Simpele aanwezigheidsregistratie CIAW via QR code of app

QR-code en aanwezigheidsregistratie

| augustus 2022 |

Werken in onroerende staat, uitgevoerd op bepaalde werkplaatsen op Belgisch grondgebied, zijn onderworpen aan een aanwezigheidsregistratieplicht. Onder deze werken verstaat men: afbreken, bouwen, verbouwen, afwerken, inrichten, onderhouden, herstellen, en schoonmaken. Het niet naleven van deze verplichting kan leiden tot serieuze sancties en CIAW boetes die snel kunnen oplopen tot € 6000 per medewerker.

De aanwezigheden op werkplaatsen waar werken in onroerende staat uitgevoerd worden, worden geregistreerd en gecheckt bij het RSZ door de Checkinatwork applicatie van All-Connects. Naast de twee vaak gebruikte manieren om je in te checken – via een identificatiebadge op de prikklok of in een bedrijfsvoertuig – kan ook voor bepaalde situaties een QR code gescand worden.

QR code scannen voor buitenlandse werknemers

Sinds 1 maart 2014 bevat het meldingsdocument Limosa L1 een QR-code. Met die QR-code kan je buitenlandse werknemers of zelfstandigen die in België werken in onroerende staat uitvoeren, op een eenvoudige manier laten aanmelden via de Checkinatwork prikklok aan de ingang van de bouwwerf.

Limosagegevens opslaan via QR-code

De QR-code bevat de belangrijkste gegevens uit de Limosamelding. Via de prikklok ontwikkeld door All-Connects kunnen buitenlandse werknemers zich snel en beveiligd aanmelden simpelweg door de QR-code te scannen. Ze hoeven verder geen manuele handelingen uitvoeren. Zo wint men tijd en worden fouten vermeden.

Een meldingsbewijs Limosa L1 controleren

Scan de QR-code ook om een L1-formulier te controleren in de mobiele onlinedienst Check Limosa. Check Limosa laat je toe om de gegevens uit het formulier te vergelijken met die uit de QR-code. Als je onregelmatigheden vaststelt, geeft de onlinedienst u verdere instructies.

Slimme QR code generator voor Belgische werknemers

All-Connects biedt werknemers met de Belgische nationaliteit die voor een Belgisch bedrijf werken en zich ter plekke willen aanmelden op de bouwwerf zonder Construbadge, Lisabadge of Limosadocument de mogelijkheid om zich toch zelf aan te melden bij CIAW. Op de prikklok bevindt zich een QR code die - eenmaal gescand - leidt naar een QR code generator. De werknemer vult de gevraagde persoonlijke gegevens in die hem identificeren bij het RSZ, en klikt om een eenmalige QR code te genereren, die op de prikklok kan gescand worden.

Checkin via Limosa (buitenlandse werknemers) of QR code generator (BE werknemers zonder badge)

CIAW mobiele app voor snelle toegang

Checkinatwork app beschikbaar voor Android en iOS

Ben je architect, aannemer, werfleider, zelfstandige? Kom je wel eens op een grote werf aan, en besef je dat je nog niet aangemeld bent voor Checkin@work? Werk je als onderaannemer op verschillende werven, en zoek je een eenvoudig systeem om snel in te checken? Dan kan je onze CHECKIN@WORK app zeker gebruiken! Verlies dan geen kostbare tijd en download de  CHECKINATWORK APP van All-Connects via de App Store of Google Play op je smartphone. Registreer je in de app en scan de QR code op de werf. Simpel, snel en safe! Je kan meerdere personen tegelijk via de QR code aanmelden.

Check in at work app van All-Connects - snel & veilig aangemeld bij het RSZ

Je checkinatwork is in veilige handen met enkele clicks

Verlies geen kostbare tijd en meld je aan op een bouwwerf met slechts 2 clicks op je smartphone:

  • 360° view: bekijk de actuele aanwezigheden op je werf
  • Digitale vingerafdruk: Instant connectie met RSZ voor verificatie en correcte aanmelding
  • Handige filters: filter snel op onderaannemers en/of werfnaam
  • Overzichtelijke bediening: eenvoudig menu en grote knoppen voor een snelle navigatie
  • Een betrouwbare CIAW aan een scherpe prijs

Doe de verplichte checkin@work melding snel met enkele clicks met je smartphone, voor jezelf en voor je team. Je betaalt een vast bedrag voor de manager login, en een ‘pay as you use fee’ per aangemelde persoon.

Per login betaal je per jaar €60, plus een 'pay as you use' aanmeldingsfee €2.50 per maand per aangemelde persoon.

Tip: Ben je werkgever of hoofdaannemer? Lees onze blog “Check in at work. Een basisgids over aanwezigheidsregistratie op grote bouwwerven”.

Wist je dat ...

All-Connects al 20 jaar specialist is in specifieke digitale toepassingen voor de bouwsector? Onze technische bagage en kennis van overheidsverplichtingen zorgt ervoor dat je efficiënter kan werken, vermindert administratieve kopzorgen en voorkomt hoge boetes !

Connect met ons!

Heb je nog vragen na het lezen van deze blog, of wil je meer weten over Checkinatwork of Checkinatwork app? Kik op de links of contacteer ons dan direct via telefoon 03 289 55 35 voor een advies of offerte.

Deel deze All-Connects blog:

Stel ons je vraag

Ben je na het lezen van deze blog nieuwsgierig geworden naar welke tracking en digitale oplossingen All-Connects aanbiedt? Stel ons je vraag en we beantwoorden je zo snel mogelijk.

eBook
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.