Hoe Internet Of Things de manier van zakendoen zal veranderen

Al verschillende jaren is door experten de grote doorbraak van Internet of Things (IoT) voorspeld, maar pas recent werden de eerste stappen gezet door Belgische bedrijven om met deze nieuwe technologie te werken. Experts spraken eerst over 50 miljard ‘gekoppelde’ toestellen tegen 2020, maar zelfs met de bijgewerkte raming van 30 miljard toestellen vertegenwoordigt deze technologie een industrie die niet meer weg te denken zal zijn in de toekomstige economie.

Is jouw onderneming klaar voor IoT? Zelfs als je niet rechtstreeks werkt met technologie, zullen IoT toestellen een zeer grote impact hebben op de manier waarop je zal werken in de toekomst. We zetten hieronder de verschillende redenen hiervoor op een rijtje: 

WIJ WILLEN JOUW GEGEVENS!

Voor ondernemers en marketeers is gegevensverzameling de start van alles. Dankzij de gekoppelde IoT toestellen die consumenten in nieuwe, nog meer interactieve manieren met elkaar verbinden, hebben ze nog gemakkelijker en sneller toegang tot die gegevens. ‘Smart’ toestellen zullen in staat zijn om patronen in het gedrag van consumenten te traceren en te registreren; zelfs eruit leren om dan intelligente productaanbevelingen te kunnen doen.

Bedrijven leren nu deze nieuwe inzichten te gebruiken om de marketing nog efficiënter en gerichter te kunnen voeren omdat ze hun doelgroepen op een dieper, kwalitatief niveau leren kennen. In elke fase van de koopcyclus, van de start van de zoektocht tot de aankoop en implementatie, hebben ze met IoT meer data dan ooit ter beschikking én weten ze hoe deze te gebruiken!
 

VOORRAADREGISTRATIE EN MANAGEMENT

IoT betekent een revolutie in de manier waarop ondernemingen hun voorraad zullen opvolgen. Als je als onderneming werkt met warehousing, opslag- en productiefaciliteiten gebruiken je werknemers waarschijnlijk remote scanners en andere high-tech toestellen die hen helpen om de voorraad stuk voor stuk bij te houden. Met slimme toestellen uitgerust met de IoT technologie wordt het voorraadbeheer volledig geautomatiseerd, zodat de werknemers zich kunnen concentreren op belangrijkere, cognitieve taken.
 

REMOTE WERKEN

Maar zelfs als je bedrijf niet rechtstreeks met een fysieke voorraad werkt, kan IoT een hele nieuwe wereld van mogelijkheden voor remote werken openen. Omdat nog meer toestellen aan eenzelfde netwerk aangesloten zijn, zullen je werknemers meer dan ooit ‘gekoppeld’ zijn, en kunnen dan vanuit eender welke locatie snel en efficiënt gebruik maken van de toestellen in het kantoor of op de werkvloer. Werknemers die remote kunnen werken, zijn doorgaans gelukkiger en productiever, wat een effect heeft op je bedrijfsresultaten.
 

SNELLE TOEGANG TELT

De consumenten van vandaag hebben toegang tot nieuwe manieren om producten of diensten te zoeken en aan te kopen. Hierdoor wordt de aankoopcyclus steeds korter. Klanten zullen met behulp van enkele gesproken zinnen meteen het product dat ze zoeken kunnen bestellen. En ze zullen het steeds sneller geleverd willen hebben (onze consumptiemaatschappij draait steeds meer om instant bevrediging). Gelukkig zullen jouw partners, leveranciers en logistieke aanbieders dezelfde nieuwe technologie ter beschikking hebben, waardoor je je klanten nog sneller kan helpen.
 

EFFICIËNTIE EN PRODUCTIVITEIT

Toch draait het niet louter om snelheid. Met IoT is het mogelijk om meer te doen in minder tijd. Bij technologische vooruitgang is productiviteit en efficiëntie eveneens een belangrijke troef. De nieuwste IoT ontwikkelingen laten jou en je werknemers toe om complexe taken sneller en meer accuraat uit te voeren, met gedetailleerde analyses en doelgericht management.
 

CONSUMENTEN WILLEN ANDERE DINGEN

Als je plannen hebt om je bedrijfsactiviteiten uit te breiden, vergeet dan niet dat je klanten die zelf ook gebruik maken van de IoT technologie andere wensen of noden zullen hebben. Zij zullen zaken vragen waarvan ze zelf nog niet wisten dat ze ze wilden. Ze zullen bij een aankoop hogere verwachtingen hebben dan vroeger. Slimme toestellen worden de nieuwe standaard voor apparaten, gadgets en zelfs zaken zoals meubilair. Consumenten zullen nog meer integratie van toestellen, voorwerpen, apparaten vragen, nog meer tools en accessoires die hun dagelijkse leven nog verder kunnen stroomlijnen. Het is jouw job om de ideeën te dromen die dat een realiteit kunnen maken.
 

VERANDERDE PERSONEELSBEHOEFTEN

We beseffen allemaal dat nieuwe technologie werk uit handen neemt van je werknemers; maar het kan ook zijn dat je nieuwe teamleads nodig zal hebben. Enerzijds zijn er de experten in IoT technologie die de integratie van alle betrokken toestellen in je huidige procedures en systemen succesvol kunnen uitvoeren. Anderzijds heb je data-analysten nodig die de beschikbare gegevens maximaal kunnen benutten. Deze twee expertfuncties zijn cruciaal in je businessplan om je investering in IoT te verzilveren.

Krijg vrijblijvend advies

Wil je meer weten over slimme sensoren en IoT technologie voor het beheer van je voertuigen, materieel, macheines en werknemers? Bel ons even op 03 289 55 35, of stuur ons hieronder je gegevens door. We helpen je graag en maken volledig vrijblijvend een offerte voor je op.

Deel deze blog:

Stel ons je vraag

Ben je na het lezen van deze blog nieuwsgierig geworden naar welke tracking en digitale oplossingen All-Connects aanbiedt? Stel ons je vraag en we beantwoorden je zo snel mogelijk.

eBook
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.