5 essentiële tips om stilstand van machines te verminderen en de levensduur te verlengen

| februari 2024 |

Machinestilstand en de levensduur van je apparatuur zijn van cruciaal belang in verschillende bedrijfstakken. De sleutel tot een effectieve aanpak van deze problemen ligt in de training van de gebruikers. Bestuurders en operatoren spelen een sleutelrol in het voorkomen van storingen en zorgen ervoor dat machines lang meegaan. In deze blog schetsen we acht manieren om de gebruikers te sensibiliseren, en introduceren we tegelijkertijd hoe ons asset management systeem deze inspanningen kan ondersteunen.

1 | Koester een cultuur van trots

Om je inspanningen een kickstart te geven, moet je een gevoel van trots kweken bij je operators. Werknemers in sectoren zoals de bouw voelen zich vaak ondergewaardeerd. Ze moeten begrijpen dat hun werk ertoe doet. Ons assetbeheersysteem kan helpen bij het erkennen van hun inzet, het versterken van hun doelgerichtheid en het verbeteren van het algemene moreel.

2 | Bied operators diepgaande kennis

Investeer in duidelijke gebruikershandleidingen om ervoor te zorgen dat de gebruiker elk aspect van de machine begrijpt. Ons beheersysteem biedt eenvoudige toegang tot onderhoudsrichtlijnen, schema's en belangrijke machine-informatie.

3 | Leg de nadruk op dagelijks onderhoud

Leer je technische verantwoordelijken het belang van dagelijks onderhoud zoals het smeren, het controleren van de luchtfilters en het inspecteren van de motor. Onze materiaalbeheersoftware kan dit vergemakkelijken door onderhoudsschema's te automatiseren, herinneringen te sturen en de onderhoudsgeschiedenis bij te houden.

4 | Focus op kwetsbare machineonderdelen

Identificeer de kwetsbare onderdelen van elk machinemodel om je onderhoudsteams te helpen onnodige slijtage te voorkomen. In de machinebeheertool kan je specifieke informatie verzamelen over de zwakke punten van elke machine, zodat gebruikers hiermee rekening kunnen houden.

5 | Stroomlijn de communicatie

Ontwikkel een plan voor het beheer van machinewerkzaamheden tijdens afwezigheid van de machinist. Ons systeem voor materiaalbeheer kan helpen door een gecentraliseerd platform te bieden voor het bijhouden van de machinestatus en te zorgen voor een soepele overgang tussen teamleden. Duidelijke communicatie tussen operators en supervisors is ook van vitaal belang. Onze asset tracker tool kan een duidelijke rapportage van machineproblemen en storingen vergemakkelijken, waardoor een respectvolle en productieve werkomgeving wordt bevorderd.

Onze conclusie

Het verminderen van de stilstandtijd van machines en het verlengen van de levensduur van je apparatuur is voor een groot deel afhankelijk van goed geïnformeerde gebruikers. Door deze vijf strategieën te implementeren, samen met de ondersteuning van het AllConnects asset management systeem, kan je de machinestilstand verminderen en de levensduur van je machines verlengen.  

Meer info over het monitoren van je machines?

Zijn met deze blog jouw vragen beantwoord, en wil je meer weten over de kostprijs of met ons sparren over de juiste toepassing voor jouw bedrijf? Contacteer ons dan direct via telefoon 03 289 55 35 of klik hier om meer info te vragen of een adviesgesprek in te boeken.

Deel deze All-Connects blog:

Ps. Heb je onze andere blogs over asset tracking en materieelbeheer al gelezen?

Stel ons je vraag

Ben je na het lezen van deze blog nieuwsgierig geworden naar welke tracking en digitale oplossingen All-Connects aanbiedt? Stel ons je vraag en we beantwoorden je zo snel mogelijk.

eBook
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.