Is jouw fleet klaar voor het Belgische winterweer?

Nu met GRATIS wintercheck - een kleine reminder voor dingen van groot belang!

 

 

TT alarmen brochure

Als er iets is wat je over onze Belgische winters kan zeggen, is het wel dat ze onvoorspelbaar zijn: de temperaturen schommelende sterk en de regen wordt regelmatig afgewisseld door sneeuw. Als fleetmanager krijg je veel op je bord en dat is zeker niet anders tijdens de winter, integendeel. Je weet als geen ander dat planning en voorbereiding alles is. Natuurlijk vergeten we allemaal wel eens iets! Daarom bezorgen we je een klein geheugensteuntje voor de kleinere dingen die wel eens vergeten worden, maar daarom niet minder belangrijk zijn.
 

1 - Bevat het voertuig voldoende antivries?

Bescherm de motor tijdens het koude weer met antivries motorvloeistof. Deze zorgt ervoor dat de stoffen aanwezig in je voertuigen vloeibaar blijven tot een temperatuur van wel -30°C.  

 

2 - Is de accu in orde?

Zowel een te hoge als een te lage buitentemperatuur heeft een effect op de accu’s van je fleet. Zelfs autobatterijen in perfecte conditie leveren tot 35% minder spanning bij kouder weer. Controleer dus geregeld de staat van de batterij.

 

3 - Hoe zit het met de hoeveelheid brandstof in de tank?

In onze brandstoffen worden standaard tijdens de winterperiode antivriesstoffen toegevoegd. Hoewel diesel en benzine pas bij een temperatuur tussen de -30°C en -50°C bevriezen, is het is slim om de brandstoftank steeds voor een kwart gevuld te laten.

 

4 - Staat er nog genoeg spanning op de banden van je vloot?

Controleer geregeld de spanning van je banden, koud weer kan je bandenspanning namelijk sneller doen afnemen.

 

5 - Controleer en vervang de ruitenwissers regelmatig.

Bij hevige neerslag is een paar goede ruitenwissers van groot belang. Controleer daarom geregeld de ruitenwissers en vervang ze minstens één keer per jaar of vaker, afhankelijk van de gebruiksfrequentie. Denk je ook aan het bijvullen van de ruitenwisservloeistof?


Connect met ons

Wil je als fleetmanager nog meer doen om je vloot te optimaliseren? Vraag ons dan naar onze Fleet Management oplossing! We overlopen graag met jou al je noden en wensen in een gratis en vrijblijvende brainstormsessie. Je kan hier makkelijk met ons contact opnemen.

Deel deze blog:

Stel ons je vraag

Ben je na het lezen van deze blog nieuwsgierig geworden naar welke tracking en digitale oplossingen All-Connects aanbiedt? Stel ons je vraag en we beantwoorden je zo snel mogelijk.

eBook
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.