Vanop afstand realtime controle over alle werven

Duidelijkheid met track & trace en bestuurdersidentificatie

 

Aertssen moest enkele jaren geleden op zoek naar een nieuwe partner voor een track en trace-systeem. Bij All-Connects bleek het vervangen van de bestaande volgapparatuur van Aertssen niet nodig te zijn. Daarom gingen ze met All-Connects in zee. En dit hebben ze zich zeker nog niet beklaagd.

Aertssen: een sterk groeiend bedrijf met snel groeiende noden

Aertssen is een Belgisch familiebedrijf dat vooral actief is in het grondverzet, zoals uitgravingen bij bouwprojecten. Maar hun afdeling ‘Bouw & Infra’ omvat daarnaast nog veel meer. Andere afdelingen vullen het uitgebreide aanbod van Aertssen aan: Ze zorgen ook voor(materiaal)transport, waarbij ze vooral gericht zijn op uitzonderlijk vervoer. Daarnaast is er ook een kraanafdeling die al het hijswerk tot een goed einde brengt.

Al meer dan 50 jaar lang kan je op de expertise en het state-of-the-art machinepark van Aertssen bouwen. Ze werken nationaal maar ook internationaal, van buurland Duitsland tot het Midden-Oosten.

Wie, waar en wanneer? Aertssen is nu perfect op de hoogte!

De aanleiding om te starten met een track & trace-systeem – toen nog via een andere partner - was heel simpel. Danny De Backer van Aertssen legt uit:

“We moesten toch regelmatig zoeken naar voertuigen. Waar zit die auto? En dan zijn we begonnen met het inzetten van een track & trace-systeem om te weten waar ons materiaal zat.”

De vorige firma waarmee Aertssen samenwerkte, ging na enkele jaren overkop en dus gingen ze op zoek naar een nieuwe partner. Die vonden ze in All-Connects. En sindsdien werd het startpakket verder uitgebreid met nog meer interessante toepassingen.

Bijna 500 voertuigen zijn intussen uitgerust met een geolocalisatietoestel en een 300-tal units hebben ook de een mogelijkheid om de bestuurders te identificeren. Wat de afdeling kranen betreft, zit in elke wagen van de kraanmachinisten bestuurdersidentificatie. Ook in sommige kranen zonder vaste machinist is dit aanwezig.

“We zijn eens een machine kwijt geweest en die hebben we dankzij All-Connects teruggevonden. Die machine zat al over de grens. We weten nu altijd waar alles staat. Als er een boete voor overdreven snelheid komt, dan kan die ook aan de juiste persoon worden toegewezen.”, vertelt Danny.

Eenvoudige controle via automatisch gegenereerde rapporten

Bij sommige afdelingen van Aertssen maken ze gebruik van automatisch gegenereerde rapporten om na te kijken welke ongemachtigde werknemers er in het weekend met de auto’s rijden. Ook kan in de rapportage nagekeken worden of werknemers op tijd vertrokken zijn naar bepaalde werven. Dit is vooral belangrijk voor de kraanafdeling die erg tijdsgebonden werkt. Om 8u hijsklaar op de werf? Dankzij de digitale tijdregistratie kan de aankomsttijd makkelijk gecheckt worden. 

All-Connects: een perfecte samenwerking

Qua prijs en mogelijkheden zat All-Connects zeker goed. Maar vooral het feit dat Aertssen al een bestaand systeem had en All-Connects bereid was om die 200 units te herconfigureren zodat die ook werkten met het systeem van All-Connects, was een belangrijke factor in het beslissingsproces.

Sinds de start van hun samenwerking kan Danny geen slecht woord zeggen over All-Connects. Meer nog: Ondertussen heeft Danny All-Connects zelfs al meermaals aan andere bedrijven aangeraden.

“Ik mag misschien geen 100 % zeggen, maar ik ben toch 99,5% tevreden. Ik moet zeggen – en dat zullen ze ook wel beamen – dat wij een perfecte samenwerking hebben. We zijn heel tevreden over de samenwerking, ook met het personeel daar. Dat is perfect.”

 

 

Aertssen Bouw en Infra klant
www.aertssen.be

Deel deze use case:

Meer weten?

Wil je weten hoe het in de praktijk werkt? Boek dan een korte productdemo. Een van onze applicatiespecialisten toont je hoe onze tracking beheersoftware werkt en beantwoordt al je vragen.

Vraag een demo aan