Blij met Track & Trace en Checkin@work

Administratieve vereenvoudiging dankzij slimme tracking en betrouwbare aanwezigheidsregistratie op de werf

Bij Ramen Van Tomme hadden ze genoeg van alle manuele administratie en was er nood aan administratieve vereenvoudiging. All-Connects kwam met de gepaste oplossing.

Ramen Van Tomme produceert en plaatst aluminium schrijnwerk zoals ramen en deuren. Dit voornamelijk in projectbouw, maar ook bij particulieren. Intussen is het al de derde generatie die zich hier dagelijks volop voor inzet en is het bedrijf ook gegroeid. Momenteel werken er bij Ramen Van Tomme een dertigtal mensen, waarvan een tiental in buitendienst.

Producent Reynaers Aluminium zorgt voor de kwalitatieve grondstoffen en levert de aluminium profielen op bestelling. De fabricage en schrijnwerk gebeurt in het eigen atelier in Eeklo. Resultaat? Een premium eindproduct!

Geautomatiseerd systeem gezocht én gevonden

Dat premium eindproduct wordt natuurlijk ook professioneel geplaatst door Ramen Van Tomme. Daarbij kwam heel wat manuele administratie met betrekking tot het opvolgen van de verschillende werven en plaatsingsteams bij kijken. Ze merkten dat de efficiëntie achteruitging, zeker toen er meer plaatsers bijkwamen om op te volgen.

Een gedetailleerde mobiliteitsvergoeding was er nog niet want een degelijk registratiesysteem ontbrak. Tot er beslist werd om Track en trace van All-Connects te gaan gebruiken. Track & trace maakt het heel eenvoudig om afgelegde kilometers concreet vast te leggen en een gedetailleerde mobiliteitsvergoeding te berekenen.

Wat de verplichte aanwezigheidsregistratie op de grote bouwwerven betreft, was er ook zeker ruimte voor verbetering. Elke ochtend verloren ze veel tijd aan het manueel inchecken van de werknemers op die verschillende werven. De nood aan een efficiëntere oplossing was erg hoog. Dankzij de geautomatiseerde aanwezigheidsregistratie Checkin@Work gebeurt dit inchecken nu automatisch nadat de werknemer aankomt en zich identificeert op de werf.

Deze nieuwe toepassingen van All-Connects hebben de administratie bij Ramen Van Tomme overduidelijk een stuk eenvoudiger gemaakt.

Eerst nog even correct leren badgen 

Tom Heirman van Ramen Van Tomme legt uit:

 “Wat bij de overgang naar zoiets nieuws altijd meespeelt, is de menselijke factor. Je moet je mensen leren om correct te badgen. Ze moesten dit vroeger niet doen en nu plotseling wel. Daar komt sowieso altijd een beetje weerstand tegen. Het duurt wel even voor ze dat volledig in de vingers hebben. Maar het is natuurlijk geen rocket science.”

All-Connects: positieve ervaring over de hele lijn!

“We zijn een drietal jaar geleden op zoek gegaan en hebben verschillende track& trace-systemen bekeken. Hier kwam All-Connects zowel prijsmatig als qua info er het beste uit. We hebben in april 2018 een offerte gevraagd, en omdat we heel snel beslist hebben, waren we al in juni 2018 operationeel.”, vertelt Tom.

Op geen enkel vlak heeft Ramen Van Tomme klachten of opmerkingen over All-Connects. Ook de communicatie verloopt zeer vlot. Op de vraag of Tom All-Connects zou aanraden aan andere bedrijven kwam een kort, maar overduidelijk antwoord: Zeker weten!

klant Ramen Van Tomme
www.kurtvantomme.be

Deel deze use case:

Meer weten?

Wil je weten hoe het in de praktijk werkt? Boek dan een korte productdemo. Een van onze applicatiespecialisten toont je hoe onze tracking beheersoftware werkt en beantwoordt al je vragen.

Vraag een demo aan