Track and trace: een vast of draagbaar systeem?

De track and trace-oplossingen van All-Connects zijn verkrijgbaar in zowel een vaste als draagbare variant. Maar hoe maak je deze keuze? In deze blog gaan we dieper in op de voordelen van de twee varianten.

Wat is het belangrijkste verschil tussen een vast en draagbaar systeem? Een vast track and trace-systeem zit gemonteerd in het vervoermiddel  dat je wilt volgen. Bijgevolg kan je het niet zomaar even wegnemen als je het niet meer nodig hebt.

Een draagbaar systeem daarentegen is flexibeler en kan makkelijker verplaatst worden.  Het is daarom de beste oplossing als je tijdelijk een registratiesysteem nodig hebt. Of als je het track and trace-systeem enkel gebruikt om te weten waar het voertuig zich bevindt.

Afhankelijk van vervoermiddel

Een belangrijke factor in je keuze tussen een vast en draagbaar systeem, is het type vervoermiddel dat je wilt tracken. Zo is een vast systeem meer geschikt voor vrachtwagens, bedrijfswagens, tractors, binnenvaartschepen, zeilboten, enzovoort. Kortom: voor grotere vervoermiddelen  die je voor een lange periode wilt volgen.

Een draagbaar systeem kan je dan weer het best inzetten bij trailers, moto’s, bobcats en aanhangwagens. Waarom? Deze vervoermiddelen hebben vaak simpelweg niet de ruimte voor een vast systeem.

Interne accu

De grote interne accu van een draagbaar systeem heeft als voordeel dat je het toestel niet continu van stroom moet voorzien, wat van pas komt in bijvoorbeeld moto’s, trailers of aanwangwagens.

Ook een oldtimer kan je op die manier perfect volgen zonder het risico te lopen dat je het track and trace-systeem de accu leegtrekt. Zelfs de oudere 6 Volt-oldtimers komen in aanmerking voor een draagbaar systeem.

Installatie

Het traditionele, vaste systeem sluiten we vaak aan op de bedrading van het voertuig. De installatie kan je dus niet even snel zelf doen; dat kan je best overlaten aan een van onze ervaren installateurs.

Voor het losse systeem heb jeniet per definitie een installateur nodig. Het systeem kan je wellicht zelf in een oogwenk aansluiten op de OBDII-poort van het voertuig. Je bent dus snel en eenvoudig voorzien van een track and trace-systeem.

Privégebruik

Werknemers gebruiken firmawagens weleens voor privégebruik en dan willen ze uiteraard niet gevolgd worden. Daarom zijn de vaste track and trace-systemen voorzien van een privéknop. Zo kunnen de werknemers buiten de kantooruren de werking van het volgsysteem uitschakelen. Bij draagbare systemen is deze optie niet altijd even eenvoudig.

Connect met ons

Heb je interesse in een track & trace-systeem? All-Connects werkt steeds op maat van de klant. Daarom overlopen we graag met jou al je noden en wensen in een gratis en vrijblijvende brainstormsessie. Je kan hier makkelijk met ons contact opnemen.

Deel deze blog:

Stel ons je vraag

Ben je na het lezen van deze blog nieuwsgierig geworden naar welke tracking en digitale oplossingen All-Connects aanbiedt? Stel ons je vraag en we beantwoorden je zo snel mogelijk.

eBook
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.