Checkinatwork: aanwezigheidsregistratie bouw

Check in at work bouw of aanwezigheidsregistratie verplicht voor werven waar werken worden uitgevoerd met een totaalinvestering vanaf 500.000 euro. Deze werfregistratie houdt in dat alle werknemers geregistreerd moeten worden bij de RSZ vóór aanvang van de werkdag. In deze blog leggen we je uit wat aanwezigheidsregistratie bouw precies inhoudt en waarom het belangrijk is.

CHECK IN AT WORK BOUW: WANNEER IS HET VERPLICHT? EN WAT IS HET PRECIES?

Om te garanderen dat werkgevers hun werkkrachten op een correcte manier registreren, stelt de overheid de website van Checkin@work ter beschikking. Afhankelijk van de afspraken binnen de organisatie kan de verantwoordelijkheid voor het registreren bij de werkgeverof bij de werknemer zelf liggen.


Zo wil de overheid sociale fraude en oneerlijke concurrentie aan banden leggen. Daarnaast ligt de maatregel ook in lijn met de wet op veiligheid en gezondheid op het werk. Aanwezigheidsregistratie is namelijk een grote hulp bij gevaarlijke situaties, aangezien zo steeds geweten is wie precies op de werf aanwezig is.
 

Toch is dat hele proces erg tijdrovend voor bedrijven. De tijd die verloren gaat aan het registreren van alle werknemers is tijd die niet in de zaak geïnvesteerd kan worden. Met de oplossing van All-Connects kan dat proces flink versneld worden en gebeurt de aanwezigheidsregistratie automatisch, snel én vlekkeloos. Zo maak je je als manager niet langer zorgen over fouten of misbruik. 

Hoe werkt de check in at work oplossing van All-Connects?

Om in orde te zijn met de registratie van werknemers bij de RSZ, bieden we drie manieren aan waarvan werkgevers gebruik kunnen maken:

 1. Rechtstreeks op ons LIVE.connects-platform via desktop, waar de aanwezigen ingevoerd kunnen worden.
 2. Via de mobiele applicatie van ons LIVE.connects-platform. De registratie kan door de werkgever gebeuren of door aangeduide werknemers die de verantwoordelijkheid dragen.
 3. Via decheckin@work prikklok(en)die aan de ingang van de werf geplaatst worden.


Een prikklok alleen kan niet beletten dat onbevoegden je werf betreden. Daarom kan je ook gebruik maken van een tourniquetoplossing, die ervoor zorgt dat je zonder registratie bij de prikklok of bij een foutmelding de werf niet kan betreden. Op die manier ben je zeker dat enkel geautoriseerd personeel de werf kan betreden.

 

Voordelen van de check in at work bouw oplossing van All-Connects

 • Automatische en digitale aanwezigheidsregistratie
 • Snelle, efficiënte check-in op een grote bouwwerf
 • Beperkte wachttijd voor controle personeelsgegevens
 • Alle bestaande identificatiemogelijkheden kunnen geïntegreerd worden - je kiest zelf via welke manier(en) je werknemers inchecken
 • Mogelijkheid om aan te sluiten op tourniquet en draaipoorten
   

Deze badgesystemen zijn compatibel met de aanwezigheidsregistratie app van All-Connects

 • Construbadge
 • Tobelisa
 • RFID
 • Viloc
 • Identiteitskaart
 • Limosa

 •  

Connect met ons

Heb je interesse in Check in at work voor jouw bedrijf? All-Connects werkt steeds op maat van de klant. Daarom overlopen we graag met jou al je noden en wensen in een gratis en vrijblijvende brainstormsessie. Je kan hier makkelijk met ons contact opnemen. 

Deel deze blog:

Stel ons je vraag

Ben je na het lezen van deze blog nieuwsgierig geworden naar welke tracking en digitale oplossingen All-Connects aanbiedt? Stel ons je vraag en we beantwoorden je zo snel mogelijk.

eBook
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.