TT-alarmen voor inbraakbeveiliging in de donkere wintermaanden

Wist je dat er in vergelijking met de zomerperiode beduidend meer autodiefstallen plaatsvinden in de wintermaanden? Met een TT-alarm lokaliseer je je voertuig en kan je vaak zelfs diefstal voorkomen. Wat is nu zo'n TT-alarm precies en wat kan het allemaal? In deze blog vertellen we je alles wat je moet weten over de verschillende soorten TT-alarmen en hun werking!


Autobeveiliging in de wintermaanden

De statistieken liegen er niet om: er worden beduidend meer diefstallen gepleegd in de winter dan in de zomer. Criminelen maken gebruik van hun natuurlijke bondgenoot: de nacht. Korten de dagen, dan stijgt het aantal inbraken en autodiefstallen.


Is je wagen gestolen? Hoe langer de wagen spoortloos is, hoe kleiner de kans steeds wordt dat je je wagen nog terugvindt. Je kan degelijke situaties vermijden door een TT-alarm in je voertuig te installeren! De ingebouwde tracker meet continu en in realtime de exacte locatie van je voertuig en stuurt deze informatie door naar je applicatie. Afhankelijk van het type TT-alarm, kan er ook verhinderd worden dat de dief de wagen kan herstarten en wegrijden.


Waar je zeker op moet letten wanneer je voor een TT-alarm kiest, is dat de installatie door een INCERT gekeurd bedrijf wordt uitgevoerd. Bij All-Connects beschikken we over het INCERT-label, met certificaatnummer MB-0111. Wij zorgen voor deskundig advies over welk autoalarm past bij jouw noden, een professionele plaatsing én we leveren het vereiste bewijs voor de verzekeraar.


Voor welke TT-alarmen kan je bij ons terecht?
 

TT1 alarm

 • Basisalarm ‘tracking on demand’
 • Zonder bestuurdersherkenning
 • Zonder startblokkering


Dit autoalarm bestempelen we als het 'basissysteem'. Wanneer de eigenaar of bestuurder vaststelt dat het voertuig is gestolen, kan hij de bewakingscentrale verwittigen waarmee hij een contract heeft afgesloten.


TT2 alarm

 • Met automatische diefstalmelding
 • Met bestuurdersherkenning
 • Zonder startblokkering


Het TT2 alarm heeft als grote meerwaarde dat de bewakingscentrale automatisch op de hoogte wordt gebracht wanneer het voertuig wordt gestolen, zonder dat de eigenaar of bestuurder dit zelf eerst moet melden. Zo kan de procedure van het opsporen van de wagen sneller worden opgestart.


TT3 alarm

 • Zonder automatische diefstalmelding
 • Zonder bestuurdersherkenning
 • Met startblokkering


Het TT3 alarm heeft dezelfde functionaliteiten als het TT1 alarm, en daarbovenop een extra functionaliteit: startblokkering. Zodra de dief de motor stillegt, immobiliseert het systeem de wagen en is herstarten onmogelijk.


TT4 alarm

 • Hoogste beveiligingsgraad
 • Met bestuurdersherkenning
 • Met startblokkering


Alle functionaliteiten van de voorgaande alarmen zijn aanwezig in het TT4-alarm. De alarmcentrale wordt automatisch op de hoogte gebracht bij diefstal, en is ook inclusief bestuurdersherkenning en startblokkering van het voertuig.


Voordelen TT-alarmen

 • Je bent meteen op de hoogte van de diefstal
 • Je voertuigen en materieel zijn goed beschermd
 • Je voldoet aan de voorwaarden die je verzekeringsmaatschappij stelt
 • Je wordt tijdig verwittigd wanneer het tijd is voor een onderhoud, keuring of bandenwissel


Combinatie met VV3 alarm

Onze TT-alarmen met track & trace worden geactiveerd doordat er iets verandert aan de positie van het voertuig. Met andere woorden: van zodra het voertuig in beweging komt, gaat er een alarm af en krijg jij een notificatie. Dat is dan wel handig, maar stel dat de dief een ruit inslaat en je bezittingen uit de wagen steelt, dan zal je helaas geen verwittiging krijgen.


Een VV3-alarm reageert daarentegen onmiddellijk wanneer er inbraak wordt geregistreerd. De combinatie van een VV3-alarm met een track & trace systeem is daarom de ideale combinatie om je voertuigen te beveiligen.


Connect met ons

Heb je interesse in een TT-alarm van All-Connects? Wij werken steeds op maat van de klant. Daarom overlopen we graag met jou al je noden en wensen in een gratis en vrijblijvende brainstormsessie. Je kan hier makkelijk met ons contact opnemen. 

Deel deze blog:

Stel ons je vraag

Ben je na het lezen van deze blog nieuwsgierig geworden naar welke tracking en digitale oplossingen All-Connects aanbiedt? Stel ons je vraag en we beantwoorden je zo snel mogelijk.

eBook
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.