Internet of things: volg al jouw bedrijfsmiddelen

Stel je voor dat al je materialen en apparaten met elkaar en jou konden praten. Dankzij internet of things is dat geen toekomstmuziek meer. Met krachtige sensoren communiceren vandaag al je apparaten met elkaar en het overkoepelende netwerk. En dat leidt tot nieuwe inzichten, meer veiligheid, flexibiliteit en een hogere productiviteit.


Wat is internet of things?

Internet of things – of vrij vertaald het internet der dingen – is een term die al zo’n kwarteeuw circuleert bij IT-specialisten. De term verwijst naar een wereld waarin alle objecten zijn verbonden met elkaar en het internet. Deze semi-intelligente objecten worden dus een entiteit op het web. De echte wereld is bijgevolg ‘gedigitaliseerd’.


Wat doen sensoren?

Om de internet of things-technologie mogelijk te maken, zijn al je apparaten en voertuigen voorzien van sensoren. Deze sensoren kunnen verschillende informatie registreren. Denk maar aan temperatuur, vochtigheid, geluid, licht, beweging, acceleratie, enzovoort.

Jij kan – dankzij de verbinding met het internet – op afstand de geregistreerde data van al je apparaten bekijken. De sensoren zijn bovendien verkrijgbaar in allerlei groottes, types en met een verschillend bereik. Zo kunnen zelfs je kleinste apparaten een sensor dragen.


Waarom is internet of things handig voor jouw bedrijf?

Omdat je de klok rond in contact staat met je apparaten en materieel, krijg jein realtime inzicht in hun status, werking en locatie. Op basis van die betekenisvolle informatie kan je de arbeidsprocessen en producten in je onderneming verbeteren.

Omdat je de bedrijfsprocessen binnen je zaak optimaliseert, dalen ook de werkings- en personeelskosten. Ook wordt je onderneming flexibeler. Je behoudt immers te allen tijde een grondig overzicht, waardoor je kort op de bal kan spelen.


Allerlei toepassingen

De mogelijkheden van internet of things zijn haast eindeloos. Elke onderneming van eender welke sector kan deze technologie implementeren in ieder bedrijfsproces. Hieronder geven we je enkele voorbeelden.

Inbraakpreventie en beveiliging

Je kan al je voertuigen en materieel uitrusten met bewegings- en geluidssensoren. Als het apparaat na de werkuren een activiteit registreert, verwittigt het systeem jou met bijvoorbeeld een sms of e-mail.

Productie

Je kan onderdelen van je productieproces voorzien met sensoren, die jou laten weten wanneer een onderhoud nodig is. Zo win je aan productietijd, omdat je het proces niet voor onvoorziene tijd hoeft stil te leggen.

Transport

Als transportbedrijf kan je in realtime verkeersdata verwerken en de wegomstandigheden beoordelen. Zo is het mogelijk om de overlast van de verkeersdrukte te beperken en de vervoersroutes te optimaliseren.

Detailhandel

De sensoren houden je voorraad nauwlettend in het oog en registreren het consumentengedrag. Jij kan daardoor bijvoorbeeld voorspellen wanneer je een bepaald product moet laten leveren of waar in je winkel een product het meeste succes oogst.

Connect met ons

Heb je interesse in een track and trace-systeem voor jouw bedrijf? All-Connects werkt steeds op maat van de klant. Daarom overlopen we graag met jou al je noden en wensen in een gratis en vrijblijvende brainstormsessie. Je kan hier makkelijk met ons contact opnemen.

Deel deze blog:

Stel ons je vraag

Ben je na het lezen van deze blog nieuwsgierig geworden naar welke tracking en digitale oplossingen All-Connects aanbiedt? Stel ons je vraag en we beantwoorden je zo snel mogelijk.

eBook
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.