Een oldtimer gps tracker: dé manier om diefstal van je klassieker te voorkomen

Tijdens de winterperiode blijven veel oldtimers lange tijd in een garage gestald, veelal op een andere plek dan de woonplaats. En net die garages zijn een geliefkoosd terrein voor autodieven. Vaak merkt de eigenaar de diefstal pas veel later op – soms zelfs tot het volgende voorjaar. 100% veiligheid bestaat niet, maar u kunt het leven moeilijker maken voor dieven, zodat uw geliefde klassieker gespaard blijft. Een oldtimer gps tracker is dé meest waardevolle manier om te voorkomen dat je je garage leeg aantreft op het moment dat je je eerste lenteritje wil gaan maken.

Je gestolen wagen lokaliseren dankzij de oldtimer GPS tracker

Een oldtimer GPS tracker verstuurt de locatie via GPS naar je eigen mobiele telefoon. Hoewel een GPS tracker niet de diefstal zelf belet, helpt deze wel met het terugvinden van je geliefde oldtimer. All-Connects is specialist in track & tracesystemen voor de lokalisatie van dure oldtimers. Een voertuig terugvinden is wereldwijd mogelijk. Zelfs het verlaten van een vooraf bepaald geografisch gebied ( “geo-fence”) kan ervoor zorgen dat het diefstalalarm afgaat. Ook de beweging van het voertuig op zich – het laden van de auto op een aanhangwagen bijvoorbeeld – kan zo een alarm af laten gaan.

Opgelet: Er zijn volgsystemen op de markt beschikbaar die vrij gemakkelijk afgeschermd kunnen worden. Sommige dieven zetten hun gestolen goederen in een met met aluminiumfolie beklede truck. De folie zorgt voor een verstoring van het GPS-signaal en verhindert zo de exacte lokalisatie. Daarom is het belangrijk dat je kiest voor een oldtimer GPS tracker van ogere kwaliteit, die ongevoelig is voor dit soort screeningsmethoden. All-Connects biedt je een betrouwbaar systeem aan, met verschillende extra opties zoals een startonderbreker, bestuurdersherkenning of een automatische verbinding met een alarmcentrale.

Startonderbreker

De optie startonderbreker bij een oldtimer GPS tracker kan heel effectief blijken bij diefstal. Een startonderbreker in je auto is een extra bescherming die verhindert dat autodieven je wagen opnieuw kunnen starten. Al sinds 1998 zijn nieuwe auto’s standaard met zo’n startonderbreker uitgerust. Alleen: autodieven weten hoe ze die kunnen uitschakelen. De oplossing? Een extra startonderbreker, ingebouwd in een officieel gekeurd autoalarm.

Meer lezen over een startonderbreker in combinatie met track & trace

De ‘Rolls-Royce’ onder de oldtimer GPS-trackers

De meest volledige oldtimer GPS tracker is een TT4-alarmsysteem. Bij diefstal of ongeoorloofde beweging van je oldtimer wordt de alarmcentrale automatisch gewaarschuwd om de gps-tracking op te starten. Met bestuurdersherkenning weet je dat bijvoorbeeld je partner of kinderen niet achter het stuur zitten,en de startblokkering zorgt dat herstarten onmogelijk is.

Extra tips om je oldtimer te beveiligen.
Dit zijn onze aanbevelingen

1. De stalling is belangrijk

Het hoogste risico bestaat in ondergrondse parkeergarages met toegang van het publiek. Zodra de voertuigen eenmaal geparkeerd staan, zijn ze gemakkelijk herkenbaar. Een bijpassende cover is met bijvoorbeeld het Ferrari logo is mooi, maar trekt niet alleen de fans van het merk aan, maar ook kwaadwillenden. Het voertuig moet bij voorkeur in een privé garagebox gestald worden. Extra goed beveiligd bent u wanneer de garage is beveiligd met een alarm.

Bij voertuigen die zijn geparkeerd in een loods, bijvoorbeeld als je een verzameling oldtimers hebt, is het raadzaam, om een slagboom te installeren. Zo maak je het voor dieven onmogelijk om stil de garage uit te rijden. Alarmsystemen met videobewaking zijn daarnaast zinvol en tegenwoordig aantrekkelijker geprijsd. Een dergelijk systeem detecteert en meldt een (poging tot) inbraak. Het systeem activeert een akoestisch alarm, en stuurt rechtstreeks een signaal naar de meldekamer. Deze waarschuwen op hun beurt de lokale politie om uw loods te controleren.

2. Stuur- en pedaalklemmen

Voor sommige gelegenheden is een stuurlot een nuttige aanvulling. Hier zijn echter ook een aantal dingen om op te letten. Een klem aan het stuur en het pedaal is nutteloos in sommige oldtimers. Een voorbeeld: Bij een Mercedes uit de jaren 1960 is het bakelieten stuurwiel vast geschroefd met slechts vijf moeren Zelfs met een Porsche 356 is een stuurwiel snel gedemonteerd. Een oldtimer GPS tracker is enkel zinvol wanneer het voertuig moet worden beveiligd tegen spontane diefstallen.

3. Wielklem

Een wielklem voorkomt wegrijden, echter je dient ervoor te zorgen dat de wielmoeren altijd worden afgedekt. Heeft een dief meer dan vijf minuten tijd? Dan kunt u er vanuit gaan dat ze het reservewiel monteren.

4. Versnellingspookklem

Een andere optie is om de versnellingspook te blokkeren door middel van een versnellingspookklem. Deze is ingebouwd in het middenconsole en vergrendeld door een beveiligingssleutel. De sleutel blokkeert zowel de handrem als de versnellingspook in hun functie. Zo wordt voorkomen dat het voertuig onrechtmatig wordt verplaatst. Echter, de gecombineerde versie is niet geschikt voor elke klassieker!

5. Last but not least

Net zoals je voor je oldtimer GPS tracker bij een INCERT gekeurde leverancier als All-Connects terecht kan, raden u aan om uw auto te kopen bij een expert. Zo ben je er zeker van dat je een originele auto koopt en geen namaak. Zelfs fraudeurs hebben gerealiseerd dat de oldtimermarkt de kunstmarkt benadert en dat steeds meer mensen het verzamelen van oldtimers niet als een passie, maar als een waardevolle investering zien. Het onderscheid tussen waarheid en leugen is vaak erg moeilijk.

En waar velen niet aan denken: Diefstallen zijn niet altijd spontaan, door één dader uitgevoerd. Geplande diefstallen door grotere bendes worden steeds populairder. De meeste oldtimers worden gestolen uit de werkplaats of in de garage, vervolgens opgesplitst in onderdelen en doorverkocht via online portals. Investeer dus in een betrouwbare oldtimer GPS tracker, en geef dieven niet de tijd om ermee weg te geraken.

Heb je nog vragen?

Wil je meer weten over een betrouwbare oldtimer gps tracker die qua kwaliteit/prijsverhouding een slimme keuze is? Bel ons even op 03 289 55 35, of stuur ons hieronder je gegevens door. We helpen je graag en maken volledig vrijblijvend een offerte voor je op.

Deel deze blog:

Stel ons je vraag

Ben je na het lezen van deze blog nieuwsgierig geworden naar welke tracking en digitale oplossingen All-Connects aanbiedt? Stel ons je vraag en we beantwoorden je zo snel mogelijk.

eBook
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.