Je bedrijfsauto, materiaal of machine gestolen? Laat het niet meer gebeuren!

Je hebt het waarschijnlijk wel al eens meegemaakt: je materieel of een van je machines wordt gestolen op een werf. Of je medewerker staat ’s morgens op en merkt dat zijn bestelwagen vol waardevol materieel niet meer op zijn oprit staat, of dat de camionette helemaal leeggehaald werd. Wat kun je daartegen doen? Of concreet: hoe beveilig je je assets en wagenpark tegen diefstal?

Een diefstal kost je gemakkelijk tussen een paar duizend euro tot enkele tienduizenden euro’s. Om nog maar te zwijgen van je projecten die vertraging oplopen en je volledige werkplanning die in het honderd loopt. Maar wat kan je nog doen behalve je werf en magazijn afschermen en vergrendelen, je materieel afsluiten of achter slot en grendel steken en het inventariseren, laten merken en registreren?

Het antwoord: je wagen- en machinepark en materialen digitaal monitoren en beheren. We hebben 4 systemen om je activa tegen diefstal te beveiligen. Goed om weten: online track & trace- en alarmsystemen worden door de politie sterk aangeraden.

1. De simpelste oplossing: track en trace

Met track en trace rust je je voertuigen en materialen uit met een gps-tracker. Je voorkomt er niet mee dat de dieven met je materieel aan de haal gaan. Maar dankzij de tracker weet je altijd tot op de meter nauwkeurig waar je gestolen wagen, machine of materiaal zich bevindt. Je hoeft alleen maar de app op je smartphone of het dashboard van de software op je pc te openen. Om je assets terug te krijgen, bezorg je de gegevens aan de politie. Zo kunnen ze zelf naar de exacte locatie rijden of hun buitenlandse collega’s inschakelen.

2. Stel een online beveiligingszone in

Heb je al gehoord van geofence? Het is een online beveiligingszone rond je parking, bedrijventerrein of werf. Met gps zet je een virtueel hek rond je terrein. Zodra een van je voertuigen of materialen over de grenslijn rijdt en de zone verlaat, krijg je onmiddellijk een sms of een e-mail. Geofence is een onderdeel van track & trace. Na de alarmmelding kan je via track& trace meteen in real time volgen waar de dief met je gestolen asset naartoe gaat. Zegt dat je wel iets? We schakelen de optie graag voor je in.

3. Beveilig je laadruimtes en materialen met een sensor

Een andere, goedkopere mogelijkheid: plaats op een onopvallende plek sensoren in de laadruimtes van je bestel- of vrachtwagens of in de koffers van je wagens. Zodra de sensor beweging voelt, zendt die een signaal uit en krijg je een alarmmelding. Kan je die sensoren alleen in je laadruimtes plaatsen? Nee, ook je machines en kostbare materialen kan je er ongemerkt mee uitrusten. Zodra je machine nog maar een centimeter beweegt of je materiaal wordt opgepakt, krijg je een melding op je smartphone.

In de app of de software op je pc zie je de plekken waar de sensor een signaal verstuurde. Als je een tijd geen nieuwe locatie krijgt, staat je voertuig of machine op die plek stil of is je materiaal opgeslagen.

4. Plaats een autoalarm

Afhankelijk van hoeveel je voertuig kost, kan het zijn dat je verzekeringsmaatschappij je verplicht om een alarmsysteem te installeren. Meestal vragen ze je om een INCERT-gekeurd TT-autoalarm te laten plaatsen. Je kan natuurlijk altijd zelf kiezen om zo’n alarm op je wagens te zetten. Het grote voordeel ervan? Je wagenpark wordt 24/7 online bewaakt.

Je kiest uit 4 soorten alarmen. Met het basisalarm waarschuw je zelf de meldkamer van je bewakingsfirma, die dan meteen kijkt waar je wagen op dat moment is. Hoe hoger je gaat, hoe meer functionaliteiten je krijgt. Bijvoorbeeld automatische waarschuwing van de meldkamer, gezichtsherkenning van de chauffeur en automatische blokkering van de motor wanneer die na de diefstal wordt herstart.

Krijg vrijblijvend advies

Weet je niet welke diefstalbeveiliging voor jou de beste keuze is? We zijn er om je te helpen. Neem vrijblijvend contact met ons op. We maken snel een afspraak met je om alle mogelijkheden te bespreken.

Deel deze blog:

Stel ons je vraag

Ben je na het lezen van deze blog nieuwsgierig geworden naar welke tracking en digitale oplossingen All-Connects aanbiedt? Stel ons je vraag en we beantwoorden je zo snel mogelijk.

eBook
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.