4 redenen om bluetooth te gebruiken in de zorg

Verlies je medische apparatuur en andere werkmiddelen nooit meer uit het oog

In de afgelopen jaren zijn Bluetooth®-innovaties breder ingezet in commerciële bedrijven, winkels, horeca, en toerisme. Dankzij de wereldwijde verspreiding van de technologie, de methode van signaaloverdracht, het lage stroomverbruik en de mogelijkheid om grootschalige apparaatnetwerken te creëren, bevindt Bluetooth-technologie zich nu in een uitstekende positie om de zorgervaring voor patiënten en personeel verder te verbeteren.

| april 2022 |

Check.connects, dé materiaalbeheer app

All-Connects introduceert CHECK.connects, een materiaalbeheersysteem waarmee de zoektocht naar medische apparatuur, IT toestellen en andere werkmiddelen via digitalisering gebeurt. Dankzij de lokalisator app met handige zoekfunctie hebben medewerkers altijd zicht op waar hun werkmiddelen zich bevinden. Om dit te realiseren, worden alle te volgen mobiele apparaten voorzien van een bluetooth low energy sensoren, oftewel BLE tags. Door middel van track & trace technologie, een draadloze gateway infrastructuur en de CHECK.connects applicatie kunnen deze getagde objecten gemakkelijk en snel gelokaliseerd worden. Via CHECK.connects kan ook de levenscyclus van elk apparaat gemonitord worden. Service en onderhoud kunnen proactief ingepland worden zodat je team altijd verzekerd is van een goed werkende hulpmiddelen. Minder tijdverlies, minder kosten om verloren materiaal te vervangen én een betere aankoopstrategie zijn het resultaat.

1 | Connectiviteit op elk niveau

Van fitnesstrackers en smartwatches tot glucosemeters en pulsoximeters, Bluetooth technologie heeft de markt voor verbonden apparaten overgenomen en vervangt steeds vaker bedrade equivalenten in herstelkamers, operatiekamers en ICU's.

Nieuwe uitbreidingen van de technologie verbeteren de beveiliging aanzienlijk, vergroten het signaalbereik en versterken de mogelijkheden voor het tracken van materieel, waardoor de gebruiksmogelijkheden voor Bluetooth-apparaten in zorginstellingen worden uitgebreid. Met behulp van Bluetooth-technologie kunnen patiënten en bezoekers gemakkelijk door een groot ziekenhuis of medische campus navigeren, terwijl zorgpersoneel snel ziekenhuismiddelen zoals essentiële medische apparatuur en patiënten die dringende zorg nodig hebben, kan lokaliseren.

2 | Frequentiehoppen

Bezorgdheid over het toevoegen van radiofrequentietechnologie aan een omgeving die al verzadigd is met draadloze signalen, kan ertoe leiden dat zorginstellingen aarzelen om . Als er te veel apparaten zijn die op veelgebruikte kanalen zenden, kan dit leiden tot radio-interferentie en vervorming. Maar Bluetooth®-technologie maakt gebruik van adaptive frequency hopping (AFH) om de impact ervan in omgevingen die overladen zijn met draadloze signalen te minimaliseren.

Via AFH kan een Bluetooth-apparaat zien welke kanalen in gebruik zijn en die kanalen in de hopreeks vermijden. Dit vermindert de radio-impedantie en zorgt ervoor dat Bluetooth-pakketten door de zwaarste storingsbronnen kunnen worden verzonden, waardoor het een ideale aanvulling is op elke draadloze infrastructuur.

3 | Laag energieverbruik

Sinds de invoering van Bluetooth® Low Energy (LE) in 2010 heeft Bluetooth-technologie een geoptimaliseerd energieverbruik ondersteund op batterijgevoede apparaten die kleine hoeveelheden gegevens kunnen overbrengen naar lokale gebruikersinterfaces zoals tablets en smartphones.

Zorginstellingen en ziekenhuizen gebruiken vandaag de dag een breed scala aan medische apparaten - zoals bloedglucosemeters, infuuspompen, astma-inhalatoren en implanteerbare cardioverter-defibrillators (ICD) - die deze technologie gebruiken om de bewaking en zorg van de patiënt te verbeteren. Dankzij de energiezuinigheid van Bluetooth LE kunnen deze apparaten jarenlang opgevolgd worden. De energiezuinige eigenschappen van Bluetooth LE ondersteunen ook de nalevingsvereisten voor omgevingssensoren en bewaking van patiëntenkamers.

4 | Grootschalige apparaatnetwerken

Omdat de vraag naar uitgebreide, veilige draadloze apparaatnetwerken in commerciële en industriële ruimtes blijft groeien, kunnen zorgomgevingen profiteren van de verhoogde beveiliging, betrouwbaarheid en schaalbaarheid die deze faciliteitsbrede netwerken bieden.

Bluetooth® gateway maakt het creëren van grootschalige apparaatnetwerken mogelijk en is bij uitstek geschikt voor controle-, bewakings- en automatiseringssystemen die tientallen, honderden of duizenden apparaten nodig hebben om betrouwbaar en veilig met elkaar te communiceren. Een Bluetooth gateway-netwerk kan zorginstellingen helpen om de kostendruk te bestrijden, betere patiëntenzorg te bieden en de operationele efficiëntie te verbeteren door Bluetooth-technologie te gebruiken om patiënten te bewaken en hulpdiensten vooruit te helpen.

Krijg vrijblijvend advies

Zijn met deze blog jouw vragen beantwoord en ben je klaar voor om met ons te praten over een digitale oplossing op maat van jouw bedrijf? Bel ons voor een verkennend gesprek: 03 289 55 35, of neem hieronder online contact met ons op. We leggen je uit hoe de Check.connects app voor jou kan werken, beantwoorden je vragen en sturen je vrijblijvend een voorstel uit dat 100% op je noden is afgestemd.

Deel deze All-Connects blog:

Stel ons je vraag

Ben je na het lezen van deze blog nieuwsgierig geworden naar welke tracking en digitale oplossingen All-Connects aanbiedt? Stel ons je vraag en we beantwoorden je zo snel mogelijk.

eBook
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.