Track & Trace: risico op ongeval beperken

Een ongeval met een bedrijfsvoertuig is vaak niet alleen een menselijk drama, maar ook een nachtmerrie voor zaakvoerders en fleet managers. Dankzij de track & trace oplossing van All-Connects kan je het rijgedrag van je werknemers analyseren en bijsturen. Zo verklein je de kans op een ongeval aanzienlijk.

Oorzaken ongevallen

Per jaar gebeuren in België tienduizenden ongelukken, waarbij je vaak dezelfde oorzaken ziet terugkeren. En dan hebben we het over alcohol, het telefoongebruik en vermoeidheid. Maar vooral ook: snelheid en gevaarlijk rijgedrag.

Hoe sneller de chauffeur rijdt, hoe hoger het risico op een ongeval en hoe ernstiger de gevolgen. Door te snel te rijden, verklein je immers de remafstand. Ook heb je bij een hogere snelheid een betere rijcontrole en scherpere reflexen nodig.

Als je chauffeurs een hoge snelheid combineren met risicovol rijgedrag, krijg je al helemaal een gevaarlijke combinatie. Helaas kon je vroeger moeilijk nagaan of je werknemers zich aan de wegcode hielden en verantwoord reden. Dat is vandaag gelukkig anders.

Rijgedrag-analyse

All-Connects biedt jou de mogelijkheid om het rijgedrag van je werknemers te analyseren met een track & trace oplossing. Zo plaatsen we een tracker in je bedrijfsvoertuigen. Deze tracker registreert tijdens het rijden verschillende handelingen van je werknemers.

Vervolgens geeft de tracker die informatie door aan het overkoepelende systeem. Fleet managers en zaakvoerders kunnen tenslotte de data in realtime bekijken in een applicatie op een smartphone, tablet of computer.

Op die manier kan je het rijgedrag van je werknemers tijdig bijsturen. Je pikt de waaghalzen onder je chauffeurs er immers zo uit. De applicatie vermindert de kans op een ongeluk dus aanzienlijk. Rijden is trouwens een automatisme. Een rijgedrag-analyse heeft mogelijk een verhelderend effect op je chauffeurs.

Parameters

Je kan verschillende parameters instellen waar het track & trace-systeem rekening mee houdt. De tracker kan bijvoorbeeld nagaan of de chauffeur:

  • zich aan de maximumsnelheid houdt,
  • te bruusk remt,
  • te scherpe bochten neemt
  • of te hevig versnelt.

Verder kan je werknemer zelfs tijdens het rijden gewezen worden op zijn of haar rijgedrag. Als hij een bepaalde parameter heeft overschreden, kan het systeem hem of haar daarvan automatisch op de hoogte brengen met een alert.

Bovendien bestaat de mogelijkheid om de tracker te verbinden met mobileye-technologie voor een automatische detectie van voetgangers en fietsers.

Mogelijke korting verzekering

Maakt jouw bedrijf gebruik van een track & trace-systeem? Dan kan je bij je verzekeraar mogelijk rekenen op een kortingsregeling.

Verschillende verzekeringskantoren hebben namelijk wel oren naar klanten die zwart op wit een veilig rijgedrag kunnen aantonen. En dan vooral omdat een track & trace-systeem het aantal ongevallen met wel 50 procent kan doen dalen.

Op basis van de geregistreerde data van het track & trace-systeem kan de verzekeraar een korting uitrekenen. Zo betaal je een premie op maat van het rijgedrag van je werknemers.

Daling brandstofkosten

Transsportbedrijven en logistieke ondernemingen kampen vaak met hoge brandstofkosten. Deze kosten kan je laten dalen met wel 5 à 10 procent door het rijgedrag van je werknemers te analyseren met het track & trace-systeem.

Je kan zo bijvoorbeeld vermijden dat ze te hoge toeren maken en te laat schakelen. Of de motor laten draaien aan een verkeerslicht.

Connect met ons

Heb je interesse in een Track & Trace-oplossing voor jouw bedrijf? All-Connects werkt steeds op maat van de klant. Daarom overlopen we graag met jou al je noden en wensen in een gratis en vrijblijvende brainstormsessie. Je kan hier makkelijk met ons contact opnemen.

Deel deze blog:

Stel ons je vraag

Ben je na het lezen van deze blog nieuwsgierig geworden naar welke tracking en digitale oplossingen All-Connects aanbiedt? Stel ons je vraag en we beantwoorden je zo snel mogelijk.

eBook
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.