Hoe voorkom je de diefstal van je auto? Met deze tips. En een online antidiefstalsysteem

Voorkomen is beter dan genezen zegt men in de volksmond. En dat geldt zeker voor het beveiligen van je voertuig tegen dieven. Een diefstal kan je al met enkele makkelijke trucs voorkomen. Met deze tips ben je dieven te slim af.

1. Parkeer op een veilige plek

Het favoriete werkterrein van autodieven? In de open lucht, liefst op een plek waar het donker is en weinig mensen komen. Parkeer je wagen daarom in een bewaakte parkeergarage als het kan. En anders op een goed verlichte parkeerplaats waar veel mensen passeren. Een garage met camera’s, licht, sociale controle: ze schrikken autodieven af.

2. Gebruik het stuurslot van je auto

Zorg voor je uitstapt dat je auto in het stuurslot valt. Het enige wat je daarvoor moet doen: aan je stuur draaien. Parkeer je op straat? Draai je wielen dan naar de stoeprand. Die combinatie zorgt voor extra vertraging wanneer de diefstal van jouw wagen op de planning van de dieven staat.

3. Investeer in een extern stuurslot

Nog een efficiënte manier om je auto te beveiligen? Je stuur vastzetten met een fysiek antidiefstalsysteem: een extern stuurslot. Het is van metaal, en je kunt het makkelijk op je stuur zetten. Het schrikt mogelijke dieven af en maakt het hen een heel pak moeilijker en ingewikkelder als ze toch met de diefstal van je auto willen doorgaan.

4. Neem je boorddocumenten mee uit de wagen

Je inschrijvingsbewijs, gelijkvormigheidsattest, groene kaart: ze maken het voor dieven heel gemakkelijk om je auto te verkopen. Zorg daarom dat je ze altijd bij je hebt. Bewaar thuis ook een kopie van al die documenten. Bij een diefstal helpen ze om je auto en de daders terug te vinden.

5. Laat geen dure spullen achter in je auto

Een smartphone, een laptop, een dure zonnebril: laat niets in het zicht liggen, ook al is het maar voor een minuutje. Kan je ze niet meenemen? Leg ze dan in je handschoenkastje of je koffer. En schakel elektronische apparaten volledig uit, waar je ze ook in je auto achterlaat. Zo kunnen dieven het signaal dat ze uitzenden niet oppikken.

6. Bewaar je sleutels veilig

Moderne wagens hebben vaak een 'keyless entry systeem' om te starten en te vertrekken. Auto dievenkunnen dat signaal oppikken en naar je auto doorsturen. Maar alleen als je sleutels op minder dan6 meter van je auto liggen. Bewaar ze daarom altijd op meer dan 6 meter afstand. Is dat niet mogelijk? Steek je sleutels dan in een sleutelhoes die hun signaal tegenhoudt. Of nog eenvoudiger: in een volledig afgesloten metalen doos. Een goedkoper antidiefstalsysteem is er bijna niet. 😊

7. Installeer een antidiefstalsysteem

Neem het zekere voor het onzekere en laat een onlnie antidiefstalsysteem in je auto plaatsen. Je verzekeringsmaatschappij vraagt je dan om een INCERT-gekeurd autoalarm. Meteen online TT-alarm laat je een gps-tracker in je auto installeren. Een alarmcentrale weet dan 24/7 waar je auto is. Bij een diefstal wordt hij via je track & tracesysteem zo snel teruggevonden.

Je hebt daarin verschillende mogelijkheden: je kan onder andere je automatisch laten waarschuwen, en je motor laten blokkeren wanneer de dader hem na de diefstal opnieuw wil starten.  

Kom meer te weten over TT-autoalarmen

Krijg vrijblijvend advies

Gewonnen voor een antidiefstalsysteem in je auto? Er zijn verschillende soorten TT-alarmen. We helpen je graag om de juiste keuze te maken. Neem vrijblijvend contact met ons op om te bespreken waar je precies naar op zoek bent. Vul hieronder je gegevens in en we contacteren je zo spoedig mogelijk.

Klaar om te bestellen? Kies en bestel het TT alarm dat je nodig hebt op onze webshop

Deel deze blog:

Stel ons je vraag

Ben je na het lezen van deze blog nieuwsgierig geworden naar welke tracking en digitale oplossingen All-Connects aanbiedt? Stel ons je vraag en we beantwoorden je zo snel mogelijk.

eBook
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.