All-Connects


Wat is Bestuurdersidentificatie?

In sommige bedrijven rijden komt het wel eens voor dat meerdere chauffeurs met hetzelfde voertuig rijden. Daardoor is het moeilijk te achterhalen wie precies drie maanden geleden op dat moment achter het stuur zat. Hoe weet een verantwoordelijke dan wie er wanneer met een voertuig heeft gereden waarvoor een snelheidsboete ontvangen werd? Gaandeweg ontdek je dat niet al je chauffeurs even veilig rijden of veel meer brandstof verbruiken dan hun collega’s. Dit rijgedrag kan leiden tot verhoogde verzekeringspremies, dure reparaties of te frequente onderhoudsbeurten.

Omdat je als werkgever verantwoordelijk bent voor de acties van je werknemers  wanneer ze met een bedrijfsvoertuig rijden, kan je aansprakelijk gesteld worden. Bedrijven zijn vooral kwetsbaar als ze hun chauffeurs niet kennen en/of kunnen identificeren en proactief actie ondernemen.

In het Track & Trace systeem van All-Connects werd een module ‘Bestuurdersidentificatie’ geïmplementeerd waarmee je een duidelijk beeld krijgt van het rijgedrag van al je chauffeurs, dit zowel in real-time als historisch.

Rijgedrag app

 

Wat kan ik ermee doen?

Dankzij de module Bestuurdersidentificatie in het Track & Trace systeem krijg je een transparant zicht op het rijgedrag van elke chauffeur, dit zowel historisch als in realtime. De bestuurders- en voertuiggegevens worden gescheiden, ongeacht in welk voertuig ze rijden, om meer inzicht te krijgen in de verplaatsingen en acties van individuele bestuurders, .

Er zijn verschillende manieren mogelijk om de bestuurders te identificeren. Zo is er de keuze uit een Dallas sleutel | 1-Wire | i-Button, een RFID badge (kan gepersonaliseerd worden met het bedrijfslogo), een draadloze sleutelhanger of zelfs een identificatie die je medewerkers reeds gebruiken voor de bedrijfstoegang zodat ze dezelfde badge kunnen gebruiken voor het voertuig.

Meestal kunnen de bedrijfsbadges, voor toegangscontrole tot kantoor ook geprogrammeerd worden om zich aan te melden in de voertuig.


Hoe werkt deze applicatie voor de identificatie van individuele bestuurders?

  • Het systeem gebruikt een deur- of sleutelslot waarbij de chauffeur bij ontgrendeling of vergrendeling automatisch geregistreerd wordt
  • De app registreert het exacte tijdstip waarop chauffeurs in- of uitstappen
  • De app geeft de chauffeur tijdens het rijden realtime alerts bij vooraf ingestelde parameters zoals bijvoorbeeld bruusk remmen, té hevig versnellen, scherpe bochten te snel nemen, ...
  • Chauffeurs worden aangemoedigd om zichzelf te corrigeren en hun negatief rijgedrag aan te passen naar een positieve, veilige en zuinige rijstijl
  • Dankzij de alerts is de chauffeur steeds zelf geïnformeerd over zijn rijstijl, waardoor de fleet manager op een transparante en positieve manier hierover kan communiceren 
  • De app helpt om niet verkwistend om te springen met brandstof en het verlaagt het risico op ongevallen dankzij de realtime automatische alerts

Ritregistratie

Met de module Bestuurdersidentificatie is het niet alleen mogelijk om een voertuig te tracken, maar ook de activiteit en het gedrag van individuele chauffeurs. Naast de standaardfunctionaliteit is er ook de mogelijkheid om het systeem verder te personaliseren naar de behoeften van je bedrijf.


 
 
 

TijdregistratieAutomatische tijdregistratie

KostenanalyseKostenanalyse

Verwerking van boetesVerwerking van boetes

BrandstofverbruikSnel overzicht over hoogste snelheid, brandstofverbruik, ...

RijgedraganalyseRijgedraganalyse

Meerdere programmaties mogelijkMeerdere programmaties mogelijk, individueel voor elke medewerker


Uitbreidingsmogelijkheden

Naast de standaardfunctionaliteit heb je de mogelijkheid om het systeem verder te personaliseren met verschillende opties:


Startonderbreker
 'Overrule' knop
Mobiele app voor realtime updates
Automatische aanmelding CheckinATwork bij aankomst
op een werf

 

Voordeel 01

Het systeem herkent en bevestigt wie de chauffeur waardoor discussies worden uitgesloten


Voordeel 02

Genereer eenvoudig rapporten om het rijgedrag van je chauffeurs te vergelijken


Voordeel 03

Krijg onmiddellijk een melding wanneer iemand vertrekt zonder te badgen 


Voordeel 04

Je krijgt een verwittiging wanneer iemand met een onbekende sleutel vertrekt


 
 

Klantentevredenheid

"We hebben nu eindelijk een goed monitorsysteem met geofencing om veilig verkeer op onze kaaien te verzekeren en ongevallen veroorzaakt door te snel of onvelig rijden te minimaliseren."

Johan Lockefeer, Terminal Manager ICO

ICO

Klantentevredenheid

"Hartelijk dank voor de lieve Kerstmis en Nieuwsjaarwensen. Ik vond het een heel tof kaartje om jullie stralende glimlachen te zien wat bij mij ook een glimlach op mijn gelaat toverde. En ook om eens het gezicht achter de telefoonstem te zien . Ik vind jullie een toffe bende!!!! Alvast wederkerende groeten en veel succes in het nieuwe jaar."

Smet Erna

Klantentevredenheid

"We zijn heel tevreden met de manier waarop de samenwerking verloopt. Telkens wanneer we support nodig hebben krijgen we heel snel een antwoord en ook het bijbestellen van tags verloopt vlot. Naar onze mening verloopt de samenwerking heel erg goed!"

Ton van der Hagen, ICT Hardware & Infrastructure Manager Iemants

Iemants

"Wij hebben bij All-Connects TT2 apparatuur laten inbouwen in verschillende nieuwe wagens en zouden hen dan ook aan iedereen aanbevelen. Het is een fijn bedrijf met een super service team, niets is teveel en je krijgt altijd zeer snel antwoord. Iedereen is erg behulpzaam en er wordt met de klant meegedacht. Ik kan wel zeggen dat de klant hier nog koning is!"

Karin Terwan

Klantentevredenheid

"Alles werkt terug zoals het moet. Bedankt voor de snelle service. Dat gaat bij jullie steeds vlot, en dat is zeker niet overal zo. Dus zeer positief. Merci."

Kristel Beck, Van Moer Marc.com

Van Moer Marc


Contacteren

Niet zeker waar te starten?

Vul jouw gegevens in en we contacteren je voor vrijblijvend advies op maat

Naam
E-mail