Wat je zeker moet weten over Asset management software voor de verhuursector

| december 2023 |

Software voor het tracken en beheren van verhuurde machines wordt gebruikt om de bewegingen van deze bedrijfsassets en apparatuur in kaart te brengen. Het elimineert het giswerk of foutief doorgegeven informatie, en laat je de exacte locatie van activa en apparatuur zien. Bovendien heb je altijd actuele status en de volledige huur- en onderhoudsgeschiedenis van elk asset in een handig overzicht.

Wat bedoelt men met software voor het tracken en beheren van verhuurmaterieel?

Voor verhuurbedrijven van zware machines zijn hun bezittingen niet alleen waardevol, maar ook een directe bron van inkomsten. Daarom is het van essentieel belang voor deze ondernemers om de bewegingen van hun activa en apparatuur te tracken. En dit is waar software voor het volgen van verhuur van materieel een belangrijke rol speelt!

Software voor het volgen van verhuur wordt gebruikt om de bewegingen van bedrijfsassets en apparatuur te volgen. Het elimineert het giswerk of foutief doorgegeven informatie, en laat je de exacte locatie van activa en apparatuur zien. Bovendien heb je altijd actuele status en de volledige huur- en onderhoudsgeschiedenis van elk asset in een handig overzicht.

Wat zijn belangrijke behoeften voor verhuurbedrijven van zware machines?

• De behoefte aan realtime data over de status van het verhuurmaterieel

• De behoefte aan voorspellend onderhoud

• De behoefte aan een gecentraliseerd beheer

Het onmiddellijk kunnen beschikken over actuele kritische gegevens over de staat van de te verhuren/verhuurde apparatuur én de servicegeschiedenis van elke bedrijfsasset, geeft een strategisch voordeel.  Onderhoudsteams krijgen waarschuwingen voor mogelijke storingen voordat deze zich voordoen, en de data wordt gebruikt door inkoop- en logistieke teams om de opslag en reserveonderdelen efficiënt te beheren, door de HR-verantwoordelijke om de risicobewaking en veiligheidsprocedures te verbeteren, en door het management om processen te automatiseren en potentiële zakelijke kansen te identificeren.

Waarom asset management software belangrijk is voor verhuurbedrijven

1) Maximaliseer de efficiëntie van je operationele werking

2) Verhoog de transparantie en zorg voor zichtbaarheid van je assets

3) Automatiseer analyses en rapporten

4) Monitor de operationele status van je machines en verminder de downtime van je machines

5) Automatiseer de planning en krijg directe updates/herinneringen

6) Beheer de documentenflow (keuringen, onderhoudsboekjes, verhuurdocumenten)

7) Verminder het risico op manuele fouten

8) Verminder het risico op machinestoringen-pannes

Kenmerken van een goed asset management systeem voor de verhuursector

Efficiënt voorraadbeheer

Voordeel: Accurate tracking en organisatie van huurmaterieel: je weet ten allen tijd wie welk materieel op welke locatie gebruikt.

Naadloos orderbeheer

Voordeel: Moeiteloos aanmaken en beheren van de huurcontracten, met correcte informatie over beschikbaarheid materieel en een geoptimaliseerde planning.

Duurzaam onderhoudsbeheer

Voordeel: De actuele status en een volledige onderhoudsgeschiedenis van het huurmaterieel kennen, maakt dat je voorspellend onderhoud kan plannen en de levensduur van een asset kan maximaliseren.

Accurate analyses en rapporten

Dankzijde verzamelde assetdata worden diepgaande analyses en rapporten gegenereed dieeen geïnformeerde besluitvorming toelaten voor een strategische bedrijfsgroei.

Wat zijn de 4 beste praktijken voor verhuurbedrijven van zware machines?

1) Voer regelmatig voorraad-audits uit

2) Automatiseer het tracken van je verhuurapparatuur

3) Kies een efficiënt systeem om je materieel te identificeren

4) Voorzie al je verhuurassets van identificatietags

Hoe beheer je als verhuurbedrijf best je bedrijfsassets?

Om de data van alle activa en apparatuur te kunnen tracken en beheren via de beheersoftware, wordt elk individueel item gelabeld/getagd. Dankzij deze tags kan je je eigendom eenvoudig identificeren en opvolgen. Hiervoor worden verschillende types technologie ingezet, afhankelijk van het type asset en de hoeveelheid van data dat je wil registreren:

1) BARCODE

2) RFID

3) QR/NFC

4) GPS

5) BLE

Wil je hierover meer weten? Klik hier.

Lokaliseer, beheer en beveilig je huurmaterieel met onze materiaaltracker

Speel het slim en volg in real-time de locatie, draaiuren, onderhoud en logistiek van je werktuigen! Je gebruikt onze handige tool voor het slim beheer van je tools en infrastructuur, het responsabiliseren van mobiele werkploegen en het inplannen van periodiek onderhoud en verplichte keuringen. Via IoT-technologie worden je materialen, rollend materieel, mobiele teams en infrastructuur geïdentificeerd, gelinkt en kan je op 1 centraal platform op je pc, tablet of smartphone alles opvolgen.

Meer info over het lokaliseren en monitoren van je huurmaterieel?

Zijn met deze blog jouw vragen beantwoord, en wil je meer weten over de kostprijs of met ons sparren over de juiste toepassing voor jouw bedrijf? Contacteer ons dan direct via telefoon 03 289 55 35 of klik hier om meer info te vragen of een adviesgesprek in te boeken.

Deel deze All-Connects blog:

Lees ook onze andere blogs over het tracken en opvolgen van bedrijfsassets:

Stel ons je vraag

Ben je na het lezen van deze blog nieuwsgierig geworden naar welke tracking en digitale oplossingen All-Connects aanbiedt? Stel ons je vraag en we beantwoorden je zo snel mogelijk.

eBook
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.