Diefstalpreventie: voorkom diefstal van je bedrijfsvoertuigen en materieel

Digitale diefstalbeveiliging zorgt voor jouw rust

Steeds vaker vindt de politie gestolen goederen, voertuigen of werkmachines terug dankzij een ingebouwd Track & Trace- en alarmsysteem. De mogelijkheden van digitale diefstalbeveiling zijn dan ook haast eindeloos. Zo is er bijvoorbeeld de startonderbreker. In deze blog lichten we de vele voordelen even toe.

Geo Fence: baken je grondgebied af

Ook al is jouw grondgebied afgebakend met een hoge en veilige omheining, inbrekers vinden altijd wel een manier om stiekem binnen te glippen. Maar stel dat jij overal ogen hebt en dus alles in de gaten kan houden?

Met geofencing stel je zelf een virtueel hek  in rondom een door jou bepaald gebied. Dat kan je private grond zijn, een loods, bedrijfsterrein, bouwterrein of een havenlocatie. Van zodra een voorwerp of voertuig met een tracker zich buiten de veilige, ingestelde zone bevindt, brengt het systeem jou meteen op de hoogte.

Inbraakalarm: krijg een automatische waarschuwing

Elk voorwerp of voertuig is uitgerust met gesofisticeerde registratiesoft- en hardware. Iedere keer dat het systeem na de werkuren verdachte activiteiten registreert of zich buiten een ingestelde zone begeeft, ontvang jij een instant alert. Deze alarmnotificatie kan in de vorm zijn van een automatische e-mail of sms.

Startonderbreker: saboteer de diefstal vanop afstand

Heb je een alarmnotificatie gekregen? Dan kan een erkende alarmcentrale dankzij een startonderbreker de voertuigen vanop afstand verhinderen te starten. Zo’n erkende meldkamer doet op jouw aanvraag de bewaking, zodat de opvolging van je eigendom optimaal verloopt.

Track and trace: weet waar je eigendom is

Zijn de dieven toch geslaagd in hun opzet? Dan is nog niet alles verloren. Als het voertuig of voorwerp voorzien is van een tracker, kan je probleemloos vanop afstand en in realtime achterhalen waar je eigendom zich precies bevindt.

Het trace and track-systeem registreert namelijk de locatiegegevens, waarna je die data kan bekijken in een onlineapplicatie. Het systeem houdt zelfs de ‘gps-broodkruimels’ bij. Dat maakt het mogelijk om de route te volgen die de dieven hebben afgelegd.

Tips bij diefstal

  1. Ben je de locatie van het voertuig of voorwerp te weten gekomen? Ga dan nooit zelf achter de dieven aan. Zo breng je jezelf en omstaanders mogelijk onnodig in gevaar. Verwittig dus steeds onmiddellijk de politie.
  2. Wil je werken met een instant alert? Zorg dan voor een telefoonnummer of e-mailadres dat continu bereikbaar is en gecontroleerd wordt.
  3. Vestig niet alle hoop op het Track & Trace-systeem. Voorzie nog steeds een veilige, afgebakende omgeving. En doe de voertuigen of voorwerpen altijd op slot.

Connect met ons

Ben je overtuigd van het nut van diefstalpreventie en heb je interesse in een Track & Trace-systeem voor jouw bedrijf?

All-Connects werkt steeds op maat van de klant. Daarom overlopen we graag met jou al je noden en wensen in een gratis en vrijblijvende brainstormsessie. Je kan hier makkelijk met ons contact opnemen.

Deel deze blog:

Stel ons je vraag

Ben je na het lezen van deze blog nieuwsgierig geworden naar welke tracking en digitale oplossingen All-Connects aanbiedt? Stel ons je vraag en we beantwoorden je zo snel mogelijk.

eBook
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.