Geo tracking: meer mogelijkheden dan je denkt

Een virtuele grens afbakenen

Met geo tracking trekt een track & trace-systeem een virtuele lijn rond een gebied. Dat gebied kan zo klein zijn als een voorwerp of een parkeerterrein. Of zo groot als een gemeente of stad, land of werelddeel. Zodra je voertuig over die virtuele grenslijn rijdt, stuurt het track &trace-systeem een alarmsignaal uit. Bijvoorbeeld een sms, e-mail, melding op een mobiel toestel of een alarmsignaal in je voertuig.

Een exacte plaatsbepaling. Altijd correct.

Het signaal dat een track & trace-systeem dankzij geo tracking uitstuurt, bepaalt exact waar een persoon, voorwerp of voertuig zich bevindt. Zo weet het systeem precies wanneer je voertuigen, materialen of medewerkers zich binnen of buiten het gebied bevinden dat je met geo tracking hebt ingesteld. Wat je daarmee kan doen? Veel meer dan je denkt.

Enkele voorbeelden van tracker geolocalisatie

De mogelijkheden van geo tracking zijn bijna eindeloos. We geven je enkele mogelijkheden die je zo in je bedrijf kan gebruiken.

  1. Krijg een alarmmelding bij diefstal: een dief die met een van je voertuigen uit je virtuele beveiligingszone rijdt, kan je meteen via track & trace volgen.
  2. Weet wanneer je werknemers op een bepaalde locatie aankomen en vertrekken.
  3. Check of je voertuigen op een bepaald tijdstip op een locatie zijn aangekomen of er nog niet zijn vertrokken.
  4. Zorg ervoor dat je voertuigen binnen de geofence zone blijven waar ze niet buiten mogen.
  5. Check of je chauffeurs de afgesproken route volgen en er niet te veel van afwijken.
  6. Ga na of je medewerkers zich op de terreinen van je site wel aan de snelheidsbeperkingen houden met hun voertuig.
  7. Weet exact wanneer je medewerkers een levering afzetten bij een klant, en laat je klanten op voorhand weten wanneer hun levering aankomt

Naast bijna onbeperkte mogelijkheden heeft geo tracking ook verschillende voordelen zoals besparen op uiteenlopende kosten en snel en flexibel reageren op onverwachte situaties of dringende vragen.

Enkele toepassingen van geo tracking in detail

Slimme marketing op basis van tracker geolocalisatie

Heb je een klantenapp en wil je betere marketingresultaten behalen? Door geo tracking in je app te integreren, zijn ook hier de mogelijkheden eindeloos. Je kan je klantenbijvoorbeeld promoties of aanbiedingen versturen als ze je winkel of een winkelzone binnenkomen of verlaten. Of de locatiegegevens van je klanten verzamelen om hen op basis van objectieve data doelgerichte boodschappen tebezorgen.

Volg alles op in een app

De meldingen, de positiebepalingen: je volgt alles op in een heel gebruiksvriendelijke app op je smartphone, tablet of pc. Je krijgt een duidelijk overzicht van je voertuigen en materialen en ziet in real time meteen waar ze zich bevinden. Ook de instellingen van je geo tracking zijn heel makkelijk in te voeren en aan te passen.

Enkele toepassingen van geo tracking in detail

Krijg vrijblijvend advies

Zie je al enkele mogelijkheden om track & trace met geo tracking in je bedrijf toe te passen? Heb je een idee waarvan je graag weet of het met geofence time tracking kan worden gerealiseerd? Neem vrijblijvend contact met ons op via onderstaand formulier. We komen graag bij je langs om het systeem uit te leggen en een voorstel op maat voor je uit te werken.

Deel deze blog:

Stel ons je vraag

Ben je na het lezen van deze blog nieuwsgierig geworden naar welke tracking en digitale oplossingen All-Connects aanbiedt? Stel ons je vraag en we beantwoorden je zo snel mogelijk.

eBook
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.