De verborgen kosten van inefficiëntie: hoe digitalisering de oplossing biedt

| Februari 2024 |

Herken je deze pijnpunten van inefficiënt assetbeheer en time management?

1 | Inefficiëntie in de Werkomgeving: Het Probleem van Onvindbare Gegevens

In de hedendaagse werkomgeving, waar snelheid en gestroomlijnde werking essentiële componenten zijn voor succes, blijft inefficiëntie een hardnekkig probleem dat bedrijven aanzienlijke middelen kost. Een recent onderzoek onthulde dat 17% van de medewerkers die te laat waren met hun taken dit toeschrijven aan het onvermogen om de benodigde gegevens te vinden. Deze statistiek belicht een dieperliggend probleem binnen organisaties: een gebrek aan toegankelijkheid en betrouwbaarheid van informatie.

De situatie wordt verergerd door het feit dat volgens data van MarketWatch 88% van alle spreadsheets, een veelgebruikt hulpmiddel voor gegevensbeheer, fouten bevat. Dit leidt ertoe dat een vijfde van de werknemers niet op tijd met hun taken klaar is omdat ze niet kunnen vertrouwen op de nauwkeurigheid van de beschikbare gegevens. Bovendien voelt slechts 9% van de werknemers dat ze de middelen hebben om collega's ter verantwoording te roepen, met 82% die beperkte of geen mogelijkheden hiervoor heeft.

2 | Tijdverspilling op joblocaties: zoeken naar assets en correcte projectdata

In de bouwsector bijvoorbeeld, waar de efficiëntie van het projectbeheer direct gekoppeld is aan de winstgevendheid, besteden professionals tot 35% van hun werktijd aan niet-essentiële activiteiten, inclusief het verzamelen van correcte projectdata en het lokaliseren van verloren bedrijfsassets. Dit resulteert in tot wel 14 verloren werkuren per week per werknemer.

3 | Digitale tools worden onderbenut en gewantrouwd

Hoewel 75% van de aannemers hun managers en supervisors voorziet van mobiele hulpmiddelen, maakt slechts 18% consequent gebruik van mobiele apps voor toegang tot projectgegevens of samenwerking binnen het projectteam. Daarnaast is het beheer van machines en gereedschap in KMO bedrijven vaak suboptimaal: 11% volgt hun activa helemaal niet, 12% doet dit handmatig, en 32% vertrouwt nog steeds op Excel spreadsheets.

Het digitale antwoord is duidelijk: track & trace technologie verhoogt efficiëntie werking

De oplossing voor deze uitdagingen ligt in de digitalisering, meer specifiek door het implementeren van track & trace technologie voor het beheer van voertuigen en machines. Deze technologie biedt real-time inzicht in de locatie en status van bedrijfsassets, waardoor bedrijven niet alleen tijd besparen maar ook de nauwkeurigheid van hun gegevens aanzienlijk verbeteren. Het resultaat? Een vermindering van verloren tijd door inefficiëntie en een verbeterde mogelijkheid voor teams om samen te werken en elkaar ter verantwoording te roepen.

Door het omarmen van digitalisering en het upgraden van hun systemen met track & trace technologie, kunnen organisaties niet alleen de hierboven genoemde pijnpunten aanpakken maar ook een cultuur van transparantie en verantwoordelijkheid creëren. Het is tijd voor bedrijven om de stap te zetten naar een efficiëntere toekomst, waar technologie hen in staat stelt hun volledige potentieel te realiseren.

Meer info over het gebruik van tracking technologie voor je vloot- en machinebeheer?

Zijn met deze blog jouw vragen beantwoord, en wil je meer weten over de kostprijs of met ons sparren over de juiste toepassing voor jouw bedrijf? Contacteer ons dan direct via telefoon 03 289 55 35 of klik hier om meer info te vragen of een adviesgesprek in te boeken.

Deel deze All-Connects blog:

Stel ons je vraag

Ben je na het lezen van deze blog nieuwsgierig geworden naar welke tracking en digitale oplossingen All-Connects aanbiedt? Stel ons je vraag en we beantwoorden je zo snel mogelijk.

eBook
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.