Ken jij de ROI al van een vlootbeheersysteem?

Ken je de drie variabelen die de snelheid bepalen waarmee de ROI via track en trace wordt behaald?

1 | Naleving van beleiden procedures die worden gevoed door datagestuurde beslissingen. Ben je bereid om de regels te handhavenwanneer de track en tracedata je vertellen dat er een probleem is?

2 | 100% aanvaarding endagelijks gebruik van het GPS-tracking- en telematicasysteem om gegevens tegenereren, te analyseren en besluiten te vormen. De gegevens van een GPS-tracker zijn van belang voor bijna alle afdelingen van service-, bezorg- en transportbedrijven, maar als ze niet of niet correct ingezet worden, geeft het niet het gewenste resultaat.

3 | Betrokkenheid van het management. Is elke manager, van de veldsupervisor tot het senior leiderschap, bereid om de ontvangen gegevens te omarmen en zich aan dezelfde normen te houden?

ROI voor track en trace brengt op als je ernaar zoekt.

 

Routes optimaliseren voor minder kilometers

Routeoptimalisatie kan op veel niveaus plaatsvinden. Optimalisatie vindt plaats wanneer coördinatoren weten welk voertuig zich in de buurt van de volgende serviceoproep bevindt, chauffeurs hun routes op de kaart kunnen zien, en gegevens in een robuust routeprogramma kunnen worden ingevoerd.

Geolokalisatie, basisroutering en rittenregistratie is in de meeste systemen ingebouwd. Onze hoogopgeleide adviseurs kunnen je helpen te beoordelen wat het beste werkt voor jouw wagenpark. We kunnen zelfs de routes die je momenteel rijdt, vergelijken met volledig geoptimaliseerde routes voor dezelfde tussenstops om te zien hoeveel je kunt besparen.   

Door minder kilometers te rijden en meer gedaan te krijgen, bespaar je brandstof en tijd en verhoog je de winst. 

Brandstof- enenergieverbruik bijhouden

Rapporten over brandstofefficiëntie geven naast elkaar statistische data over het brandstofverbruik voor alle voertuigen in je vloot:

·        Brandstofverbruik bijhouden

·        Houd motoren goed geölied en correctafgestemd

·        Identificeer voertuigen of modellen met een lage km/L score

·        Controle brandstoftypes

·        Brandstofverbruik controleren versusperiodiciteit onderhoud

Verminderde slijtage

Zelfs de eenvoudigste voertuigreparaties kunnen zeer kostbaar zijn voor je bedrijfsresultaat, vooral als je meerdere voertuigen op de weg heeft. Te snel rijden, te hard draaien en vaak hard remmen verhogen de onderhoudskosten van je vloot. Voeg daarbij de stilstandtijd van het voertuig om die reparaties uit te voeren. De taken die gedaan moeten worden, worden mogelijk niet zo snel gedaan als zou moeten.

Gepland versus ongepland onderhoud

Herinneringen voor gepland onderhoud vanuit het vlootbeheersysteem helpen de fleet manager op de hoogte te blijven van routinematige onderhoudswerkzaamheden. Alerts met betrekking tot motorstoringen waarschuwen voor ernstigere problemen, waardoor kostbare herstelling worden voorkomen. Dankzij een systeemherinnering aan je chauffeur om een voertuigcheck op hun smartphone app uit te voeren, weet je direct in welke actuele staat je vloot zich bevindt. Zo kan je proactief werken en de totale onderhoudskosten van je wagenpark laag houden.

Weet jij hoeveel tijd je vloot dagelijks stationair draait, en hoeveel het je bedrijf kost?

De meeste bedrijven hebben geen idee hoeveel geld er wordt verspild door onnodig stationair draaien. Onderzoek wijst uit dat een stationair draaiend voertuig tot 3.5 liter per uur kan verbruiken. Dit betekent niet enkel een hogere brandstofrekening, maar ook een versnelde slijtage van je motor, om nog niet te spreken van lucht- en lawaaivervuiling.

Verminder stationair draaien om brandstof te besparen

Stel dat het je doel is om de stilstandtijd per voertuig te verminderen van 1 uur naar 20 minuten per dag. De gemiddelde brandstofkosten zijn € 1.58/l en een uur inactiviteit = 3.5 literbrandstof. De brandstofkostenbesparing is € 1.84 per dag, per voertuig; wat neerkomt per voertuig op € 36.80 per maand, of € 441.60 per jaar. Je kan zelf voor je vloot even omrekenen wat deze brandstofbesparing je opbrengt, dankzij een simpele systeemwaarschuwing aan de chauffeurs! Geen extra werk voor je binnendienstmedewerkers, een beetje inspanning van je chauffeurs, en een beter financieel resultaat. 

Veel bedrijven zien 100% ROI van GPS-trackingwaarschuwingen die enkel gericht zijn op brandstofbesparing. We hebben het nog niet eens gehad over de ROI die voortkom tuit verhoogde productiviteit, lagere arbeidskosten, verhoogde veiligheid,verbeterde klantenservice, enz.

Het is gemakkelijk omveel geld te besparen en de ROI te zien met GPS-tracking. Wil je weten wat het oplevert aan jouw bedrijf? Contacteer ons en we overlopen het samen!

Deel deze blog:

Stel ons je vraag

Ben je na het lezen van deze blog nieuwsgierig geworden naar welke tracking en digitale oplossingen All-Connects aanbiedt? Stel ons je vraag en we beantwoorden je zo snel mogelijk.

eBook
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.