Bouwverlof? Beveilig je bouwmaterieel op je werf

Tijdens de vakantieperiode zijn onbewaakte bouwwerven een makkelijk doelwit voor dieven. Zo vonden er in 2017 maar liefst 2.136 diefstallen plaats op bouwwerven. Met de track and trace-oplossingen van All-Connects beveilig jij jouw bouwmaterieel optimaal.

Diefstal op bouwwerven

Een bouwwerf werkt als een magneet op grijpgrage dieven. Graafmachines, werfmachines en zelfs omvangrijke torenkranen zijn van grote waarde voor criminele bendes en worden vaak van werven gestolen. Ook klein materieel – zoals kabels, isolatiemateriaal of slijpschijven – verdwijnt regelmatig.

Onderzoek van Het Laatste Nieuws toont aan dat er gedurende de eerste 9 maanden van vorig jaar zo’n 2.136 diefstallen plaatsvonden op bouwwerven. En dan natuurlijk vooral op onbewaakte momenten, zoals in weekends en vakantieperiodes. Tijdens het bouwverlof van 2017 werden er maar liefst diefstallen per dag gemeld.

Camerabewaking: ontoereikend

Steeds meer particulieren nemen daarom extra maatregelen. Zo plaatsen ze bewakingscamera’s op strategische plekken op de bouwwerf. Helaas registreren die enkel hoe en wanneer een diefstal wordt gepleegd. De beelden leveren slechts zelden nuttige informatie op over de daders.

De camera’s laten ovendien alleen zien wat er in het frame heeft plaatsgevonden. Zodra het materieel en de dieven uit beeld verdwenen zijn, heb je het raden naar de locatie van je materieel. Weg is weg.

Track and trace: achterhaal de locatie van je gestolen materieel

En daar biedt All-Connects een meerwaarde. Zijn er machines of voorwerpen van je bouwwerf verdwenen? Dan kom je dankzij onze track and trace oplossingen meteen de locatie van het gestolen materieel te weten.

Hoe? We voorzien al je waardevol (en rollend) materieel van een tracker, die te allen tijde de locatiegegevens van het materieel doorgeeft. Jij kan vervolgens eenvoudig via je smartphone of tablet de locatie van je gestolen machines of voorwerpen achterhalen. Dankzij ons systeem heb je de mogelijkheid om de route te volgen die de criminelen hebben afgelegd.

Je hebt dus de mogelijkheid om de exacte locatie van je bouwmaterieel door te geven aan de politie. Neem vooral niet het heft in eigen handen door zelf te proberen om je materieel te recupereren. Je plaatst jezelf immers onnodig in een risicovolle situatie.

Geo Fence: je bouwwerf afbakenen

Wil je onmiddellijk op de hoogte gebracht worden van de diefstal? Met geofencing stel jij een virtueel hek in rondom je bouwwerf. Zodra jouw materieel zich buiten de afgebakende zone bevindt, krijg jij een automatische waarschuwing in de vorm van een sms of e-mail. Zo kan je snel de nodige actie ondernemen.

Sensoren: detecteer verdachte activiteiten

Het voorkomen van een diefstal is natuurlijk nog altijd het eerste op ieders agenda. Daarom plaatsen we gevoelige sensoren met gesofisticeerde registratiesoftware op je bouwmaterieel.

Als deze sensoren verdachte activiteiten waarnemen, krijg jij van het systeem een automatische alarmnotificatie. Op die manier kan je onmiddellijk de politie verwittigen. En hopelijk tijdig de dieven vatten voor het te laat is en ze met hun buit verdwenen zijn.

Connect met ons

Heb je interesse in een diefstaloplossing van All-Connects? Wij werken steeds op maat van de klant. Daarom overlopen we graag met jou al je noden en wensen in een gratis en vrijblijvende brainstormsessie. Je kan hier makkelijk met ons contact opnemen

Deel deze blog:

Stel ons je vraag

Ben je na het lezen van deze blog nieuwsgierig geworden naar welke tracking en digitale oplossingen All-Connects aanbiedt? Stel ons je vraag en we beantwoorden je zo snel mogelijk.

eBook
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.