Vlotte mestbankregistraties met een agr-gps systeem

Bij het transporteren van dierlijke mest of andere meststoffen dient de Mestbank steeds op de hoogte te zijn van de laad- en losplaats, en de omvang van elke lading. Dankzij de verplichte aanwezigheid van een AGR-GPS systeem in het voertuig kan elk transport gevolgd worden.

Waarom moet ik mijn mesttransport registreren?

Mest bevat stoffen zoals fosfaat en stikstof. Een te grote concentratie van deze stoffen in de landbouwgrond zorgt voor verontreiniging, wat meteen ook een rechtstreeks effect heeft op de gewassen die op deze grond geteeld worden. Om die reden werd op 1 januari 2012 de installatie van een AGR-GPS systeem in elk voertuig dat dierlijke mest of andere meststoffen transporteert verplicht.

De verplichte installatie van deze AGR-GPS systemen kwam er dus om verontreiniging onder controle te houden. Maar wie gaat er dan precies na of alles wel volgens de regels verloopt? Wel, dat is de rol van de Mestbank. Deze dient steeds op de hoogte zijn van de laad- en lostijden en de locaties waar dat laden en lossen gebeurt.

Een AGR-GPS systeem – concreet

De AGR-GPS apparatuur die in het voertuig geïnstalleerd wordt, registreert en stuurt alle gegevens automatisch door naar de Mestbank. Een voertuig dat met een lading mest vertrekt om op een veld enkele kilometers verder te lossen, zal vóór vertrek bij de Mestbank moeten aangeven waar de lading naartoe zal gaan.

Voor zowel opstart – laden – lossen – einde is er een automatische procedure ontwikkeld, waardoor er slechts een minimale tijd moet worden gespendeerd aan het doorgeven van deze informatie. De gebruiker kan steeds via een tablet alle acties volgen en maakt de Mestbankregistraties in enkele klikken in orde.

De tablet is uitgerust met een gebruiksvriendelijke interface met duidelijke iconen en is verbonden met een webapplicatie. De tablet zelf kan tegen een flink stootje en is waterdicht dankzij een waterbestendige hoes. Daardoor is de tablet geschikt voor dagelijkse werksituaties.

Het AGR-GPS systeem van All-Connects is een all-in telematica oplossing die zowel de AGR-GPS hardware, de installatie ervan en de communicatie met de server integreert. Per ‘communicatie’ betaal je een vaste prijs en word je dus niet verrast door maandelijkse torenhoge rekeningen. Bespaar jezelf niet alleen héél veel tijd, maar wees steeds als eerste in orde met al je registraties bij de Mestbank.

Connect met ons

Wil je overschakelen op een AGR-GPS systeem van All-Connects maar weet je niet waar te beginnen? Bij All-Connects werken we steeds op maat van de klant. Daarom overlopen we graag met jou al je noden en wensen in een gratis en vrijblijvende brainstormsessie. Je kan hier makkelijk met ons contact opnemen.

Deel deze blog:

Stel ons je vraag

Ben je na het lezen van deze blog nieuwsgierig geworden naar welke tracking en digitale oplossingen All-Connects aanbiedt? Stel ons je vraag en we beantwoorden je zo snel mogelijk.

eBook
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.