Track je machines en materialen zodat je altijd weet waar ze zich bevinden

Zoeken je medewerkers meer naar materialen die weer eens niet op de juiste plaats staan dan ze werken? Boek je regelmatig materiaal dubbel? Ben je al voor de zoveelste keer aan het wachten op materiaal dat niet op tijd terug is? Dat los je heel eenvoudig op met track en trace-apparatuur.

Geef geen onnodig geld meer uit

Onderhoudsbeurten en inspecties die niet gebeuren, keuringen die vergeten worden, materialen die niet zijn waar ze zouden moeten liggen of staan: het kost je bedrijf niet alleen werkuren, maar ook geld. Verloren geld, want je kan al die kosten vermijden. Hoe? Met gps-trackers op je machines en materialen en track en trace-apparatuur op je pc, tablet en smartphone. Zo’n track & trace-systeem heeft naast onnodige kosten voorkomen nog verschillende andere voordelen.

1. Je kent je volledige machinepark

In de software identificeer je elke asset die je met een gps-tracker hebt uitgerust. Je vult in om welk materieel het gaat en op welke locatie het moet staan. Voorzie een foto zodat je kan zien dat je met de juiste asset bezig bent. Laad ook documenten zoals handleidingen en keuringsdocumenten op. Zo zie je met 1 klik alle informatie die je over je machine of materiaal nodig hebt.

2.  Je weet perfect hoe je assets worden gebruikt

Zodra je een asset in de app selecteert, zie je meteen alles wat je erover moet weten. Hoe vaak is je machine of materiaal al gebruikt? Wie heeft je materieel op welke uren en dagen gebruikt? Op welke sites is je machine overal geweest enwaar is er nu iemand mee aan het werk? Je ziet het allemaal in een oogopslag.

3. Je zet altijd de juiste asset op het juiste moment op de juiste plek

Wil je weten of je materieel altijd op dezelfde locatie wordt gebruikt, of dat het regelmatig van site naar site verhuist? Op de kaart in de app zie je perfect waar je machines nu zijn, waar ze zijn geweest en hoe vaak en hoelang ze op elke site worden gebruikt. Zo kan je bijvoorbeeld de dichtstbijzijn de beschikbare machine naar een nieuwe site sturen, je materieel over verschillende sites verspreiden of specifieke assets op 1 locatie verzamelen.

4. Je kan met een reservatiesysteem werken

Een ander voordeel van track en trace van je machines en materialen? Omdat je perfect weet van wanneer tot wanneer ze in gebruik zijn, kan je het reservatiesysteem gebruiken dat in de app zit. Heef iemand een machine dringend nodig? Dan zie je meteen of en waar die beschikbaar is. En je kan perfect op voorhand plannen welk materieel op welke uren of dagen op welke site ingezet wordt.

5. Je materieel is altijd in perfecte staat

Moet je materieel elk jaar op onderhoud of moet het regelmatig na een bepaald aantal draaiuren worden onderhouden? In de applicatie plan je alle onderhoudsbeurten gemakkelijk in: je weet altijd waar je machines zijn en in welke staat ze zijn. Je krijgt automatisch herinneringen over keuringen, grote onderhoudsbeurten en garantie-inspecties. Zo blijven je machines en materialen altijd in perfecte staat en hoef je ze geen uren of dagen te missen omdat ze na te lang gebruik moeten hersteld worden.

6. Je geeft je geld slimmer uit

Nieuwe machines of materialen kopen om ervoor te zorgen dat je er altijd en overal genoeg hebt? Dat is een dure en alles behalve efficiënte oplossing. Want vaak staat veel van je materieel dan ongebruikt stof te vergaren in een magazijn of loods. Met gps-trackers en een track & trace-applicatie kies je voor een slimme en kostenefficiënte oplossing.

Krijg vrijblijvend advies

Kom je graag meer te weten over gps-tracking voor controle op en beveiliging van je materiaal? Bel ons, mail ons of contacteer ons online[KB2] . We maken snel een afspraak met je om te bekijken wat je precies wil bereiken enwelke functionaliteiten je daarvoor nodig hebt.

Deel deze blog:

Stel ons je vraag

Ben je na het lezen van deze blog nieuwsgierig geworden naar welke tracking en digitale oplossingen All-Connects aanbiedt? Stel ons je vraag en we beantwoorden je zo snel mogelijk.

eBook
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.