Track & trace met een slimme online beheersapplicatie

Bouw

Track & trace aangevuld met enkele handige beheersfuncties

 

Voor de dagelijkse DHL-ritten moet de nodige tracering gegarandeerd worden. Het door All-Connects overgenomen Intersat had dit voor LIS Transport al gerealiseerd, dus was het logisch dat TTC-LIS Transport bij All-Connects bleef voor die transporten. Maar All-Connects beweesal snel dat ze nog veel meer konden betekenen voor TTC-LIS Transport.

Partnership met DHL? TTC-LIS Transport voldoet aan de gestelde eisen

Enkele jaren geleden werd LIS Transport overgenomen door het distributiebedrijf TTC Transport, en ze besloten te blijven werken onder hun vertrouwde naam, gekend bij hun klanten. Ze voeren ‘dedicated’ transporten uit met distributiewagens, bestelwagen en enkele trekker-oplegger combinaties. Dagelijks zijn ze op de baan voor een 15-tal grote klanten.

Ook voor DHL rijden ze dedicated met bestelwagens. DHL weet graag waar die bestelwagens zich bevinden om alles grondig op te kunnen volgen. Een track & trace-systeem dat gekoppeld is aan het DHL Astrata-systeem is dus noodzakelijk als je voor hen wilt rijden. LIS Transport ging hiervoor een samenwerking aan met Intersat.

Van Intersat naar All-Connects

LIS Transport was klant van Intersat voor dit bedrijf begin 2020 werd overgenomen door All-Connects. Kenneth Bryssinckx, Logistics Operations Manager van TTC-LIS Transport, vertelt:

“Intersat kon de koppeling maken met het Astrata-systeem van DHL. Toen Intersat werd overgenomen door All-Connects zijn we verder met het All-Connects team blijven werken omdat die koppeling al bestond.

Op naar 1 performant track & trace-systeem

Ondertussen is de samenwerking met All-Connects al verder uitgebreid omdat het geolocalisatiesysteem van All-Connects bijzonder in de smaak valt.

“We gebruiken het op dagdagelijkse basis voor het DHL wagenpark. Vooral voor het volgen van de bestelwagens. Ook achteraf halen we de data eruit om te kijken welke uren/dagen dat de wagens waar zijn geweest voor alle klanten. Ik steek daar ook de data in voor de voertuigen zelf: wanneer ze op onderhoud moeten, wanneer ze naar de controle moeten... Er is ook een tool om te communiceren met de chauffeurs, wat ook heel handig is.”

Naast de 7 wagens die voor DHL rijden, zijn er nu nog een 15-tal extra wagens uitgerust met het track & trace-systeem van All-Connects. De overige wagens maken voorlopig nog gebruik van het track &trace-systeem van een andere provider met wie het bedrijf nog een lopend contract heeft.

Een integraal, goed doordachtplatform

“Er zitten veel nuttige functies in 1 beheersoftware. Er is aan heel veel dingen gedacht. Wat voor mij wel een hele leuke is, is die opvolging van het wagenpark. Dat je inderdaad die controles erin kan steken. Je kan ook realtime zien wat de status is van je batterij. Dat zijn allemaal leuke dingen die ik op een ander platform nog niet ben tegengekomen.”

Klant TTC-LIS transport
www.ttctransport.be

Deel deze use case:

Meer weten?

Wil je weten hoe het in de praktijk werkt? Boek dan een korte productdemo. Een van onze applicatiespecialisten toont je hoe onze tracking beheersoftware werkt en beantwoordt al je vragen.

Vraag een demo aan