Volg je voertuigen in real time met een ‘gsm’-tracker of gps-tracker met simkaart

Wat is een gsm-tracker/gps-tracker met simkaart?

Een gps-tracker wordt ook wel gsm-tracker of telefoon-tracker genoemd omdat je hem het beste kan bekijken als een gsm of smartphone met een simkaart en een gps-koppeling. De gps registreert alle verplaatsingen, locaties, snelheden, stilstanden … van je voertuig. De simkaart zorgt voor de online verbindingen en stuurt de verzamelde gegevens naar de app.

Let wel: een gps-tracker gebruikt geen gewone simkaart voor een gsm, maar een simkaart die alleen data doorstuurt naar andere toestellen. Die simkaart hoef je niet extra aan te schaffen: ze zit al in de tracker.

Ik wil meer weten

Hoe werkt een gsm- of telefoon-tracker?

De gps-tracker wordt in je voertuig ingebouwd en aan je boordcomputer gekoppeld. Dat laat toe om meer dan alleen locatiegegevens door te sturen. Bijvoorbeeld ook alarmmeldingen. Verder heeft de telefoon- of gsm-tracker ook verschillende contacten om andere toestellen op aan te sluiten zoals een knop om hem uit te schakelen bij privéverplaatsingen, een startonderbreker,een badge- of sleutellezer om te weten welke chauffeur met het voertuig rijdt en een temperatuursensor voor temperatuurgevoelige ladingen.

Gebruiksvriendelijke app en software

De voertuigdata wordt doorgestuurd naar een app op je tablet of smartphone en/of onlinesoftware op je computer. Zo krijg je in 1 oogopslag een duidelijk overzicht van de locaties van je wagenpark. Je kan ook verschillende analyses uitvoeren, bijvoorbeeld over het rijgedrag en de tijdbesteding van je chauffeurs. En dat laat je dan weer toe om onder andere je wagenpark efficiënter te beheren, je planning te verbeteren en je brandstof- en onderhoudskosten te optimaliseren.

Ik wil meer weten over vlootbeheer

Mogelijke functionaliteiten

Wat kan je met je gsm-tracker zoal doen? Onder andere:

  • Niet enkel je voertuigen in real time lokaliseren, ook je medewerkers en materieel tracken
  • Snel en efficiënt transporten plannen
  • Automatisch meldingen krijgen over onderhoud, keuringen, snelheidsovertredingen …
  • Bewijzen verzamelen met accurate data, om sterk te staan bij je klanten en medewerkers
  • Je chauffeurs onderweg helpen met realtime verkeersinformatie

En nog veel meer. Neem contact met ons op en we vertellen je graag hoe je met een gps-tracker de werking van je bedrijf kan verbeteren.

Gratis en vrijblijvend advies

Vraag je je af hoe zo’n gsm-tracker of gps-tracker met simkaart in je voertuigen je bedrijf vooruithelpt? Bel ons, stuur een mailtje of contacteer ons via onderstaand formulier. We spreken gratis en vrijblijvend met je af om je bedrijf te leren kennenen te zien welke functionaliteiten je nodig hebt. En we werken graag – opnieuw vrijblijvend – een voorstel op maat van je bedrijf uit.

Deel deze blog:

Stel ons je vraag

Ben je na het lezen van deze blog nieuwsgierig geworden naar welke tracking en digitale oplossingen All-Connects aanbiedt? Stel ons je vraag en we beantwoorden je zo snel mogelijk.

eBook
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.