Waarom een volgsysteem in een vrachtwagen alleen maar voordelen heeft

Optimaliseer je onderhoud

Een eerste voordeel van een ingebouwd volgsysteem in je vrachtwagen: je weet perfect wanneer elk van je trucks een onderhoud nodig heeft. Je kan meldingen instellen wanneer je voertuig bijvoorbeeld een bepaald aantal kilometer gereden heeft of wanneer het vorige onderhoud verschillende maanden geleden was. Zo plan je elke onderhoudsbeurt op tijd in en verminder je de kans op pech onderweg. En je haalt dankzij een track en tracesysteem je onderhouds- en herstellingskosten mee naar beneden.

Veiliger, zuiniger en efficiënter rijden

Een volgsysteem in een vrachtwagen registreert alles wat je chauffeurs doen: hoe snel ze rijden, hoe vaak en hoe hard ze remmen en optrekken, hoe ze bochten nemen … Wanneer je hun rijgedrag met hen bespreekt, verminder je de kans dat ze bij een ongeval betrokken zijn met 19 tot 24%, doe je hun brandstofverbruik met 6 tot 8,5% dalen en stimuleer je hen om milieubewuster met hun vrachtwagen om te gaan. En om je routes zo efficiënt mogelijk af te leggen, kan je op basis van de realtime info die door het track en tracesysteem wordt registreerd, op je scherm hun trajecten altijd bijsturen terwijl ze onderweg zijn.

Daarnaast heb je ook 24/7 een perfect zicht op hun rij-en rusttijden: waar zijn ze gestopt, hoelang staan zestil, wanneer vertrekken ze terug ... Om het je nog wat gemakkelijker te maken,kan je het volgsysteem in je vrachtwagen uitbreiden met een digitale tachograaf. Zodownload je hun rij- en rusttijden vanop afstand, waar en wanneer je maar wil.

Vertel me meer

Extra beveiliging tegen diefstal

Met een track & trace-systeem in je vrachtwagen ben je ook dieven te snel af. Je weet altijd waar je truck zich bevindt. In de app of op je computer zie je meteen welke route de dief heeft afgelegd en waar je vrachtwagen op dat moment is, waar ook ter wereld. Zo kan je de politie doelgericht naar de juiste locatie sturen, of ze hun buitenlandse collega’s laten waarschuwen.

Om nog sneller te reageren, kan je ook vragen om een alarmmelding tekrijgen. Bijvoorbeeld wanneer je vrachtwagen van een vaste route afwijkt of vertrekt op een moment dat er geen rit is gepland.

Onbetwistbare data voor je klanten

Dankzij een volgsysteem heb je keiharde data in handen: wanneer is de bestelling bij de klant geleverd, hoeveel kilometer heeft je chauffeur afgelegd ... Zo heb je alles in handen om je facturatie te doen kloppen als een bus en discussies te vermijden. En je hebt altijd bewijsmateriaal achter de hand met exacte locaties en tijdstippen om bijvoorbeeld op klachten te reageren.

Gratis en vrijblijvend advies

Gewonnen voor de voordelen van een volgsysteem in je vrachtwagens? Bel ons, stuur een mailtje of contacteer ons via onderstaand formulier. We leggen je graag gratis en vrijblijvend uit wat jij uit een onzichtbaar ingebouwd track& trace-systeem haalt. Als je dat wil, werken we een voorstel op maat van je bedrijf uit.

Deel deze blog:

Stel ons je vraag

Ben je na het lezen van deze blog nieuwsgierig geworden naar welke tracking en digitale oplossingen All-Connects aanbiedt? Stel ons je vraag en we beantwoorden je zo snel mogelijk.

eBook
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.