Indoor Tracking oplossingen

Waarom is indoortracking nodig?

| juli 2022 |

Hier bij All-Connects zijn we gespecialiseerd in gps- en telematica-oplossingen voor voertuigen, maar wist je dat er ook oplossingen zijn die zich specifiek richten op realtime indoor tracking? Er zijn verschillende toepassingen voor deze technologie. In deze blog zullen we enkele belangrijke functies, toepassingen en oplossingen identificeren.

Het inzetten van indoor tracking biedt een verscheidenheid aan voordelen. Neem bijvoorbeeld de industriesector, waar het gebruik van deze tags leidt naar een verhoogde veiligheid van werknemers, een procesoptimalisatie en een verbetering van je voorraadbeheer, om er maar een paar te noemen. In de gezondheidszorg kunnen bedrijven medische apparatuur volgen, ziekenhuisworkflows optimaliseren en de veiligheid van personeel en patiënten verbeteren. Denk ook aan de veiligheids- en beveiligingsindustrie. Door deze technologie te gebruiken, kunnen organisaties de veiligheid van personeel en gevangenen vergroten, nalevingsregels verbeteren en nog veel meer. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de industrieën die voordeel kunnen halen uit deze technologie.

Hoe werkt indoor tracking?

In wezen lijkt de manier waarop het werkt sterk op hoe onze GPS/Telematics-trackingoplossingen voor voertuigen en bedrijfsassets. Op de bedrijfsasset wordt een zender (Bluetoothsensor) bevestigd die een signaal uitstuurt naar de dichtsbijzijnde IoT ontvanger(BLE gateway) die op vaste locaties doorheen de ruimte of op mobiele assets zoals een heftruck geïnstalleerd zijn. Via deze gateway wordt de geregistreerde data doorgestuurd naar de beheersapplicatie.  

In plaats van Bluetooth®-technologie kan je ook met Radio Frequency Identification(RFID)-technologie werken. Disneyparken rondom de wereld bijvoorbeeld gebruikenal jaren Magic Bands voor hun gasten in de themaparken, om hun DisneyResort-hotelkamer te ontgrendelen, en om voedsel en merchandise kopen. Het stelt de Disney®-pretparken ook in staat om de stroom van gasten van park naar park te volgen.

Wat is beter, Bluetooth of RFID?

Het simpele antwoord is geen van beiden. Het zijn verschillende oplossingen die hun individuele doel dienen. Bluetooth is een standaardtechnologie voor draadloze verbinding op korte afstand tussen zender (BLE tag) en ontvanger (gateway of ander trackingtoestel dat fungeert als ontvanger). RFID daarentegen maakt gebruik van elektromagnetische velden om automatisch de tags die op een object bevestigd zijn, te identificeren en te volgen.

Bluetooth wordt gebruikt om te communiceren tussen twee Bluetooth-compatibele apparaten en kan tegelijkertijd gegevens- en spraakoverdrachten afhandelen. Hierdoor kan het in een breed scala aantoepassingen worden gebruikt. RFID wordt gebruikt om een ​​beperkte hoeveelheidinformatie over te dragen die in de RFID-tags is opgeslagen, zoals productinformatie en locatie-informatie.

Kortom, als de use-case zich op een gecentraliseerde locatie bevindt en er hoeft slechts een beperkte hoeveelheid gegevens worden overgedragen, dan zou RFID geschikt zijn. Als je op zoek bent naar tracking in een gedecentraliseerd of grotere ruimte en je wil meer informatie verzenden, dan is Bluetoothtechnologie met verbonden apparaten in een netwerk de juiste keuze.

Is indoor tracking geschikt voor mij?

Alvorens te beslissen welke indoor tracking-oplossing de juiste keuze is, dient een bedrijf duidelijkheid te creëren hoe en waar indoor tracking binnen hun operationele werking nodig is. In deze blog hebben we het gehad over enkele use cases in de industrie, gezondheidszorg en safety & security. Zijn met deze blog jouw vragen beantwoord over indoor tracking, en wil je meer weten over de kostprijs of met ons sparren over de juiste toepassing voor jou bedrijf? Contacteer ons dan direct via telefoon 03 289 55 35 of klik hier om meer info te vragen of een adviesgesprek in te boeken.

Deel deze All-Connects blog:


Bronmateriaal: artikel www.secunews.be

 

Stel ons je vraag

Ben je na het lezen van deze blog nieuwsgierig geworden naar welke tracking en digitale oplossingen All-Connects aanbiedt? Stel ons je vraag en we beantwoorden je zo snel mogelijk.

eBook
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.