Ga zorgeloos op bootvakantie met track and trace

Maak je een bootvakantie? Dan wil je koste wat kost diefstal en technische problemen vermijden. De track and trace-oplossingen van All-Connects bieden ongetwijfeld een meerwaarde aan jouw reis. Lees er in deze blog meer over.

Beveilig je boot

Praktische tips

Met een zeil- of motorboot kan je optimaal genieten van de zee, het mooie weer en je vrijheid. Maar je boot of buitenboortmotor zijn ook gegeerde objecten voor grijpgrage dieven. Hieronder lees je enkele tips om je boot te beveiligen tegen diefstal:

  1. Boten in het water zijn een makkelijker doelwit dan boten aan wal. Kies dus voor een ligplaats die beveiligd is met camera’s of bewaking. Dat schrikt dieven af.
  2. Het ligt voor de hand, maar leg je boot altijd vast met een betrouwbare ketting en een goedgekeurd slot. Denk maar aan een koppelingsslot of een wielklem.
  3. Heeft jouw boot een buitenboordmotor? Vergeet dan niet om ook de motor te voorzien van een kabel of ketting.
  4. Zet het registratienummer op de boot en de buitenboordmotor met SDNA, een onzichtbare lak die oplicht bij uv-licht. Het is een soort van synthetisch DNA. Vaartuigen die gemarkeerd zijn, verliezen aantrekkingskracht bij dieven.

Vind je boot terug

Bovenstaande tips kunnen echter niet garanderen dat je boot niet gestolen wordt. En als het toch gebeurt, heb je het raden naar waar hij naartoe is. Daar speelt All-Connects handig op in. Dankzij onze track and trace oplossing weet je precies waar jouw boot is gebleven.

Zo voorzien we jouw zeil- of motorboot van een tracker, die continue de locatiegegevens doorgeeft aan het overkoepelende gps-systeem. Jij kan vervolgens in een applicatie op je gsm, tablet of computer eenvoudig en in realtime de locatie van je boot achterhalen. Als hij gestolen is, kan je zo makkelijk de coördinaten doorgeven aan de politie.

Grijp snel in

Je hebt zelfs de mogelijkheid om dankzij onze geofencing-technologie een virtueel hek in te stellen rondom je boot. Zodra de boot zich buiten de afgebakende zone bevindt, ontvang jij een automatische alert op je gsm of smartphone.

Voorkom technische problemen

Niet alleen kan je gebruikmaken van onze track and trace-technologie. We kunnen ook gesofisticeerde sensoren in je boot plaatsen. Zij maken het mogelijk om eventuele mankementen tijdig op te sporen. Zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan.

Controle van accuspanning

Is je accu stuk? Of de spanning te laag? Onze technologie monitort voortdurend de accuspanning van je boot. Je kan dus gerust ergens aanleggen en de staat van je accu vanop afstand opvolgen.

Monotoring van bilgepomp

Een bilgepomp is bedoeld om water weg te pompen uit het laagst gelegen gedeelte van je boot. De aanwezigheid van water in dat gedeelte kan echter wijzen op een technisch mankement. Ons systeem verwittigt jou dan ook zodra de pomp in werking treedt.

Connect met ons

Heb je interesse in een track & trace-systeem voor jouw boot? All-Connects werkt steeds op maat van de klant. Daarom overlopen we graag met jou al je noden en wensen in een gratis en vrijblijvende brainstormsessie. Je kan hier makkelijk met ons contact opnemen.

Deel deze blog:

Stel ons je vraag

Ben je na het lezen van deze blog nieuwsgierig geworden naar welke tracking en digitale oplossingen All-Connects aanbiedt? Stel ons je vraag en we beantwoorden je zo snel mogelijk.

eBook
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.