Event tracking: wat zijn de mogelijkheden?

Event tracking stelt toeschouwers en thuisblijvers in staat om deelnemers aan sportwedstrijden of events op de voet te volgen. De technologie is bij haast iedere sport mogelijk. Lees in deze blog meer over de voordelen en mogelijkheden.

 

Wat is event tracking precies?

Bij een sportwedstrijd of event krijgt iedere deelnemer, het materiaal of het voertuig een tracker. Deze tracker geeft continue de exacte locatie en snelheid van de deelnemer door aan het overkoepelende systeem.

Toeschouwers en teamleden kunnen zo de progressie van deelnemers via hun smartphone, laptop of tablet in realtime  volgen. De tracker vereist bovendien geen installatie. Ook is de hij volledig waterdicht.

 

Voordelen van event tracking

  • Vrienden, familie of collega’s kunnen de locatie en progressie van deelnemers volgen
  • Teamleden en crews kunnen op basis van inkomende informatie de logistiek plannen
  • Sponsors krijgen een groter bereik
  • De veiligheid van de deelnemers kan steeds worden gecontroleerd

 

Wat zijn de mogelijkheden?

Wedstrijden

Organiseer je een rallywedstrijd op een kilometerslang parcours? Vroeger konden de toeschouwers, fans of teamleden niet op ieder moment weten hoe goed hun favoriet het deed. Het was immers onmogelijk om van de ene naar de andere kant van het parcours te hollen.

Met event tracking kunnen omstaanders wel continue de progressie van hun deelnemer op de voet te volgen. En dat vanop hun smartphone of tablet. Zo zien ze bijvoorbeeld onmiddellijk het aantal afgelegde kilometers, de gemiddelde snelheid en de resterende afstand.

 

Roadtrips

Ben je van plan een motorritje doorheen de Balkan te maken? Of te voet naar Santiago de Compostella te gaan? Dan hoef je dankzij event tracking niet langer iedere dag een berichtje naar het overbezorgde thuisfront te sturen. Familie en vrienden kunnen immers te allen tijde jouw exacte locatie en je progressie checken.

 

Watersporten

Bij sporten op een rivier, plas of in de zee is het moeilijk voor toeschouwers om een wedstrijd of evenement te volgen. Denk maar aan kajakken of zeilen. Een gps-tracker stelt hen echter in staat om kijken hoe elke deelnemer presteert.

 

Event tracking op maat

Zo goed als iedere sport of event komt in aanmerking om de tracker te gebruiken. Van teambuilding, dropping, bergbeklimmen en duurlopen tot kajakken en zeilen. Omdat niet ieder evenement hetzelfde is, kan je rekenen op een aanpak op maat.

 

Connect met ons

Heb je interesse in een event tracker voor jezelf, je bedrijf of organisatie? All-Connects werkt steeds op maat van de klant. Daarom overlopen we graag met jou al je noden en wensen in een gratis en vrijblijvende brainstormsessie.

We kunnen bovendien werken met verhuur op korte termijn zonder een aankoopverplichting. Je kan hier makkelijk met ons contact opnemen.

Deel deze blog:

Stel ons je vraag

Ben je na het lezen van deze blog nieuwsgierig geworden naar welke tracking en digitale oplossingen All-Connects aanbiedt? Stel ons je vraag en we beantwoorden je zo snel mogelijk.

eBook
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.