Het INCERT label. Erkend en ondersteund door beveiligingssector en verzekeraars.

Een INCERT gekeurd TT alarm voor een optimale beveiliging

| november 2021 |

Waarom een INCERT gekeurd Track & trace alarm voor je voertuig?

Met een INCERT gekeurd alarmsysteem ben je er alvast zeker van dat het geïnstalleerde toestel voldoet aan bepaalde technische vereisten om je voertuig betrouwbaar te kunnen beveiligen. Het is dus alvast een kwaliteitslabel voor de elektronische alarmcomponenten van de hardware. Zo onderzoekt INCERT bijvoorbeeld of die componenten niet gesaboteerd kunnen worden – en als dat gebeurt, wat het systeem dan doet om dat te kunnen weten en signaleren. En laat dat nu net de essentie zijn van een alarmsysteem!

Wat is de beste antidiefstalbeveiliging voor je voertuig?

INCERT is een kwaliteitslabel voor producten en diensten inzake elektronische antidiefstalbeveiliging van auto’s en andere voertuigen. Meerdere oplossingen zijn mogelijk naargelang de wensen van de eigenaar of de verzekeraar van het voertuig in het kader van de antidiefstalverzekering. Op dit moment worden voornamelijk de INCERT Track & Trace geolokalisatiesystemen (TT) geïnstalleerd. Meerdere oplossingen zijn mogelijk naargelang de wensen van de eigenaar of de verzekeraar van het voertuig in het kader van de aanvaarding van het antidiefstalrisico.

Deze producten worden onderverdeeld in verschillende categorieën. Lees er alles over in onze blog over TT-alarmen.

Waarom een INCERT gekeurde installateur?

All-Connects is een INCERT-gecertifieerde alarminstallateur. Dit betekent dat we verplicht zijn om uitsluitend INCERT gekeurde alarmcomponenten te gebruiken in onze alarmsystemen. Tegelijk moeten wij de juiste oplossing voorstellen die beantwoordt aan de risicograad – geval per geval. Toestellen die bijvoorbeeld niet – of te weinig – beveiligd zijn tegen uitval of sabotage zouden er immers voor kunnen zorgen dat je door je alarmsysteem helemaal niet beveiligd bent tegen inbraak. Een ganse reeks technische voorschriften en procedures zogen er voor dat je kunt vertrouwen op je alarm. We worden hierop dan ook regelmatig gecontroleerd door het INCERT-keuringsorganisme. In het verplicht dossier wordt nagekeken of het alarmsysteem voldoet aan de INCERT normen maar ook of het alarmsysteem correct werd onderhouden volgens de opgelegde procedures. Regelmatig voert INCERT steekproeven uit om ter plaatse toestellen te controleren op hun conformiteit.

INCERT is dus een belangrijk kwaliteitslabel dat verzekerd dat jouw voertuig optimaal beveiligd is.

TIP: Als je bij ons informatie of een offerte aanvraagt, vermeldt dan welke vereisten de verzekeraar heeft opgenomen in de acceptatievoorwaarden van het antidiefstalsysteem (AL, IA, AT, TT).

AL: alarmsysteem

IA: immobilisatiesysteem in combinatie met een alarmsysteem

AT: vertragingssysteem voor voertuigen

TT: geolokalisatiesysteem

Zo ben je zeker dat je gecertificeerde systeem voldoet aan de vereisten van de verzekeraar.

Waarom is het INCERT attest zo belangrijk?

Een INCERT label wil zeggen dat ons alarmsysteem officieel goedgekeurd is en het bewijst dat je het door een professionele firma hebt laten plaatsen. Dankzij dat INCERT-label kan je je autoverzekering probleemloos uitbreiden met een waarborg diefstal. Van sommige verzekeraars krijg je dan zelfs korting.

Het INCERT attest dat we afleveren is in de eerste plaats belangrijk voor jezelf. Het is immers dé manier om te weten te komen of je alarmsysteem wel degelijk de bescherming zal geven die je verwacht – en die nodig is in functie van het risico in jouw geval.

Maar ook de verzekeringen hechten veel belang aan een betrouwbaar alarm. Soms moet je dure wagen voorzien worden van een degelijk INCERT gekeurd alarmsysteem om een verzekering te kunnen afsluiten. In andere gevallen kan je pas een korting op je verzekeringspremie krijgen als je een INCERT attest kunt voorleggen.

Wat zijn de gevolgen als je TT alarm niet INCERT gekeurd is?

Stel dat je een alarmsysteem aanschaft dat niet INCERT gekeurd is. Je zou dit kunnen vergelijken met het rondrijden met een auto die geen enkele maatschappij wil verzekeren omdat hij mogelijk technisch niet in orde is.

Krijg vrijblijvend advies

Wil je meer weten over een INCERT-gekeurd TT alarm? Ben je niet zeker welk TT-alarm voor jou het beste is? Bel ons even op 03 289 55 35, of stuur ons hieronder je gegevens door. We helpen je graag met advies en maken volledig vrijblijvend een offerte voor je op.

Deel deze blog:

<!-- ShareThis BEGIN --><div class="sharethis-inline-share-buttons"></div><!-- ShareThis END -->

Stel ons je vraag

Ben je na het lezen van deze blog nieuwsgierig geworden naar welke tracking en digitale oplossingen All-Connects aanbiedt? Stel ons je vraag en we beantwoorden je zo snel mogelijk.

eBook
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.