Auto gestolen op vakantie?Traceer hem snel

Je bent op autovakantie in het buitenland en je wagen is gestolen.Niet alleen ben jij je vervoermiddel kwijt, maar mogelijk ook jouw bagage. Kom hier te weten wat je kan doen en hoe de track and trace-oplossingen van All-Connects jou kunnenhelpen.

Welke stappen moet je ondernemen?

Doe aangifte bij de politie

Breng zo snel mogelijk de politiediensten op de hoogte van de diefstal. Dat kan je door te bellen naar 112, het Europese noodnummer voor de brandweer, een medisch team en dus ook de politie. Ben je buiten de Europese Unie? Doe dan aangifte bij het lokale politiebureau.

De politie maakt vervolgens een proces-verbaal op, waarvan jij een aangiftebewijs ontvangt. Het is belangrijk dat je zoveel mogelijk specifieke informatie doorgeeft. Hoe meer details je aan hen bezorgt, hoe groter de kans dat politie de daders kan strikken. Denk maar aan:

  • Tijdstip, omstandigheden en locatie van de diefstal
  • Mogelijke getuigenissen
  • Nummerplaat
  • Merk
  • Model
  • Kleur
  • Omschrijving bagage

Contacteer je verzekeraar

Ben je verzekerd tegen diefstal? Verwittig dan je verzekeringsmakelaar binnen de 24 uur na de vaststelling van de diefstal. Zo kan je aanspraak maken op een mogelijke compensatie of vervangwagen.

Ook als je wagen niet verzekerd is tegen diefstal, neem je best zo snel mogelijk contact op met je verzekeraar. Als de dieven problemen veroorzaken met jouw wagen, ben jij niet meer burgerlijk aansprakelijk. De verzekeraar kan eveneens jouw nummerplaat schrappen.

Welke meerwaarde biedt All-Connects?

Lokaliseer je gestolen wagen met track and trace

Met een track & trace systeem van All-Connects kan jij onmiddellijk na de vaststelling van de diefstal jouw wagen probleemloos in realtime lokaliseren. Hoe?

Onze medewerkers plaatsen een tracker in jouw wagen. Deze tracker geeft continue de locatiegegevens van jouw wagen door aan het overkoepelende systeem. Jij kan vervolgens in een onlineapplicatie op je smartphone, computer of tablet zien waar jouw wagen precies is.

Wanneer je de diefstal aangeeft bij de politie, kan je probleemloos de exacte locatie van de wagen doorgeven. Ook houdt het systeem ‘gps-broodkruimels’ bij, waardoor de politie weet welke route de dieven hebben afgelegd.

Voorkom diefstal met inbraakalarm

Uiteraard geeft iedereen de voorkeur aan het voorkomen van diefstal. Om dat mogelijk te maken, voorzien we jouw wagen van een antidiefstalsysteem met gesofisticeerde registratiesoftware.

Bij verdachte activiteiten aan de wagen stuurt het systeem jou een automatische alert in de vorm van een sms of e-mail. Jij kan op jouw beurt onmiddellijk de hulp van de politie inroepen.

Saboteer diefstal met startonderbreker

Heeft het systeem verdachte activiteiten geregistreerd? En heb je een alarmnotificatie ontvangen? Dan kan je dankzij een startonderbreker vanop afstand verhinderen dat de criminelen jouw wagen (opnieuw) kunnen starten.

Connect met ons

Heb je interesse in een track & trace-oplossingenom je wagen te beveiligen? All-Connects werkt steeds op maat van de klant. Daarom overlopen we graag met jou al je noden en wensen in een gratis en vrijblijvende brainstormsessie. Je kan hier makkelijk met ons contact opnemen.

Deel deze blog:

Stel ons je vraag

Ben je na het lezen van deze blog nieuwsgierig geworden naar welke tracking en digitale oplossingen All-Connects aanbiedt? Stel ons je vraag en we beantwoorden je zo snel mogelijk.

eBook
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.