Conway investeert in track & trace en laadruimtebeveiliging

Conway investeert in track & trace en laadruimtebeveiliging.

100 voertuigen die dagelijks op meer dan 1600 locaties een breedassortiment aan food en non-food artikelen leveren? Een goede opvolging en slimme beveiliging zijn daarbij zeker belangrijk. Conway zocht en vond dé manier om dit in goede banen te leiden.

Snelle en vlotte levering met de voertuigen van Conway

Conway is de specialist in on-the-go consumptie. Ze leveren alles voor de ‘goesting onderweg’ bij dagbladhandels, broodjeszaken, benzinestations, pretparken en nog duizenden andere klanten in België. Naast een breed assortiment aan food en non-food artikelen, maken ze hun klanten succesvol met logistieke diensten en slimme winkeloplossingen. De vloot van Conway bestaat uit meer dan 100 voertuigen van verschillende types, zoals multitemperatuur-vrachtwagens, aanhangtrailers en grote en kleine bestelwagens.

Nood aan degelijke tracering & beveiliging van de voertuigen

Een tiental jaar geleden ging Conway al op zoek naar een globale oplossing om het papierwerk van de chauffeur te verminderen én voertuigen te traceren én voertuigen te beveiligen. Koen Peeters, Director Operations, legt uit:  

“Het was niet zo evident om een partner te vinden die gespecialiseerd is in al die aspecten. Of je moet naar een gigantisch, log programma gaan dat alles wel heeft, maar niet afgestemd is op onze noden. Zo ben ik bij All-Connects terechtgekomen en hebben we de opsplitsing gemaakt van enerzijds het apparaat voor de chauffeur (waar we nu een aparte oplossing voor hebben) en anderzijds geolokalisatie en beveiliging van voertuigen (via All-Connects).”

Een betrouwbaar volgsysteem was nodig om alle voertuigen beter te kunnen opvolgen en boetes te checken. Daarnaast hadden ze te kampen met diefstallen en was een betere beveiliging ook een noodzaak. Dus kozen ze voor laadruimtebeveiliging en een startonderbreker.  

Het vraagt een investering, maar dat is het zeker waard.

“Voor Conway is het comfort en de veiligheid van onze chauffeurs altijd heel erg belangrijk geweest. We aarzelen dan ook niet om hierin te investeren. Als je hiermee bovendien ook enkele diefstallen kan voorkomen, heb je een deel van de investering snel teruggewonnen.”

Koen benadrukt dat je daarnaast ook tijd moet investeren in de webapplicatie om er alles uit te kunnen halen wat erin zit. Je gaat er zeker in de beginfase best écht mee aan de slag om te kijken hoe het werkt, welke rapporten er zijn en hoe je dit zo snel mogelijk kunt optimaliseren voor jezelf.  De chauffeurs zelf zagen er ook snel de voordelen van in, volgens Koen: op de eerste plaats met betrekking tot hun eigen veiligheid en daarnaast vanwege de transparantie over boetes en schadegevallen.

“Een prachtige tool voor de mensen die de vloot opvolgen”

De webapplicatie wordt door alle medewerkers van de transportafdeling op dagdagelijkse basis gebruikt: realtime locaties van alle voertuigen opvolgen en erop inspelen, vergelijken met eerdere ritten, boetes nakijken (waren we daar wel, en wie reed er dan?) of rapporten eruit halen (welke voertuigen reden er in het weekend?).  

“Voor de mensen die onze vloot opvolgen, is het een prachtige tool. Hoe meer je het gebruikt, hoe meer je de voordelen ervan ondervindt. Zowel qua opvolging van chauffeurs als voertuigen kan je er heel veel mee.” 

Het gebruik van pictogrammen bijvoorbeeld zorgt ervoor dat Conway snel een overzicht heeft: “Als we ergens een aanhangwagen moeten ophalen, zetten we de kaart open met al de voertuigen en je ziet aan de hand van het pictogram welk voertuig, dat ook effectief een aanhangwagen kan trekken, het dichtstbij is.” 

All-Connects: meedenken, partnership en vertrouwen

“Met All-Connects hebben we een heel goed contact. Ze luisteren goed naar onze noden en gaan perfect om met confidentiële informatie. Voor mij is dé grote troef dat ze echt wel meedenken. Het meedenken en de snelheid van reageren, dat vind ik top en dat is voor ons belangrijk.”
"Het pakket verkopen en trek er dan maar je plan mee? Dat is het zeker niét. Dat is 1 van de redenen dat je verder met hen werkt. Het voelt meer aan als een partnership dan een relatie klant-leverancier.”

www.conway.be

Deel deze use case:

Meer weten?

Wil je weten hoe het in de praktijk werkt? Boek dan een korte productdemo. Een van onze applicatiespecialisten toont je hoe onze tracking beheersoftware werkt en beantwoordt al je vragen.

Vraag een demo aan