Veranderingen in de burenregeling vanaf juli 2020

Ben jij er al van op de hoogte dat je vanaf 1 juli 2020 bij het vervoeren van vloeibare dierlijke mest met een burenregeling ook uitgerust moet zijn met een AGR-GPS applicatie? Ontdek in deze blog wat er allemaal zal veranderen en waarop je zeker moet letten!

Deze nieuwe regeling is niet voor iedereen. Enkel landbouwers met percelen in het gebiedstype 2 of 3 die mest vervoeren zullen deze AGR-GPS applicatie moeten gebruiken. Belangrijk is daarbij dat er duidelijke afspraken gemaakt worden tussen aanbieders en afnemers over wie in de toekomst gebruik zal maken van de app.

Wat als zowel aanbieder als afnemer weigert de applicatie te gebruiken?

Vanaf juli 2020 is het wettelijk verplicht dat je je aan deze nieuwe richtlijnen houdt en de nodige stappen onderneemt om aan de regels te voldoen. Zoals je vast al wel kan raden staan er flinke boetes op het niet respecteren van deze nieuwe regels. Boetes die je dus best kan vermijden! Ben je de partij die de mest vervoert, lees dan zeker deze informatie.

Hoe werkt zo’n AGR-GPS app?

Telkens wanneer je meststoffen laadt, start een nieuwe mestcyclus. Dankzij de applicatie word de verplichte registratie van het mesttransport énorm makkelijk. Via enkele eenvoudige handelingen geef je rechtstreeks alle nodige data door aan de mestbank. Jouw AGR-gegevens worden opgeslagen en doorgestuurd naar onze beveiligde server, van waaruit wij alle data doorsturen naar de centrale server bij de Mestbank. Daar wordt alle informatie gecontroleerd en ontvang je een melding van de al dan niet succesvolle registratie.

Hoe houdt de app al mijn gegevens correct bij tijdens de mestcyclus?

Bij het begin van een nieuwe mestcyclus open je de applicatie en start je bij het laden van de mest. Daar heb je onder andere het nummer van de burenregeling voor nodig, die je ingeeft in de app. Terwijl je het transport uitvoert, stuur de applicatie elke 5 minuten gegevens door over je positie. Daardoor kan men achteraf je gereden route achterhalen en controleren of alles correct verliep.

Heb je mest bij die bestemd is voor meerdere percelen, dan kan je meerdere losberichten doorgeven in de applicatie. Een definitief losbericht zal de app herkennen als het einde van de mesttransportcyclus.

Is zo’n app wel handig?

Ja hoor! We gingen aan de slag en bouwden een app die gebruiksvriendelijk is voor iedereen. Simpele iconen loodsen je zonder enige moeite doorheen de hele mestcyclus. Een foutje is snel gemaakt, maar over de foutieve invoer van gegevens hoef je je geen zorgen te maken. De app controleert namelijk het burenregeling-nummer en geeft een foutmelding wanneer er iets niet juist is.

Connect met ons!

Ben je op zoek naar meer informatie over de AGR-GPS app of een systeem op maat? Twijfel dan zeker niet om ons vrijblijvend via deze link te contacteren. We nemen zo snel mogelijk contact met je op, om samen de mogelijkheden te bespreken.

Deel deze blog:

Stel ons je vraag

Ben je na het lezen van deze blog nieuwsgierig geworden naar welke tracking en digitale oplossingen All-Connects aanbiedt? Stel ons je vraag en we beantwoorden je zo snel mogelijk.

eBook
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.