Op zoek naar een track and trace auto?

Welke track and trace auto heb ik nodig?

| oktober 2021 |

De track and trace toestellen vandaag de dag zijn nu zo klein en makkelijk te verbergen, en ook de gebruiksvriendelijkheid is flink verbeterd. Als eigenaar van een track en trace betaal je na aankoop van het toestel slechts een kleine maandelijkse abonnementskost om de software te gebruiken. Hiermee ben je verzekerd dat je real-time de locatie van je wagen kan bekijken op je smartphone, krijg je een melding van een bewegingsalarm in geval van diefstal, en kan je de rittenhistoriek raadplegen.

Er zijn verschillende track & tracetoestellen beschikbaar, in verschillende afmetingen en met zelf te kiezen functionaliteiten. Afhankelijk van je noden ga je een keuze moeten maken welke track and trace auto bij jou past. Daarom stellen we je hierbij alvast enkele vragen die een invloed zullen hebben op de uiteindelijke keuze:

1.  Wat of wie wil ik volgen?

Een van de belangrijkste zaken die doorwegen bij de keuze van een track and tracesysteem is te weten wie of wat je wil volgen. Track en trace systemen zijn er namelijk niet enkel meer om auto’s te volgen, maar evengoed om personen en andere voorwerpen te lokaliseren. Afhankelijk van de toepassing zal All-Connects een andere oplossing voorstellen.

2.  Waarom heb je een track and trace auto nodig?

Een volgend belangrijk punt is waarom je een voertuig wil volgen? Heeft het te maken met de planning van uw bedrijf en wil je graag dat in geval van een hulpvraag de dichtsbijzijnde medewerker zo snel mogelijk bij een klant geraakt? Of heb je als zaakvoerder een track and trace auto nodig om controle uit te oefenen omdat je bijvoorbeeld misbruik of nalatigheid vermoedt bij je buitendienstmedewerkers? Het kan ook zijn dat je voertuig vaak in onbewaakte plaatsen geparkeerd staat, en je wil de track and trace auto vooral omwille van de diefstalbeveiliging. Vraag de All-Connects specialist welk systeem voldoet aan jouw behoeften.

3.  Over welke mogelijkheden moet je track en trace auto beschikken?

Zoals in het vorige punt al aangehaald, is het goed te weten welke functionaliteiten je nodig hebt:  Vindt je het belangrijk om naast de basis track and tracefunctie, ook rapporten te bekijken? Wil je de gereden ritten kunnen bekijken en vergelijken, zodat je deze info kan gebruiken om je routes te optimaliseren? Hieronder lijsten we een aantal basisfuncties van een track and trace auto op:

  • Localisatie van je voertuig
  • Gegevens over benzineverbruik
  • Rapportages en statistieken
  • Realtime volgfunctie
  • Anti-diefstal functie (Alarm, uitschakelen motor via startonderbreker)
  • Verbinding meldkamer
  • Fleet management functies zoals rijgedraganalyse en onderhoudsbeheer

4. Hoe kies je een leverancier voor je track and trace auto?

Om ervoor te zorgen dat je 100% kan vertrouwen op je track and tracesysteem is het noodzakelijk een erkende en ervaren installateur te nemen. Vele track & trace systemen werken namelijk niet goed door het feit dat ze slecht geïnstalleerd zijn. Daarnaast worden ook goedkopere voertuig volgsystemen aangeboden die je nooit dezelfde kwaliteit en betrouwbaarheid aan data kunnen geven. Ook op vlak van abonnementen zit er dikwijls heel wat verschil tussen de diverse leveranciers dus de boodschap is om je goed te informeren: bel ons op 03 289 55 35 voor gratis advies of vul het onderstaand formulier in en we contacteren je zo snel mogelijk.

Deel deze blog:

Stel ons je vraag

Ben je na het lezen van deze blog nieuwsgierig geworden naar welke tracking en digitale oplossingen All-Connects aanbiedt? Stel ons je vraag en we beantwoorden je zo snel mogelijk.

eBook
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.