De Uitfasering van het 2G Netwerk: Impact op Wagenparken in België

| Februari 2024 |

België vs. Nederland: Een Overzicht van de Tijdslijn voor 2G uitdoving

In België wordt de uitfasering van 2G en 3G netwerken met zorg en aandacht uitgevoerd. Providers zoals Proximus en Mobistar hebben bevestigd dat hun 2G-netwerken operationeel zullen blijven tot ten minste 2027 en 31 december 2030, respectievelijk. Dit geeft onze klanten ruim de tijd om te plannen en over te schakelen. Wat 3G betreft, hoewel de netwerken gefaseerd worden uitgeschakeld, is de volledige stopzetting gepland tussen eind 2024 en begin 2028, afhankelijk van de provider, maar dat is van minder belang voor onze klanten omdat we voornamelijk werken met 4G en 2G.

Nederland heeft een soortgelijke aanpak maar ze schakelen iets vroeger om. De 2G-netwerken van Vodafone Ziggo, KPN en T-Mobile (Odido) blijven tot ten minste 2025 operationeel. Hoewel de 3G-netwerken reeds zijn uitgeschakeld, geeft de geleidelijke uitfasering van 2G bedrijven en gebruikers genoeg voorbereidingstijd.

Een Geruststellende Boodschap voor track & trace klanten

Het is begrijpelijk dat de aankondiging van netwerkuitfaseringen zorgen kan wekken. Echter, er is zoals gezegd voldoende tijd om de nodige aanpassingen te maken. De huidige geïnstalleerde units blijven functioneren zoals verwacht, en er is geen direct risico op discontinuïteit.

Waarom wordt de overgang naar 4G aangeraden?

Overstappen naar 4G heeft zijn voordelen, waaronder:

- Een snelheidsverhoging tot 2500 keer vergeleken met 2G.

- Ondersteuning voor nieuwe technologieën en diensten.

- Een langere levensduur van apparaten dankzij toekomstbestendige technologie.

Hoewel de overstap belangrijk is, biedt de geleidelijke uitfasering genoeg ruimte voor een zorgvuldige en doordachte overgang.

De Keuze van een duurzame track&trace partner

Bij het voorbereiden op de toekomst is de keuze van een goede leverancier belangrijk. Je wil immers een leverancier die je bedrijf begrijpt, en kan helpen groeien. Bij een bespreking met een partner, overweeg zeker een aantal belangrijke aspecten:

1)  Innovatie: integratiemogelijkheden, EV strategie, UI design

2) Technisch: dekkingsgebied, beschikbaarheid CAN-bus data, compatibiliteit met je wagenpark

3) Organisatie: klantenservice, contracttermijn, marktaandeel, installatienetwerk

AllConnects: Je Partner in Overgang

AllConnects begrijpt de zorgen rondom netwerkuitfasering en biedt altijd de juiste oplossingen. Wij adviseren onze klanten proactief over het upgraden naar 4G, terwijl we zorgen voor een naadloze overgang zonder verstoring van de huidige operaties. Stel je vragen aan onze specialisten en verneem hoe wij de hierboven vermelde punten waarmaken.

Conclusie: Een Geleidelijke en Begeleide 2G uitfasering

De uitfasering van 2G en 3G netwerken markeert de vooruitgang in telecom, maar brengt geen onmiddellijke noodzaak voor verandering met zich mee. Met de uitgestelde tijdlijnen in België en Nederland heb je meer dan voldoende tijd om te plannen en over te schakelen, met de ondersteuning van een betrouwbare partner zoals AllConnects. We staan klaar om je door deze transitie te leiden, waarbij we zorgen dat je wagenpark geconnecteerd en operationeel blijft.

Zijn met deze blog jouw vragen beantwoord, en wil je meer weten over de kostprijs of met ons sparren over de juiste toepassing voor jouw bedrijf? Contacteer ons dan direct via telefoon 03 289 55 35 of klik hier om meer info te vragen of een adviesgesprek in te boeken.

Deel deze All-Connects blog:

Stel ons je vraag

Ben je na het lezen van deze blog nieuwsgierig geworden naar welke tracking en digitale oplossingen All-Connects aanbiedt? Stel ons je vraag en we beantwoorden je zo snel mogelijk.

eBook
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.