Houd je kantoorruimtes proper met IoT technologie

Houd openbare ruimtes proper dankzij snelle QR meldingen.

Grote kantoorgebouwen of openbare ruimtes worden dagelijks veelvuldig gebruikt. De schoonmaak, technisch onderhoud en mogelijke herstellingen van deze ruimtes vergt heel wat organisatie en communicatie met de mobiele teams. Het is ook lastig om ervoor te zorgen dat de gebruikers geen ongemak ondervinden. Door gebruik te maken van TAG.QR-NFC werkt iedereen op een eenvoudige manier samen om een gemeenschappelijke ruimte tiptop in orde te houden. Lees hieronder hoe het praktisch in zijn werk gaat.

CHECK.connects, powered by All-Connects, werd geselecteerd om deel te nemen aan het NEW WORK project van THE BEACON SMART HUB in Antwerpen. Het gebouw aan het eilandje wordt opengesteld als experimentele proeftuin om nieuwe technologieën te testen, die een positieve bijdrage leveren aan de gezondheid, het welzijn en de productiviteit op de werkvloer.

De klant | The Beacon SMART HUB

The Beacon is een IoT community die starters, enterpreneurs, bedrijfsleiders, researchers en visionnaire denkers connecteert. Het team heeft zijn hoofdkwartier in The Beacon Innovation Hub in Antwerpen, waar ze beschikken over grote (kantoor)ruimtes, met meerdere ontmoetingsruimtes en sanitaire zones doorheen het hele gebouw.

Hun uitdaging

Sanitaire ruimtes in grote kantoorgebouwen worden dagelijks gebruikt door eigen medewerkers, en de vele externe bezoekers. Het netjes houden van deze openbare ruimtes kan daardoor al wel eens een uitdaging vormen. Daarnaast komt het geregeld voor dat je lege toiletpapier-dispensers en zeeppompjes aantreft. Dat is erg vervelend, maar voor de personen die verantwoordelijk zijn, is het een uitdaging om deze ruimtes altijd proper en geordend te houden. Daarom zocht men een efficiënte oplossing waarmee iedereen tevreden kon zijn.

Onze oplossing

Je hebt maar één paar ogen en kan maar op één plek tegelijk zijn. Daarom kozen we in dit geval voor een oplossing waarbij iedereen zijn steentje kan bijdragen aan een propere en geordende sanitaire ruimte. Met een TAG.QR-NFC kunnen zowel personen die wel als niet toegang hebben tot het platform een melding maken. Ideaal voor de gevraagde functionaliteit bleek deze QR-code toepassing: Iedereen kan met de eigen smartphone een QR code, gelinkt aan een toestel of ruimte, scannen en een 'gastpagina' op de CHECK app openen (zonder logingegevens of verplichte registratie). Via een handig invulformulier met gerichte, relevante vragen kan de gebruiker snel een melding doorgeven, en zelfs een foto toevoegen om bijvoorbeeld een defect, schade of onhygiënische situatie te illustreren. De office manager van THE BEACON krijgt een instant melding binnen, en kan direct een opvolgtaak lanceren.

In de praktijk

We brachten in alle sanitaire ruimtes meerdere tags aan. Wanneer men de sanitaire ruimtes bezoekt en een lege toiletpapier-dispenser opmerkt of geen papier meer heeft om de handen af te drogen, kan men dit aan de verantwoordelijke melden door de TAG.QR-NFC te scannen en de juiste melding te selecteren. Het is ook mogelijk andere meldingen door te geven, zoals bijvoorbeeld een verstopt toilet, lekkende kraan, defecte handendroger, … Naast de tags voorzagen we een duidelijke, korte uitleg die ook aan bezoekers vertelt hoe ze een melding kunnen doorgeven.

www.thebeacon.eu

Deel deze use case:

Meer weten?

Wil je weten hoe het in de praktijk werkt? Boek dan een korte productdemo. Een van onze applicatiespecialisten toont je hoe onze tracking beheersoftware werkt en beantwoordt al je vragen.

Vraag een demo aan