Een volledig overzicht over alle werven

Tijdregistratie voor meer controle op de werf

 

Als je grote nieuwbouwprojecten uitvoert met buitenlandse onderaannemers moet je dit wel goed kunnen opvolgen. Zo kan je gerust zijn bij eventuele controles. Monument Vandekerckhove ging op zoek naar een systeem om het komen en gaan op de werf dagelijks in het oog te kunnen houden.

 

Monument Vandekerckhove focust op speciale bouwprojecten

Monument Vandekerckhove werd opgericht in 1886 en is vandaag 1 van de grootste afdelingen van de Monument Group. Waar vroeger de focus lag op restauraties van kerken, doen ze nu algemene aannemingen. Ze zijn van daaruit verder gegroeid in specifieke renovaties, en de laatste jaren is er ook nieuwbouw bijgekomen. Ze voeren voornamelijk projecten in West-Vlaanderen uit, maar ook in Antwerpen zijn ze ondertussen goed bezig met grote iconische gebouwen zoals de kathedraal en binnenkort ook de Boerentoren.

Hun expertise ligt vooral in speciale projecten. Dikwijls gaat het om een combinatie van een deelnieuwbouw, gekoppeld aan de restauratie of renovatie van een bestaand pand op 1 site.

Grote nieuwbouwprojecten vroegen om een controlesysteem

Omdat er bij enkele grote nieuwbouwprojecten werd gewerkt met veel buitenlandse onderaannemers, was het nodig om goed de vinger aan de pols te kunnen houden. Griet Emonts-gast, projectleider, vertelt over de nood aan een controlesysteem:

“Om alles in de gaten te kunnen houden van wie er binnen- en buitengaat en ook qua Limosa waren we op zoek naar een systeem om dit bij te houden. Als er dan controles zijn, willen we toch in orde zijn met alles. Zowel Bellewaerde als Howest zijn 2 grote nieuwbouwprojecten waarbij we dit voor de eerste keer deden. Het is echt voor die specifieke projecten dat we het hebben bekeken en aangekocht.”

De keuze viel op het tijdregistratiesysteem van All-Connects

Na contact met twee leveranciers werd er gekozen voor de oplossing van All-Connects. Het All-Connects systeem bleek goed aan te sluiten bij hun wensen en de prijs lag lager. In de praktijk werd er op de werf een prikklok geïnstalleerd en moest er bij aankomst op de werf met een badge ingecheckt worden.

Er werd ook nog wat gesleuteld aan de oplossing zodat het alles kon doen wat zij nodig hadden:

“Samen met All-Connects hebben we nog een oplossing toegevoegd waardoor we de vervaldatum van de Limosa-documenten ook konden opvolgen. De geldigheid vervalt wel af en toe en als ze dan op een werf aanwezig zijn, kan dat voor ons problemen geven. Dus dat moest eigenlijk ook constant gecheckt worden.”

Een dagelijks rapport met alle nodige info via e-mail

Over het online beheerplatform is Griet ook positief. Na wat uitleg kon ze er snel mee overweg. Het dagelijks rapport dat ze tijdens de werken ontving, zorgde voor een snel overzicht en bespaarde haar veel tijd:

“Ik kreeg via e-mail elke dag een rapport met wie er op de werf was. Dat had All-Connects zelf zo ingesteld. De status van de Limosa-documenten kwam mee op dat rapport zodat we dat mee konden opvolgen. In plaats van al die papieren die in een map zitten te overlopen, konden we het nu vlugger zien. Dat was allemaal in dat ene rapport gemakkelijk terug te vinden.”

 All-Connects: een vlotte communicatie en altijd bereikbaar

Wat prijs-kwaliteit betreft, zat All-Connects heel goed. De opstart ging moeiteloos en ook de bijbestellingen van de Checkin badges verliepen zonder problemen.  

“Voor de rest hebben we ze eigenlijk niet veel nodig gehad. Enkel voor de oplossing qua Limosa hebben we wel wat met elkaar gemaild en gebeld maar dat ging vrij vlot. De communicatie was open en we konden ze altijd bereiken.”

Griet zou All-Connects zeker aanraden en doet dit ook in de praktijk:

“Elke projectleider doet zelf de aankoop voor de werf. En als een projectleider navraag doet voor andere werven, geven we de naam All-Connects altijd door.”

 

Klant Monument Vandekerckhove
www.monument.be

 

 

Deel deze use case:

Meer weten?

Wil je weten hoe het in de praktijk werkt? Boek dan een korte productdemo. Een van onze applicatiespecialisten toont je hoe onze tracking beheersoftware werkt en beantwoordt al je vragen.

Vraag een demo aan