Bejaardenzorg: langer thuis dankzij track & trace-technologie

Senioren willen zo lang mogelijk in hun eigen woning verblijven, al zien we vaak dat die wens hun kinderen en familieleden ongerust maakt. De track & trace technologie van All-Connects neemt alle zorgen weg. Lees er in deze blog alles over.

Het is een maatschappelijke trend: rusthuizen worden steeds duurder.  Sommige families kunnen de maandelijkse kosten dan ook maar moeilijk dragen. Het loont dus voor bejaarden om zo lang mogelijk zelfstandig thuis te blijven wonen.

Daarbovenop is het niet leuk om de vertrouwde omgeving van de eigen woning te moeten verlaten, of de zelfstandigheid en vrijheid  op te geven. Voor vele ouderen is de stap naar een rusthuis haast traumatisch.

De kinderen en familieleden begrijpen ongetwijfeld de wens om thuis te blijven, maar dat brengt wel met zich mee dat ze zich zorgen maken over de veiligheid en het welzijn  van de bejaarde. Een keertje uitglijden of vallen is namelijk snel gebeurd. En wie is er dan om te hulp schieten?

 

Paniekknop voor noodsituaties

De technologie van All-Connects neemt die zorgen helemaal weg. Met het personenalarm of de ‘paniekknop’  kunnen ouderen zelfstandig thuis blijven wonen én zich veilig en gerust voelen.

In geval van nood – je moeder of vader is bijvoorbeeld gevallen en geraakt niet meer vlot recht – kan de bejaarde met één druk op de paniekknop een noodcentrale contacteren.  Zij zetten onmiddellijk alles in werking om de nodige hulpdiensten zo snel mogelijk ter plekke te sturen.

De bejaarde draagt de paniekknop dag en nacht bij zich. Daarom is er voor gezorgd dat de zender klein, draadloos en zelfs waterdicht  is. We kunnen de knop in de vorm van een polsbandje of met een lanyard uitbrengen. De noodcentrale is uiteraard zeven dagen op zeven continue bereikbaar.

 

Geofence

Zit je bejaarde familielid in een rolstoel? Ook dat hoeft geen onoverkomelijk probleem te zijn. Met de geofencing technologie van All-Connects kan je een geografisch gebied virtueel afbakenen  door middel van gps-technologie.

Hoe die technologie werkt? Wel, de rolstoel van je familielid krijgt een gps-tracker. Deze tracker staat in verbinding met het overkoepelende geofencing-systeem. In het systeem heb je als eigenaar een straal ingesteld rondom een bepaalde zone of de woning van de bejaarde.

Zodra de rolstoel met een tracker een grenslijn van het ‘geofence’ overtreedt, genereert het systeem een automatische melding.  Jij krijgt deze melding aan in de vorm van een sms of e-mail. Zo word je in realtime verwittigd als je bejaard familielid zich buiten de zone begeeft.

 

Connect met ons

Heb je interesse in een paniekknop en track & trace-systeem  voor jouw bejaard familielid? Je kan hier makkelijk met ons contact opnemen  en we luisteren graag naar je noden en wensen voor een oplossing op maat.

Deel deze blog:

Stel ons je vraag

Ben je na het lezen van deze blog nieuwsgierig geworden naar welke tracking en digitale oplossingen All-Connects aanbiedt? Stel ons je vraag en we beantwoorden je zo snel mogelijk.

eBook
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.