ons op voor een kennismakingsgesprek!


 
Contacteren

Niet zeker waar te starten?

Vul jouw gegevens in en we contacteren je voor vrijblijvend advies op maat

Naam
E-mail