Kilometerregistratie: weet perfect welke afstand je bedrijfswagens afleggen

Stel je je vragen over hoeveel kilometers jouw bedrijfswagens afleggen, welke routes ze nemen en hoelang de verplaatsingen duren? Met kilometerregistratie optimaliseer je de werking van je bedrijf en doe je de kosten dalen. In deze blog nemen we je leggen we je kilometerregistratie uit van A to Z.

 

Wat verstaan we onder kilometerregistratie?

Voordien was het moeilijk om als zaakvoerder of fleet manager inzichten te krijgen in het aantal afgelegde kilometers van jouw fleet. De enige manier om een ruwe inschatting te maken van het aantal gereden kilometers, was door even snel op het dashboard van je bedrijfswagens te piepen. Maar daar kreeg je natuurlijk louter een cijfer te zien. En dat vertelde jou niet bijster veel.

Je was bijgevolg compleet afhankelijk van de eerlijkheid van je chauffeurs, die mogelijk al wel eens onvolledige of foutieve inlichtingen doorgaven over de afgelegde routes. Dat betekende een risico voor jouw, aangezien je op basis van die informatie belangrijke beslissingen nam over de operationele kosten, de routes en de productiviteit van jouw bedrijf.

Met een kilometerregistratie systeem vanAll-Connects weet je exact welke afstand jouw bedrijfswagens afleggen. Daarnaast krijg je ook een overzicht van de routes die jouw chauffeurs nemen en hoeveel tijd dat precies in beslag neemt.

Hoe werkt kilometerregistratie precies?

De registratie van gereden ritten is operationeel dankzij geavanceerde track & trace-technologie. Zo gaan we te werk:

  1. We plaatsen een gps-tracker in je bedrijfsvoertuigen.
  2. Tijdens het rijden registreert de tracker het aantal kilometers die jouw chauffeurs afleggen.
  3. De tracker stuurt de geregistreerde data door naar het overkoepelende systeem.
  4. Als fleet managers of zaakvoerder bekijk je de data en inzichten over het aantal kimometers in de applicatie op een smartphone, tablet of computer.

 

Wat zijn de voordelen van kilometerregistratie?

Optimalisatie routes

De kilometerregistratie-gps en het trackingsysteem houden alle historische data bij over reeds genomen routes en reeds bezochte locaties. Zo is het makkelijk te bekijken waar bedrijfsvoertuigen zich op een bepaald moment bevonden, welke route er genomen werd en hoe lang de verplaatsing duurde.

Een gps-tracker geeft jou nuttige inzichten en geeft je de mogelijkheid om de beste en kortste routes te selecteren om zo je werking te optimaliseren.

Onkosten verminderen

Dankzij het verkrijgen van deze cruciale informatie, kan je ingrijpen waar nodig en kan jouw bedrijf besparen op brandstof-, werkings- en personeelskosten.

Bovendien voorzien sommige verzekeringsmaatschappijen kortingen voor bedrijven die werken met gps-trackers.

 

Subsidie voor ecologisch en veilig transport

Wil je investeren in ecologisch en veilig wegtransport? Beschik je over minstens één voertuig van meer dan 3,5 ton? Dan kan jouw onderneming in Vlaanderen een subsidie krijgen voor bepaalde All-Connects oplossingen. Lees er hier meer over.

Connect met ons!

Heb je interesse in kilometerregistratie en een Track & Trace-systeem voor jouw bedrijf? All-Connects werkt steeds op maat van de klant. Daarom overlopen we graag met jou al je noden en wensen in een gratis en vrijblijvende brainstormsessie. Je kan hier makkelijk met ons contact opnemen.

 

Deel deze blog:

Stel ons je vraag

Ben je na het lezen van deze blog nieuwsgierig geworden naar welke tracking en digitale oplossingen All-Connects aanbiedt? Stel ons je vraag en we beantwoorden je zo snel mogelijk.

eBook
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.