Mestvervoer burenregeling... met of zonder AGR-app?

Over of je al dan niet verplicht bent gebruik te maken van een AGR-app, bestaat soms enige onzekerheid en onduidelijkheid? De verplichting hangt onder andere samen met het gebiedstype van je percelen. Twijfel je of je gebruik moet maken van een AGR-app? In deze blog bekijken we de situaties waar je er wél en niet gebruik van moet maken.

Transport met burenregeling tijdens periode 1 januari t.e.m. 31 juli

Je bent WEL verplicht om gebruik te maken van een AGR-app tijdens deze periode wanneer:

Vervoer je vloeibare dierlijke mest? Beschikt de afnemer over percelen in gebiedstype 2 of 3? Gebruik dan bij vervoer naar alle percelen in gebiedstype 0, 1 2 en 3 dan zeker de AGR-app. Ook bij transport naar de mestopslag binnen gebiedstype 2 of 3 van de afnemer moet onder begeleiding van de AGR-app gebeuren.

Je bent NIET verplicht om gebruik te maken van een AGR-app tijdens deze periode wanneer:

Beschikt de afnemer enkel over percelen buiten gebiedstype 2 of 3, dan ben je niet verplicht om gebruik te maken van een AGR-app. Ben je wél actief in deze gebiedstypen, maar vervoer je enkel vaste dierlijke mest of andere meststoffen dan is de app niet verplicht.

Transport met burenregeling tijdens periode 1 augustus t.e.m. 31 december

Je bent WEL verplicht om gebruik te maken van een AGR-app tijdens deze periode wanneer:

Opgelet: bij vervoer van vloeibare dierlijke mest naar een perceel in gebiedstype 2 of 3 moet je beschikken over een vast AGR-GPS apparaat voor elk vervoer. Meer informatie over een AGR-GPS toestel kan je hier vinden.

Wel kan het transport via burenregeling verlopen en volstaat het gebruik van een AGR-app in deze situatie wanneer de landbouwer een geldige vrijstelling van de gebiedsgerichte maatregelen heeft op basis van een bedrijfsevaluatie. Meer informatie over deze vrijstelling kan je hier vinden.

Vervoer naar een gebiedstype 0 of 1 kan ook via burenregeling met de AGR-app en ook bij vervoer naar een gebied grasland of blijvende teelt volstaat het gebruik van de app. Transport naar de mestopslag binnen gebiedstype 2 of 3 van de afnemer moet onder begeleiding van de AGR-app gebeuren.

Je bent NIET verplicht om gebruik te maken van een AGR-app tijdens deze periode wanneer:

Beschikt de afnemer enkel over percelen buiten gebiedstype 2 of 3, dan kan het transport gewoon via burenregeling verlopen en ben je niet verplicht om gebruik te maken van een AGR-app. Ook bij vervoer van vaste dierlijke mest of andere meststoffen ben je niet verplicht om de app te gebruiken.

Deze blog werd gebaseerd op de informatie die de Vlaamse Land Maatschappij verspreidde. Wil je de volledige informatie raadplegen? Bekijk dan zeker de website van de vlm voor meer informatie. Beschikt de afnemer enkel over percelen buiten gebiedstype 2 of 3, dan kan het transport gewoon via burenregeling verlopen en ben je niet verplicht.

Check hier of je verplicht bent om de AGR-GPS app te gebruiken

Mestvervoer burenregeling met of zonder agr app

Connect met ons!

Ben je op zoek naar meer informatie over de AGR-GPS app of wil je een gratis demo? Klik hieronder, en vul je gegevens in. We contacteren je dan zo snel mogelijk!

Deel deze blog:

Stel ons je vraag

Ben je na het lezen van deze blog nieuwsgierig geworden naar welke tracking en digitale oplossingen All-Connects aanbiedt? Stel ons je vraag en we beantwoorden je zo snel mogelijk.

eBook
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.