All-Connects

Kilometerregistratie

Kilometerregistratie: weet perfect welke afstand je bedrijfswagens afleggen


Met een kilometerregistratie-systeem kom je precies te weten hoeveel kilometers jouw bedrijfswagens afleggen, welke routes ze nemen en hoelang de verplaatsingen duren. Zo kan je de werking van je bedrijf optimaliseren en de kosten doen dalen. Lees er in deze blog van All-Connects meer over.

 

Wat is kilometerregistratie?

Vroeger kon je als zaakvoerder of fleetmanager amper inzichten krijgen in het aantal afgelegde kilometers van jouw fleet. Uiteraard kon je even piepen op het dashboard van je bedrijfswagens, maar dan kreeg je louter een cijfer te zien. En dat vertelde jou niet bijster veel.

Je was bijgevolg compleet afhankelijk van de eerlijkheid van jouw chauffeurs, die mogelijk onvolledige of foutieve inlichtingen doorgaven over de routes die ze aflegden. Nochtans was die informatie cruciaal om belangrijke beslissingen te nemen over de operationele kosten, de routes en de productiviteit van jouw bedrijf.

Met een kilometerregistratie-systeem van All-Connects kom je exact te weten welke afstand jouw bedrijfswagens afleggen. Daarnaast krijg je ook een overzichtelijke weergave van de routes die jouw chauffeurs nemen en hoeveel tijd die verplaatsingen in beslag nemen.

Hoe werkt kilometerregistratie precies?

All-Connects maakt kilometerregistratie mogelijk dankzij geavanceerde track & trace-technologie. Zo gaan we te werk:

  1. We plaatsen een gps-tracker in je bedrijfsvoertuigen.
  2. Tijdens het rijden registreert de tracker het aantal kilometers die jouw chauffeurs afleggen.
  3. De tracker stuurt de geregistreerde data door naar het overkoepelende systeem.
  4. Fleet managers en zaakvoerders bekijken de data en inzichten over het aantal kimometers in een applicatie op een smartphone, tablet of computer.

 

Wat zijn de voordelen van kilometerregistratie?

Optimalisatie routes

De kilometerregistratie-gps en het trackingsysteem houden alle historische data bij over de genomen routes en locaties. Zo kunnen leidinggevenden achterhalen waar de bedrijfsvoertuigen zich op een bepaald moment bevonden, welke route er genomen werd en hoe lang de verplaatsing duurde.

Een gps-tracker geeft jou nuttige inzichten, waardoor je bijgevolg de mogelijkheid krijgt om de beste en kortste routes te selecteren en je werking te optimaliseren.

Onkosten verminderen

Omdat je dankzij cruciale informatie kan ingrijpen waar nodig, kan jouw bedrijf besparen op brandstof-, werkings- en personeelskosten.

Bovendien voorzien sommige verzekeringsmaatschappijen kortingen voor bedrijven die werken met gps-trackers.

 

Subsidie voor ecologisch en veilig transport

Wil je investeren in ecologisch en veilig wegtransport? Beschik je over minstens één voertuig van meer dan 3,5 ton? Dan kan jouw onderneming voor All-Connects-oplossingen in Vlaanderen een subsidie krijgen, ook voor de km-registratie-app.Lees er hier meer over.

Connect met ons!

Heb je interesse in kilometerregistratie en een Track & Trace-systeem voor jouw bedrijf? All-Connects werkt steeds op maat van de klant. Daarom overlopen we graag met jou al je noden en wensen in een gratis en vrijblijvende brainstormsessie. Je kan hier makkelijk met ons contact opnemen.


 
Contacteren

Niet zeker waar te starten?

Vul jouw gegevens in en we contacteren je voor vrijblijvend advies op maat

Naam
E-mail