Track and trace: binnenvaartschepen en zeilboten

Track and trace-oplossingen zijn niet alleen beschikbaar voor auto’s, vrachtwagens of personen. Ook binnenvaartschepen en zeilboten kan je voorzien van track and trace technologie van All-Connects. In deze blog gaan we dieper in op de vele voordelen. 

Binnenvaartschepen

Overzicht locatie schepen

All-Connects voorziet de fleet management optie, die je hele vloot lokaliseert.  Zo weet je in één oogopslag waar ieder schip zich bevindt. Dat geeft jou de mogelijkheid om je klanten correct te informeren over de exacte locatie van hun lading.

Verder geeft het systeem jeinzicht in de genomen routes,  het brandstofverbruik en de vaarstijl van je kapiteins. Jij kan vervolgens de routes optimaliseren, het brandstofverbruik laten dalen en eventueel je kapiteins bijsturen.

Cartografie

Niet alleen kan je informatie over de locatie van je schepen krijgen, maar All-Connects brengt ook alle boeien, dieptes, kaainummers en sluizen  in kaart. Jouw team kan bijgevolg vanop afstand makkelijk je schepen doorheen de wateren loodsen.

Geofence-zone

Met geofencing baken je een geografisch gebied virtueel af  door middel van gps-technologie. Je kan bijvoorbeeld een straal instellen rondom je havenbedrijf. Al je schepen worden vervolgens voorzien van een gps tracker.  Deze tracker staat in verbinding met het overkoepelende geofencing-systeem.

Zodra een schip met een tracker een grenslijn van het ‘geofence’ overtreedt, genereert het systeem een automatische melding.  Jij krijgt deze melding aan in de vorm van een sms of e-mail.

Zo weet jein realtime  wanneer een schip zich binnen of buiten de ingestelde zone bevindt. En dat is handig, want wanneer een schip de haven nadert, kan jouw personeel alvast de nodige voorbereidingen treffen voor het laden en lossen.

 

Zeilboten

Heb je een zeilboot die ergens in een haven aangemeerd ligt? Dan maak je je wellicht wel zorgen dat je je boot onbeheerd achter moet laten. En uiteraard wil je voorkomen dat je boot gestolen wordt. Dankzij de track and trace-oplossing van All-Connects weet je te allen tijde waar jouw boot zich bevindt.

Je krijgt met de geofencing-technologie zelfs een automatische alert  op je gsm of smartphone als je boot zich buiten een afgebakende zone bevindt. Dat kan uiteraard de haven zijn of een loods.

Controle van accuspanning

Onze technologie monitort voortdurend de accuspanning van je boot  vanop afstand. Je krijgt bijvoorbeeld een melding als je accu stuk is. Of als de spanning te laag is. Zo kom je nooit voor onaangename verrassingen te staan.

Monotoring van bilgepomp

De bilgepomp bevindt zich in het laagst gelegen gedeelte van je boot en is bedoeld om water weg te pompen.  Dat water komt daar echter niet zomaar en is mogelijk het gevolg van een (technisch) mankement. Ons systeem verwittigt jou dan ook zodra de pomp in werking treedt.

 

Connect met ons

Heb je interesse in een track & trace-systeem voor jouw schepen of boten? All-Connects werkt steeds op maat van de klant. Daarom overlopen we graag met jou al je noden en wensen in een gratis en vrijblijvende brainstormsessie. Je kan hier makkelijk met ons contact opnemen.

Deel deze blog:

Stel ons je vraag

Ben je na het lezen van deze blog nieuwsgierig geworden naar welke tracking en digitale oplossingen All-Connects aanbiedt? Stel ons je vraag en we beantwoorden je zo snel mogelijk.

eBook
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.